מתי יהיה פה שקט? המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף פעולה עם מערך הדיגיטל הלאומי ועם רשויות מקומיות, משיקים פרויקט רחב היקף שעשוי להביא להקלה בנושא מפגעי הרעש בעיר.
2 צפייה בגלריה
גלאי רעש
גלאי רעש
גלאי רעש
(צילום: דורון עין-אלי, המשרד להגנת הסביבה)
מדובר על התקנת גלאי רעש קטנים בפתח תקוה ובערים נוספות, שיאפשרו לאסוף נתוני רעש באופן רציף ולהתריע בזמן אמת על מפגעי רעש.
מטרדי רעש פוגעים לא רק באיכות החיים, אלא גם בבריאות הפיזית והנפשית של הנחשפים אליהם, בנוסף לפגיעה ביכולותיהם הקוגניטיביות ובפריון עבודתם. המשרד להגנת הסביבה, הרשויות המקומיות והמשטרה מקבלים מדי שנה מאות אלפי תלונות על מטרדי רעש, רובם ככולם מתרחשים במרחבים עירוניים.
במסגרת פרויקט "ערים שקטות" מקדם המשרד מגוון כלי מדיניות רגולטוריים, כלכליים ואינפורמטיביים במטרה לצמצם ככל הניתן את מטרדי הרעש במרחב הציבורי.
לשלב הראשון של הפרויקט נבחרו הערים פתח תקוה, כפר-סבא, ראשון לציון ולוד. בערים אלו יותקנו גלאים שיקושרו למערכות המידע המקומיות. הגלאים יאפשרו לרשויות לקבל התראות בזמן אמת על חריגות מרמות הרעש החוקיות, להגיב בהתאם ובכך לסייע לרווחת התושבים. בנוסף, יאפשר הפרויקט לייצר "מפות רעש", שיציגו לתושבים את רמות הרעש הממוצעות באזורים מסוימים בעיר.

2 צפייה בגלריה
תושבים דיווחו על פיצוץ אדיר באמצע הלילה
תושבים דיווחו על פיצוץ אדיר באמצע הלילה
בקרוב נוכל לישון בשקט?
(צילום אילוסטרציה: Shutterstock)

קראו גם:

הרשות שנבחרה לקבל את המספר הגבוה ביותר של הגלאים (כ-100) במסגרת הפרויקט היא כפר-סבא, הנחשבת לאחת הרשויות המקומיות המובילות בתחומי איכות הסביבה.
מטרת הפרויקט היא להוכיח את ההיתכנות הטכנולוגית ואת התועלות העירוניות והמשקיות הנובעות ממנו, על מנת להרחיב את השימוש בטכנולוגיות מתקדמות לצמצום מפגעי רעש בערים ברמה הלאומית.
עתה נותר לראות האם באמת גלאי הרעש יועילו ויביאו להקלה בנושא, שמטריד רבים מהפתח תקוואים.