החשד להתעללות במעון הלולי של אורלי: בית משפט השלום בפתח תקוה האריך היום (ראשון) את מעצרן של אורלי דוידוביץ בעלת הגן וביתה הגננת דניאל לייבוביץ בחמישה ימים נוספים, עד ליום חמישי.
אל הדיון הגיעו הורים רבים אך לבקשת השוטפת, חלקם נאלץ לצפות בו מאולם סמוך. הבוקר נערכה גם הפגנה של ההורים מחוץ לבית המשפט. שתי החשודות לא נכחו באולם אלא הופיעו באמצעות הזום מתא מעצרן כשראשיהן מכוסים.
במהלך הדיון, טענו נציגי המשטרה כי עד כה נצפו סרטונים מ-25 ימים מתוך 61 ימים שברשותם, כשכל אחד מהם מונה 8 שעות.
נציגי המשטרה טענו כי מההארכת המעצר הראשונה נצפו אירועים חמורים יותר, ומתוך כבוד להורים הם לא ירדו לפרטי האירועים עצמם אך ציינו כי ביום אחד רנדומלי, בוצעו כ-10 אירועי אלימות בטווח של כשעתיים בלבד.
עוד נטען כי האירועים בהם הבת דניאל הייתה מעורבת, חמורים מאלו של אימה אך יחד עם זאת בעוד אורלי טענה כי לא ידעה על חלקם, במהלך החקירה התברר כי הייתה מודעת להם ולא דיווחה.
קראו גם:
בשלב זה פרצו חלק מההורים שנכחו בדיון בבכי. קובי סודרי, עורך דינן של החשודות טוען כי הן משתפות פעולה ואינן משבשות את החקירה. כמו כן הוסיף כי לסרטונים שנחקרים ישנו עותק אחד שככל הנראה הודלף לתקשורת, במה שעלול ליצור לחץ ציבורי ולפגוע בהגינות של המשפט.
בהחלטתה, ציינה השופטת דורית נוי סבן, כי היא סבורה שהתשתית הראייתית הקושרת את החשודות למיוחס להן התעצמה בצורה משמעותית ובהמשך האריכה את מעצרן כאמור בחמישה ימים נוספים.
חן קובריץ ממטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך: "בפתח הדיון עורך דינן של החשודות ביקש להגביל את כניסת ההורים. לא יעלה על הדעת שהורים יבחרו מי מהם ייכנס ולכן התעקשתי כמטה המאבק שתהיה דממה באולם ואני שמחה שגם עורך הדין וגם השופטת קיבלו זאת. זהו דיון ראשון של ההורים, קשה ומרסק, ואני שמחה שהאריכו מעצר בעוד מספר ימים, לפחות עד שכל ההורים יוכלו לראות מה קרה לילדים שלהם כשהם היו תחת השגחה של אורלי ודניאל".
מור דקל, יו"ר העמותה הישראלית למען הילד בגיל הרך: "להלן עוד תוצר של זילות מערכות הממשלה בנושא החשוב והרגיש הגיל הרך.
"מזה שנים אנו מתריעות על העובדה שלמרות חוק הפיקוח- אין אכיפה, אין סמכויות ואין מערכת מבוקרת שמקצה משאבים למען הצלת פעוטות וחסרי ישע. אנו קוראות למיצוי הדין מצד מערכת המשפט בהתייחס למי שקבלו את מלא הקרדיט מצד הורים ופעוטות שהופקדו בידיהן והיו צריכות לדאוג לרווחתם של הפעוטות ובמקום זאת הן בגדו בילדים ובהוריהם. המדינה צריכה לצאת באופן מיידי עם תוכנית חירום לאומית למיגור התופעה של פגיעה והתעללות בפעוטות.
"יש להוציא נוהל תפעול וטיפול בנפגעי עבירה, להרחיב את הסמכויות הניתנות לרשויות המקומיות וכמובן יציאה עם תוכנית חירום ל'ריפוי' מקצוע המטפלת לגיל הינקות, שינוי בתנאי ההעסקה ושיפור התגמול. כל אלה יביאו אנשים ראויים עם לעבודה במערכת החינוך לגיל הרך. ליבי עם המשפחות. העמותה תמשיך לתמוך ככל שנדרש למען שינוי המדיניות הקיימת״.
כל העדכונים - חדשות פתח תקוה