לראשונה בעולם ולראשונה בבני אדם הושתלה קרנית מלאכותית בעינו של אדם עיוור.
1 צפייה בגלריה
מהלך הניתוח
מהלך הניתוח
מהלך הניתוח
(צילום: דוברות בית החולים בילינסון)
עד כה הושתלו קרניות ביולוגיות מתורמים, לראשונה פותחה קרנית מלאכותית שאמורה להחליף
את הקרנית הביולוגית, תוך ביטול זמן המתנה להשתלה ועם מיעוט סיבוכים כמו דחיית שתל
המטופל שלא ראה מספר שנים, חזר לראות יום לאחר הניתוח
בילינסון הוא בית החולים הראשון בעולם בו הושתלה קרנית מיוחדת זו , הניסוי יורחב בהמשך
למרכזים רפואיים נוספים מובילים בקנדה, ארה"ב וצרפת
הטכנולוגיה החדשה שנמצאת כעת בשלב ניסוי קליני מאפשרת הטמעה של קרנית
מלאכותית בדופן העין של המטופל.
קראו גם:
ההחלמה קצרה יותר בהשוואה להשתלות קרנית אחרות
הקרנית מאפשרת איכות אופטית גבוהה ביותר ושדה ראייה רחב
בנוסף, נותנת פתרון אסתטי למטופל
לראשונה בעולם הושתלה בבילינסון קרנית מלאכותית בטכנולוגיה חדשה. הקרנית, שהיא פרי פיתוח ישראלי של חברת קורנית ויז'ן , הושתלה בעינו של ג'אמל פוראני בן 78 מחיפה שאינו רואה כבר מספר רב של שנים בגלל דחיית שתלי קרנית קודמים. המטופל עבר מספר רב של ניתוחים בהם ניסו להציל את ראייתו באמצעות השתלות קרנית ביולוגיות מתורמים - וכולן כשלו. הוא נמצא מתאים להיות המטופל הראשון בעולם שיעבור את השתלת הקרנית המלאכותית. רופאי מערך העיניים בבילינסון מאמינים כי זהו המוצא האחרון שיש לרפואה לתת לו על מנת להציל את מאור עיניו. המהלך הניתוחי צלח ויום לאחר הניתוח ג'אמל ,שלא ראה מספר שנים, חזר לראות ,כאשר הוא מוקף בצוות הרפואי ובבני משפחה נרגשים.
הטכנולוגיה שנמצאת בתהליכי ניסוי קליני , אושרה לשימוש על ידי משרד הבריאות הישראלי. שתל הקרנית פורץ הדרך, שעתיד להחזיר ראייה לעיוורים, פותח על ידי החברה הישראלית ״קורנית ויז'ן״ שהשלימה סדרה של ניסויים ובדיקות קפדניות בהתאם לתקנים המחמירים ביותר וכן בדיקות שהוכיחו את יעילות השתל ואת השתלבותו המוצלחת ברקמת דופן העין במודלים שונים בבעלי חיים. הניסוי הקליני בבני אדם מתקיים בארץ בבילינסון, הוא יתבצע בשני שלבים ויכלול 10 עיוורים . בהמשך השנה הניסוי יורחב ויכלול חמישה בתי חולים מובילים בקנדה, בארצות הברית, ובצרפת.
האתגר הניתוחי בהשתלות קרנית מלאכותיות הינו חיבור הרקמה הביולוגית והשתל המלאכותי בצורה מושלמת . הפיתוח של חברת קורנית מאפשר הטמעה של הקרנית המלאכותית בדופן העין של המטופל (לובן העין) בצורה מהירה ואפקטיבית וללא תגובה דלקתית חריגה
פרופ' אירית בכר מנהלת מערך העיניים בבילינסון "הצלחת הניסוי בשתל של קורנית ויז'ן תביא בשורה של ממש עבור עיוורים רבים בעולם ועשויה לקצר ואף לבטל המתנה ארוכה של שנים להשתלות קרנית ביולוגיות (מנפטרים).
אני מתרגשת לחבור לחברה ישראלית שפיתחה מוצר כחול לבן שעשוי להוביל שינוי משמעותי עבור מיליוני עיוורים בעולם.
מערך העיניים בבילינסון מרכז מזה שנים רבות את תחום השתלות הקרנית החדשניות, שמתבצעות במרכזים בודדים בעולם . אנו גאים להוביל גם את הניסוי הקליני המבטיח הזה .