מלחמת "חרבות ברזל": תושבים המתגוררים בשכונות הוותיקות בעיר, טוענים כי יש מחסור במרחבים מוגנים ואינם חשים בטוחים בזמן האזעקות.
כידוע, בימים האחרונים נשמעו מספר אזעקות ברחבי העיר, ויחד עם הפגיעה הישירה שספגה פתח תקוה במבצע שומר החומות במאי 2021, הן גורמות לירידה בתחושת הביטחון של תושבי השכונות הוותיקות המתגוררים בבתים ישנים ללא ממ"ד.
"אני גרה בבית משנות ה-50 של המאה הקודמת. אין לנו מיגוניות, אין לנו ממ"דים, ויש כאן אוכלוסייה מבוגרת שלא יכולה בדקה וחצי להגיע למרחבים המוגנים הקרובים בבית הספר הוברמן או בגן קיפי וזו בעיה", אומרת תושבת שיכון מפ"ם, יהודית סלע. "גם הבניינים הקרובים יחסית, בדרך כלל לא משאירים את דלת הכניסה פתוחה אז אני לא יכולה להיכנס גם לשם. "בינתיים אני עומדת ומתגוננת מתחת לרצועת בטון קטנה בדירה.
"פניתי למוקד העירוני ואמרו שלא מספקים מיגוניות. התחושה היא של פחד וחוסר הגנה. בפתח תקוה היו לא מעט אזעקות וכנראה שיהיו עוד וזה מה שמפחיד".
"בכל האזור שלנו אין מקלטים או מיגוניות", מציינת סופי סעוד, המתגוררת ברחוב אחווה בשכונת פג'ה. "המרחב המוגן הכי קרוב נמצא מאות מטרים, אם לא יותר מהבית שלי ואני לא יכולה לרוץ את המרחק הזה בדקה וחצי, בטח שלא אמא שלי שגרה איתי ונשים מבוגרות נוספות שמתגוררות באזור.
"פנינו לראש העירייה שאמר לנו להיכנס לחדר פנימי אבל הבתים שלנו ישנים וזה לא יעזור. בינתיים המצב רק הולך ומחמיר, זו תחושה זוועתית".
קראו גם:
שני, שמתגוררת בשכונת אחדות סיפרה כי המקלט הכי קרוב אליה נמצא במרחק שלא מאפשר לה להגיע אליו בתוך דקה וחצי. "יש לי ילדות קטנות ובכל האזעקות לא הספקנו להגיע. באחת הפעמים נפלתי ונחבלתי בברכיים בזמן הריצה, כשהילדות שלי המשיכו לרוץ וזה היה ממש מסוכן. אני בחרדות איומות ובודקת כל הזמן את ההתרעות באתר פיקוד העורף כדי להיות דרוכה כמה שיותר. זה מצב מלחיץ, במיוחד כשגם הגזרה הצפונית מתחממת".
מי שמסייע לתושבים הוא המשנה לראש העירייה, משה משה, שפנה לגרינברג בדרישה "לרכוש מיידית ממד"ים ניידים, שעלותם פחות מ 50 אלף שקלים ולהציבם במקומות האלה כדי לתת מענה לאוכלוסייה שחשופה לטילים...זוהי עלות יותר ממתקבלת על הדעת כאשר מדובר בהצלת חיי אדם".
מדוברות העירייה נמסר כי: "עיריית פתח תקוה פועלת בשנים האחרונות כדי להדביק פער של שנים רבות בנוגע למקלטים בשכונות הוותיקות בעיר. בהתאם לכך, הוקמו למעלה 30 מקלטים עד כה ובהמשך יוקמו נוספים, במסגרת התכנית לפריסת מקלטים בעיר. כדי למנוע בלבול בנושא, חשוב להבין כי המיגוניות (כפי שהוצבו בעוטף עזה) מותאמות לפצמ"רים ולא לירי ארוך טווח. לכן המיגוניות אינן רלוונטיות לפתח תקוה.
במקביל, העירייה פועלת על פי הנחיות פיקוד העורף, לפיהם, יש לפעול בנוהל 'הכי מוגן שיש' האומר שבמידה ואין מקלט יש להכנס לחדר פנימי ללא חלונות או חדר מדרגות פנימי בקומה אמצעית".