יצא שכרה בהפסדה: תושבת פתח תקוה המתגוררת בבניין שעבר הליך תמ"א 38 תובעת בימים אלו 200 אלף שקלים מהחברות המעורבות בפרויקט בטענה כי העבודות הסבו נזק לדירתה שכרגע אינה ראויה למגורים.
בכתב התביעה, אותו הגישה הדיירת לבית משפט השלום בתל אביב באמצעות עורכי דינה רפאל אלמוג ויואב גפני ממשרד עוה"ד אלמוג-שפירא, נטען כי במהלך ביצוע העבודות בבניין, שהחלו בפברואר 2020, גרמו הנתבעות (החברה היזמית, החברה הקבלנית וחברת הניהול) לנזקים כבדים לדירתה שאירעו בין היתר כתוצאה מחדירה מסיבית של מלט ומים לדירה.
עוד נטען כי בחודש נובמבר באותה שנה, נערכה פגישה בין התובעת וביתה לבין נציגי הנתבעות שבמהלכה הושגו הבנות ביחס לתיקונים שיש לבצע בדירה באותה עת, אלא שמאז ועד למועד הגשת התביעה לאחרונה, לא רק שיתווספו נזקים וליקויים רבים, הנתבעות גם לא פעלו כדי לתקן אותם.
מפקח מטעם בעלי הדירות, אינג' אלכס הלר, שביקר בדירה מספר פעמים במהלך העבודות ציין בביקורת שערך בדצמבר 2020 כי "עקב ליקויי רטיבות ועובש, כולל רטיבות חיבור חשמל וסכנת נפילת טיח, הדירה איננה ראויה למגורים". לאחר ביקורת נוספת שערך במקום באוגוסט 2021, ציין שוב כי הדירה איננה ראויה למגורים "עקב כך שהכיור שבור, אין חיבורי מים וביוב, החיפוי נעשה בצורה לקויה...המטבח מתפרק עקב רטיבות, יש לבצע שיפוץ כללי ולמסור את הדירה במצב כפי שהיה לפני תחילת העבודות".
קראו גם:
אינג' ולדיסלב סבוטין, מהנדס בניין שביקר בדירה באפריל 21 קבע בחוות דעתו כי "עקב ביצוע עבודות לא זהירות בבניין במסגרת תמ"א 38 נגרמו נזקים לדירה הנדונה כגון: "סימני הצפה ועובש עם ריח של טחב כבד בכל אזורי הדירה...כתוצאה מכך נפגעו ריהוט, דלתות, חפצים, ציוד ומוצרי חשמל". כמו כן ציין סבוטין כי נוצרה פגיעה במערכת החשמל לרבות מערכת מיזוג וקיימת סכנה בטיחותית. בנוסף, שמאי שהגיע לדירה באוגוסט 2021 קבע כי בדירה נגרמו נזקים כבדים שמוערכים ב 144 אלף שקלים.
בכתב התביעה נטען בנוסף כי ניסיונות של הדיירת לפתור את העניין מול הנתבעות לא צלחו, והן סירבו גם לבצע הליך בוררות בנושא. בהמשך התחייבו החברות הנתבעות לשאת בעלויות דמי השכירות שתידרש התובעת לשלם עבור דיור חלופי עד שיתוקנו כל הליקויים. בפועל, הן חדלו מלשלם בחודש יולי 2021, כך שלאחר מכן נאלצה הדיירת לשלם בעצמה את שכר הדירה החלופית.
כמו כן נטען כי החברות הנתבעות העבירו דיווח שגוי לעיריית פתח תקוה בנוגע למצב הדירה, מה שהוביל את העירייה לחזור ולשלוח דרישות לתשלום ארנונה, וזאת על אף שהדירה לא מאוכלסת.
כעת מבקשת הדיירת באמצעות עורכי דינה לחייב את הנתבעות לפעול לתיקון כל הליקויים והנזקים בדירה, או לחילופין לחייב אותן להשיב לדיירת את כל הסכום שתוציא מכספה כדי להחזיר את מצב הדירה לקדמותה. בנוסף, נדרשות החברות לפצות את הדיירת ולשלם את הוצאות המשפט.
"פשוט בלתי נתפס כיצד במשך למעלה משנה לא עלה בידי הנתבעות לתקן את כל הליקויים והנזקים בדירתה של התובעת", טוענים עו"ד אלמוג וגפני, "בעזות מצח שאינה יודעת גבולות, הן המשיכו להחזיק בעמדתן, כי הדירה ראויה למגורים, בעוד שלא עשו דבר, כדי לשנות את המצב העובדתי שתועד בחוות הדעת של המפקח".
מחברת היזם נמסר: "חברתנו בעלת ניסיון בייזום, תכנון ובנייה וככזאת מעניקה ללקוחותיה פתרון מקיף משלב התכנון ועד למסירת המפתח ולליווי גם לאחרי המסירה.
החברה רואה את הדיירים כשותפים שלה לאורך כל הדרך ומתנהלת מול לקוחותיה בשקיפות ובאחריות מלאה וכך גם בפרויקט המדובר בפתח תקוה, שם החברה מלווה את הדיירים לכל דבר ועניין, כולל תשלום מלא לשכירות משנה בעת הטיפול בדירות על מנת שהדיירים יוכלו לגור בדירות ראויות למגורים וללא פגמים בעת חזרתם למגורים בהן.
לחברה מחלוקת עם הדיירת וחבל שזו בחרה להגיש תביעה אשר אינה משקפת נאמנה את העובדות לאשורן. חשוב לציין שעדיין לא הוגש טופס 4 לפרויקט המדובר ודוח מפקח הדיירים ימולא על ידי החברה במקביל לנ״ל.
אנו בונים ומתכננים לבנות בעתיד פרויקטים נוספים ומוצלחים ברחבי הארץ ומברכים את הדיירים על הצטרפותם למשפחה שלנו".
כל העדכונים - חדשות פתח תקוה