"הגעתי לכאן מתל אביב לפני כעשור בעקבות הילה אשתי. לא הכרתי מספיק את העיר, והיא נתפסה בעיניי כאפרורית. מהרגע שהתיישבנו והקמנו בה את ביתנו דעתי השתנתה מקצה לקצה".
1 צפייה בגלריה
פחחן. "מורגשת פה רוח נתינה"
פחחן. "מורגשת פה רוח נתינה"
פיין. "מורגשת פה רוח נתינה"
(צילום: ריאן)
כך אומר השבוע אלי פיין, בעלים ומנכ"ל משותף לחברה העוסקת בהפעלת מסגרות העשרה ופנאי לילדים, מפתח–תקוה"
פיין (45) מוסיף כי "העיר מספקת בדיוק את מה שחשוב לי ועונה על כל צרכי באזור מגורים, כולל מערכת חינוך יוצאת מהכלל ומהמובילות בארץ. היא גם מצויה גיאוגרפית במיקום נוח, יש בה אזורי בילוי מפותחים ואוכלוסייה איכותית ומגוונת. כל זאת לצד תנופת פיתוח משמעותית בהובלת ראש העירייה, רמי גרינברג".
עם מי היית רוצה לשבת לקפה?
"הייתי שמח לשבת עם הפסיכולוגית, ד"ר יהודית כץ, שמתמקדת בתחום הפסיכולוגיה החיובית החוקרת מה הגורמים לאושר ולשגשוג אנושיים.
קראו עוד>>>
"אני מאוד מתחבר לתפיסה של ראיית החיים דרך משקפיים חיוביות, ולהשקפתי מחשבה מייצרת מציאות. בשיחה עימה, הייתי מרחיב אודות הדרך והכלים של דפוסי חשיבה נכונה ופרודוקטיבית".
מה הפינה האהובה עליך בעיר?
"פארק נוה גן הקרוי על שמה של הסופרת תמר בורנשטיין־לזר ז"ל תושבת העיר. זו ריאה ירוקה מופלאה בעלת שטח עצום, מושקעת במרחבים ירוקים וצמחייה מגוונת לצד מתחמי פנאי, ספורט ושעשועים לילדים.
"אני אוהב את המתחם כיוון שניתן למצוא בו מענה לכל צורך - פינה שקטה ומוצלת לקריאה, מפגשים משפחתיים וחברתיים, כושר ורכיבה על אופניים, וכל זאת במרחק פסיעה מהבית. פשוט כיף גדול".
מה היית רוצה לשנות או לשפר בפתח־תקוה?
"העיר מאופיינת בבנייה של שכונות חדשות לצד הוותיקות, מבנים רבי קומות ואזורי תעשייה. לדעתי יש לשים דגש על פיתוח והתחדשות של האזורים הוותיקים, לצד הרחבת התשתיות לתחבורה ציבורית שתקטין את השימוש בכלי רכב.
"כמו כן, יש לשמור על האיזון בין הבנייה המתועשת לאזורים ירוקים בעיר. בנוסף, הייתי מציע לשפר את המראה האורבני על ידי יצירה של קירות ורטיקליים לדוגמא על גבי מבנים מתועשים או מבנים כדוגמת האצטדיון העירוני".
דבר לא שגרתי שעשית בעיר?
"במסגרת פעילותי ותפקידי כיו"ר הנהגת ההורים בבית הספר עוזי חיטמן ותושב פעיל בנציגות ועדת אירועים ותרבות בשכונה, יחד עם שתי שותפותיי לוועדה, ארגנו ויזמנו ירידים שכונתיים בקיץ, בחגי פסח ושבועות. דרכם גייסנו משאבים שתועלו לטובת תושבי השכונה והקהילה".
מה הרוח של פתח־תקוה?
"בעיר קיימת אוכלוסייה מגוונת, משפחות צעירות לצד וותיקות, חילונים לצד דתיים, שמתגוררים במגוון השכונות. בכולן מורגשת רוח הנתינה, הסולידריות והערבות ההדדית. בכל מקרה וסיטואציה, תמיד יהיו מי שיירתמו ויתגייסו לעזרה".
כיצד הקורונה השפיעה על עיסוקך?
"תקופת הקורונה הצריכה ממני ביצוע התאמות שונות במסגרת העסקית. חלק נרחב מפעילות החברה בבעלותי קשורה במסגרות הפעלה של ילדים, שלא יכלה להתבצע מפאת הסגרים והנהלים של הגורמים הרלוונטיים.
"אני מאמין כי תקופות מאתגרות מהוות בסיס ליצירת הזדמנויות לצמיחה, ולכן הקמתי אתר מקוון המאפשר רכישה של ערכות יצירה והעשרה המותאמות לפעילות ביתית".
לעדכונים: חדשות פתח תקוה