בצל חוסר הוודאות סביב פתיחת שנת הלימודים: כעס גדול בקרב הורים בבית הספר עוזי חיטמן בשכונת נוה גן.
לטענתם, הם נדהמו לגלות כי שתי כיתות ג' קיבלו את אותה מחנכת וכעת הם חוששים כי ילדיהם ייפגעו רגשית ומקצועית. "זו החלטה שערורייתית", אומרת אחת האימהות.
ההורים ההמומים גילו על כך רק בימים האחרונים כשהופצה ביניהם רשימת המחנכות לקראת שנת הלימודים הקרובה. לדברי ההורים מאותן שתי כיתות, הם היחידים שאוחדו תחת מחנכת אחת מתוך כל בית הספר.
"איך שלא תסתכל על זה, גם אם המורה סופר מקצועית היא לא תצליח לתפקד כשיש באחריותה 70 תלמידים, זה לא יעבוד", אומרת אמא לתלמיד מאחת הכיתות. "הילדים זקוקים לפן רגשי ולימודי, אז אם מורות עם 35 תלמידים מתקשות לתת מענה הולם לכל אחד, איך המורה תסתדר עם 70 תלמידים?
"תחושות כרגע קשות מאוד, תחושה שהילדים שלנו לא שווים, כי מכל בית הספר אלו שתי הכיתות היחידות שאוחדו תחת מחנכת אחת".
ניסיתם לקבל הסברים? למצוא פתרונות עם הנהלת בית הספר?
"ניסינו לדבר ולקבוע פגישה אבל כל התשובות שאנחנו מקבלים מסתכמות ב"הנושא בטיפול", כלומר תשובות מתחמקות. מעורבים בזה כל הגורמים בעירייה, כולל רמי גרינברג, וגם במערכת החינוך. זה מצב מתסכל ומבאס לפתוח שנה ככה".
מה אתם מתכננים לעשות?
"אם לא נקבל תשובות בהקדם, נשקול את צעדינו ויש כבר התארגנות לא לשלוח את הילדים לבית הספר ולהשבית את הלימודים. אחרת אף אחד לא יקשיב לנו".
אם אחרת משתפת: "מצד אחד רוצים לשפר את מעמד המורים ולשמר אותם אבל מצד שני נותנים למורה אחת 70 תלמידים והיא גם תצטרך לתת מענה יום יומי להורים. איך היא תצליח?
"הילדים עברו את כיתה א' ו-ב' בקורונה, ואז הם מגיעים לג' וצריכים לחלוק מורה עם עוד עשרות תלמידים. שעות החינוך שלה יחולקו בין שתי הכיתות, היא תגיעה מתוסכלת וזה יפגע בתלמידים. מי יגיע לבת שלי?
"זו הזנחה של המערכת שלא רואה את טובת הילד. מבחינתי, שהמנהלת תהיה המחנכת עד שתהיה מישהי קבועה. איך היא אמורה להתחלק ביום הראשון? עם מי היא נמצאת בפעילות בית ספרית? זה עצוב ולכן אנחנו נילחם עד הסוף מול כל הגורמים הרלוונטיים".
קראו גם:
מדוברות העירייה נמסר בתגובה: "מבדיקה מול הגורמים הרלוונטיים, מדובר בפתרון זמני לטובת מתן מענה נכון בפתיחת שנת הלימודים. ההורים זומנו לשיחה עם הנהלת בית הספר בנושא. גורמי הרשות מלווים את הטיפול מול משרד החינוך האמון על שיבוץ המורים".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "בימים אלה נעשים מאמצים גדולים לאתר מחנכת קבועה לכיתה שימשכו גם לאחר פתיחת הלימודים. במקביל הוצגה תוכנית זמנית להורים שבמרכזה תמיכה פדגוגית לכתה שתאפשר לימודים סדירים ומגוונים".