במסגרת המאמצים להפחתת מפגעי הרעש שהתעצמו בשנים האחרונות, כינס לאחרונה ראש העיר פתח תקוה רמי גרינברג את כלל הגורמים הרלוונטיים ברשות ונציגים מטעם המשרד להגנת הסביבה, כדי לבחון מיזם אכיפה דיגיטלי שתפקידו לאתר נהגים שצופרים שלא לצורך חרום - ולקנוס אותם בהתאם לחוק. המיזם פותח על ידי היזם שחר קינן במסגרת חברת NOize ltd, ומתבצע בשיתוף המשרד להגנת הסביבה שעתיד לפקח על הפיילוט.
1 צפייה בגלריה
המערכת החדשה
המערכת החדשה
מערכת NOize
(צילום: עיריית פתח תקוה)
קראו גם:
המערכת החלה לפעול כפיילוט באחד מהצמתים הסואנים בפ"ת. המערכת ראשונה מסוגה בארץ ומצוידת בחיישן בעל עשרות מיקרופונים קטנים שמתריע בזמן אמת על רעש מצופר כלי רכב. הזיהוי מתבצע באופן וויזואלי, כך שניתן לראות את מקור הרעש והגורם שמפיק אותו - הן באמצעות תמונה והן בעזרת צילום ווידאו.
עם זיהוי האירוע המערכת מבצעת בזמן אמת בדיקות על פרטי כלי הרכב ומעבירה את הנתונים לבחינת הפקח. עם בחינת הממצאים על ידי הפקח ואישור העבירה על פי תקנות מפגעי הרעש, המערכת מנפיקה דו"ח אשר נשלח באופן אוטומטי לבעל הרכב.
בעירייה מדגישים כי המערכת שומרת על פרטיות הציבור בהתאם לדרישות הרגולטור. במקביל, לקידום הפיילוט, העירייה תקדם חוק עזר עירוני שיתמוך בפעילות המערכת ובהמשך תבחן להרחיב את פעילות המערכת גם כנגד מפגעי רעש שנגרמים מאופנועים משופרים בעלי מפלט לא תקין.
גרינברג: "בשנים האחרונות גוברת תופעת מפגעי הרעש בכבישים, בהתאם להתגברות היקף כלי הרכב. מדובר בתופעה שפוגעת באיכות חיי התושבים, בעיקר באלו הגרים בסמיכות לצירים ראשיים ובפרט כאשר מורגש מזג אוויר נוח יחסית שבו פחות משתמשים במזגן והחלונות פתוחים. במסגרת מאמצי העירייה להפחתת מפגעי הרעש, אנחנו נוקטים במגוון אמצעים בתחום האכיפה וכמובן גם בהסברה.
לצד זאת, אנחנו בוחנים בימים אלו מערכת טכנולוגית אשר תסייע לנו במאמצי האכיפה בנושא ובהתאם להתקדמות הפיילוט נבחן את יכולות המערכת גם כנגד מפגעי רעש הנגרמים מנסיעת אופנועים משופרים וכדומה. אני מודה למשרד להגנת הסביבה ולכלל גורמי הרשות אשר הביאו לתחילת הפיילוט בתוך זמן קצר מאוד, כאשר במקביל אנחנו נגבה את פעילות המערכת ויכולות האכיפה שלה בעזרת חוקי עזר תומכים".
רועי גוטליב, מנהל תחום מניעת רעש במשרד להגנת הסביבה: "המשרד להגנת הסביבה רואה חשיבות גדולה במניעת הרעש הנובע משימוש בצופר כלי רכב שלא לצורך ושימוש ברכב עם אגזוז לא תקין. כיום מדובר במטרד גדול, בייחוד למי שמתגורר בסמוך לצמתים סואנים. לכן, המשרד להגנת הסביבה מקדם פיילוט ראשון מסוגו, יחד עם חברה יזמית ישראלית ועיריית פתח תקווה, על ידי שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לקידום כלי אכיפה יעיל ומדויק לצורך ענישת כל מי שגורם לרעש. בהתאם לתוצאות הפיילוט נשקול את השימוש בטכנולוגיה".
כל העדכונים - חדשות פתח תקוה