לאחר פיילוט מוצלח שבוצע בשנה שעברה ע"י הרשות והגורמים המקצועיים, בשיתוף ועד ההורים העירוני בחמישה בתי ספר, הוחלט השנה להרחיב את ההזנה בכלים רב פעמיים לכל צהרוניות ניצנים בבתי הספר, ולהפסיק את השימוש בכלים חד פעמיים.
ע"פ הערכות מדובר בכמיליון כלים חד פעמיים שייחסכו מהסביבה ויתרמו לצמצום הזיהום הסביבתי. המעבר לכלים רב פעמיים הוא חלק מתכנית הקיימות ופיתוח "בר קיימא" ומטרתו היא לעורר מודעות בקרב התלמידים/ות, ולחנך להרגלים מקיימים כגון: מיחזור, צרכנות נבונה, הפרדת פסולת וצמצום השימוש בכלים חד פעמיים, תוך הבנת הנזקים שנגרמים לסביבה. תהליך דומה כבר מתרחש בגני הילדים.
ההחלטה המשותפת התקבלה בוועדת היגוי בה השתתפו אנשי מקצוע, נציגי האגף לרווחה חינוכית, נציגי ועד ההורים שהשתתפו בפיילוט, נציגי האגף לאיכות הסביבה וכמובן מפעילי הצהרוניות. אלה יספקו לכל תלמיד ותלמידה צלחת אוכל עם מכסה וסכו"ם קשיח העומדים בכל התקנים המחמירים ומתאימים להגשת אוכל חם ולניקוי במדיח הכלים, שיכנסו לשקית אוכל עמידה הניתנת לרחיצה. הכלים המשומשים ינוגבו במגבת נייר בתום הארוחה ע"י הילדים, יארזו וישטפו היטב בבית. למחרת יביאו הילדים כלים נקיים. מהלך שכזה הוא גם חינוכי וגם חברתי - משפחתי מעצם שיתוף ההורים.
במקביל למהלך משמעותי זה, לאורך השנה יתקיימו בצהרוניות פעילויות תואמות גיל בנושא קיימות ושמירה על הסביבה - מיחזור, הפרדת פסולת, שימוש חוזר, צרכנות נבונה, הימנעות מזריקת פסולת שאינה מתכלה ועוד.
קראו גם:
ראש העיר רמי גרינברג "אנו מחויבים לחנך את ילדינו, הלכה למעשה, על ערכי הקיימות כדי לצמצם את הזיהום הסביבתי והנזק לכדור הארץ. המעבר לכלים רב פעמיים הוא בשורה אמיתית וחשובה שתשתלם לילדינו בטווח הארוך, אנו מחויבים להם ולדורות הבאים. בכדי שהטמעת התהליך תצליח המעבר ילווה בהסבר להורים ולילדים על חשיבות השמירה על איכות הסביבה, חשיבות המיחזור והנזק שכלים חד פעמיים מסבים לסביבה. אני מודה להורים, למפעילים, לאגף מינהלה ורווחה חינוכית ולאגף לאיכות הסביבה על קידום המהלך ושיתוף הפעולה".
אנה נבות, יו"ר הנהגת ההורים העירונית: "הפיילוט השנה בבתי הספר ובגנים איפשר לנו ההורים לבדוק את הנושא ולדייק את הפרטים הרלוונטיים. בתחילת השנה היה חשש הגיוני של ההורים לקראת המעבר, אך בליווי נכון השימוש בכלים הרב פעמיים הפך טבעי. ישנה חשיבות רבה גם להסברה נכונה שתתקיים בתחילת השנה, וגם בגיוס ההורים למיזם. זו הדרך להצלחה ולקידום נכון של חינוך לקיימות, וסביבה ירוקה ומתחשבת".