העירייה באמצעות אגף הספורט העירוני תארח במרוץ הלילה של פתח תקוה שייערך ב-08.06.23 כ-80 נשים, מעמותת "גמאני רצה" ,המתמודדות ומחלימות מסרטן השד.
נשות הקבוצה ירוצו במקצה ה-5 ק"מ במרוץ, בתלבושת ורודה ובתסרוקת צמות אחידה וזאת על מנת להעלות את המודעות לחשיבות השיער בקרב נשים המתמודדות עם מחלת הסרטן. עבור רובן, מדובר במרוץ הריצה הראשון בחייהן גם לפני שחלו ולחלקן זהו הישג אמיתי לאחר שלא יכלו לעמוד על רגליהן והתקשו בהליכה פשוטה במהלך הטיפולים ולאחריהם.
מרוץ הלילה של פתח תקוה ירשום השנה שיא משתתפים, כאשר כ-7,000 רצים ורצות צפויים להשתתף במרוץ הססגוני שיכלול ארבעה מקצים שיעברו ברחובותיה המרכזיים של העיר: שני מקצי ריצה תחרותיים - 10 ק"מ ו-5 ק"מ, מקצה משפחות 2.5 ק"מ ומסלול מונגש לקהילות, ילדים וילדות באורך של 600 מטר.
קבוצות "גמאני רצה" פועלות כיום ביותר מ-50 ישובים עם למעלה מ-1,000 נשים. קבוצת 'גמאני רצה' פתח תקוה, בהובלת המאמן יהודה גבאי, הינה קבוצת הריצה הגדולה ביותר של העמותה בארץ, והיא מעניקה לנשים מעטפת אימוני כושר וריצה, תזונה טבעית לצד מגוון פעולות חברתיות. יצוין, כי מחקרים מראים שריצה מסוגלת להפחית את תופעות הלוואי הנלוות לטיפולים, לשפר את סיכוי ההחלמה ולהוריד את הסיכון לחזרתה.
הקפטנית של קבוצת הנשים היא דבי אזולאי, שמתפקדת גם כמאמנת של הקבוצה יום בשבוע.
רמי גרינברג, ראש העיר פתח תקוה: "מרוץ הלילה המסורתי של פתח תקוה הוא חגיגה ספורטיבית רחבת היקף, ואני מאד שמח שעמותת 'גמאני רצה' בחרה להצטרף למרוץ ובכך להפגין עוצמה, כוח ואופטימיות. התמודדות עם מחלות בכלל ומחלת הסרטן בפרט, באמצעות ספורט קבוצתי היא דרך מצוינת להעלאת המורל וקבלת תמיכה קבוצתית, ואני מברך את הרצות ומאחל לכולן בריאות איתנה".
"לפני קצת יותר משנה, אמא לארבעה קטנטנים, נפגשתי עם אחד הפחדים הגדולים בחיים, סרטן", סיפרה טלי אבודרהם, שתרוץ לראשונה במרוץ הלילה של פתח תקוה.
"במהלך ההתמודדות עם המחלה חיפשתי בפייסבוק קבוצות תמיכה והגעתי ל'גמאני רצה'. החלטתי לנסות למרות שהיה לי ברור שזה לא בשבילי. באמצע טיפולי כימו מצאתי את עצמי מגיעה לקבוצת ריצה וממש רצה. הריצה העבירה לי כמעט את כל תופעות הלוואי של הכימו. כאבי בטן, בחילות וחולשה ויותר מכל ריפאה לי את הנפש. פתאום הרגשתי חזקה. אימא לארבעה קטנים, משרה מלאה, טיפולים וריצה. בתקופה של תשעה חודשים הצלחתי לרוץ חמישה ק״מ ונרשמתי למרוץ לילה של פתח תקווה הקרוב. מלאה חששות אבל יודעת שזה יהיה הניצחון המתוק שלי".
גם אילה וייס מתוכננת למרוץ הריצה הראשון שלה, "במהלך הטיפולים הבנתי שריצה היא עוד קו הגנה בדומה לטיפולים הקונבנציונליים, כימו, ביולוגי והקרנות. אחרי שנה מהגילוי של סרטן שד ותהליך ארוך שכלל 2 ניתוחים, בגיל 46.5, הפסקתי את מרוץ החיים ובחרתי בריצה שלי. מעולם לא הייתי אדם ספורטיבי, כשהגעתי לגמאני רצה פתח תקווה לא הייתי מסוגלת לרוץ 200 מ' בלי להתנשף ולהרגיש את השרירים ברגליים ולרגע לא חשבתי שאגיע לריצה רצופה של יותר מקילומטר אחד. ההגעה הקבועה לאימונים של יהודה עשתה את שלה. פעם ראשונה בחיים שאני נהנת מהריצה ומלהוכיח לעצמי שאני יכולה. כמו ברגע הבשורה שחליתי, בוחרת את הבחירה שלי להתמודד ולתת פייט. אני מודה על האתגרים, צומחת כל יום, כל קילומטר".
קראו גם:
יהודה גבאי, מאמן "גמאני רצה פתח תקוה" סיכם: "מדובר בנשים אמיצות, הגיבורות האמיתיות של החיים , שלמרות כל האתגרים והקשיים הפיזיים והמנטליים מגלות תעצומות נפש, לא מוותרות לרגע ומהוות מודל להשראה וחיקוי. קבוצת גמאני רצה מהווה עבורן מעטפת חמה ,תומכת ומגובשת היוצרת מחויבות לריצה בדומה לטיפול הרפואי, כאשר הריצה היא סוג של מדיטציה לנפש ולגוף. לראות את הנשים שבתחילת הדרך הטילו ספק ביכולתן לרוץ כמה מאות מטרים, מתכוננות לרוץ 5 ק"מ במרוץ הלילה הקרוב, מעניק לנו סיפוק גדול וניצחון ענק שלהן, של העמותה שלנו ועבורי באופן אישי".