תחילת שנת הלימודים כבר מאחורינו אך מתברר כי לא כל התלמידים יכולים להגיע למוסדות החינוך בצורה חלקה. הורים לתלמידים בחינוך המיוחד טוענים כי מערך ההסעות עבור ילדיהם אינו עובד כראוי, כשנהגים מגיעים באיחור או לחילופין בשעה מוקדמת מאוד כדי להספיק הסעות של בית ספר נוסף.
2 צפייה בגלריה
הסעות תלמידים - תמונת פייסבוק
הסעות תלמידים - תמונת פייסבוק
הסעות תלמידים
(צילום המחשה: shutterstock)
"למרות שמספר הילדים בחינוך המיוחד ידוע כמה חודשים מראש, העירייה לא מערכת בהתאם", אומרת אם לתלמיד בכיתה ד' בעיר. "ההסעה של הבן שלי מגיעה אלינו ב 8:00, ולפעמים גם ב 8:15. בימים הראשונים היו אומרים לנו 'אנחנו כבר מגיעים', 'עוד חמש דקות אנחנו אצלכם', וזה לא היה נכון בכלל. מתברר שבאותה הסעה הם מסיעים ילדים משני בתי ספר ורק אחרי שהם מסיימים עם בית הספר הראשון, הם יוצאים לאיסוף של בית הספר שלנו. ככה שאין סיכוי שהתלמידים יגיעו בזמן".
עד כמה זה משפיע עלייך ועל בנך?
"אחרי פעם אחת שהבן שלי חיכה מעל 40 דקות קראתי לשכנה שתמשיך לעמוד איתו כי הייתי חייבת להגיע לעבודה. בסוף, כשההסעה התעכבה אפילו יותר, שלחתי אותו במונית פרטית ומאז בדרך כלל אני מסיעה אותו ומאחרת לעבודה שלי וכבר עושים לי פרצופים שם. אם אני לא רוצה לאחר בעצמי אז אני מזמינה מונית ובמקרה הזה אני מוציאה סכום לא מבוטל.
"כמובן שגם על הבן שלי העיכוב משפיע, ומעבר לזמן ולחומר שהוא עלול להפסיד, זה משבש לו את כל היום. הרבה פעמים זה מלווה בבכי, בצעקות וקשה להרגיע אותו".
מה אומרים בעירייה?
"שאין מלווים ויש להם בעיה בגיוס כוח אדם. הצענו את המתווה של משרד החינוך לפיו ההורים יסיעו את הילדים ויקבלו החזר כספי אך נענינו בשלילה. אוקיי, אתם לא מוכנים, תציעו פתרון אחר אבל כרגע אין כזה".
מאחר וכאמור, ישנן הסעות שמסיעות תלמידים משני בתי ספר, התלמידים הראשונים נאלצים להמתין בשעה מוקדמת ובהתאם הם מגיעים למוסד החינוך זמן רב לפני תחילת הלימודים. "הבן שלי מגיע לבית הספר ב 7:30 וממתין חצי שעה עד תחילת היום", מספרת אחת האמהות. "בעירייה אומרים שזה כדי לחסוך אבל יוצא שכל בוקר גם אני בלחץ מטורף".

2 צפייה בגלריה
נהג הסעות - תמונת פייסבוק
נהג הסעות - תמונת פייסבוק
הנהגים מאחרים או מקדימים מאוד
(צילום המחשה: shutterstock)

קראו גם:

בימים האחרונים פנה בנושא, יו"ר סיעת מחויבים, אורי אהד, אל ראש העירייה רמי גרינברג ומחזיק תיק החינוך סרחיו גולצמן והציע שני פתרונות לבעיה: "העירייה תאפשר להורים המעוניינים בכך להסיע את הילדים ברכבם ותשלם להורים אלו סכום של 873 שקלים לכל חודש". מדובר למעשה בפתרון שיזם משרד החינוך לפיו הורים יקבלו החזר כספי אם יסיעו את ילדיהם עם מוגבלות כלשהי מהרשות המקומית במידה וזו לא תוכל להעמיד הסעה לרשותם. מתווה זה אושר לאחרונה על ידי עיריית ירושלים ועיריית חיפה.
פתרון נוסף אותו הציע אהד הוא העלאת שכר המלווים, בסך של כ-1,000 שקלים. "גם לעניין זה ניתנת במכתבנו הסכמת חברי מועצת העיר שך סיעת מחויבים, ככל ונדרש אישור מועצה", ציין אהד והוסיף "נודה לטיפול מהיר בבעיה זו (ולא לאחר החגים) ונשמח לסייע להושיט יד לסיים משבר חמור זה".
מעיריית פתח תקוה נמסר בתגובה: "מערך ההסעות בפתח תקווה הוא מבין הגדולים בישראל ומעניק שירות לאלפי תלמידים מידי יום. במסגרת זו, התלמידים שנדרשים לליווי, אכן מקבלים מלווה מהעירייה. במקביל העירייה פועלת כל העת כדי להרחיב את מצבת כוח האדם בתחום זה. יצויין כי ככל שמתגלות תקלות נקודתיות הן מטופלות באופן מידי ע"י גורמי העירייה הרלוונטיים, אשר פועלים בנושא זה סביב השעון".
ממשרד החינוך נמסר: "כמו בכל שנה, לוקח זמן עד שמערך ההסעות מתייצב ובמיוחד בעיר כמו פתח תקוה שבה מוסעים כ- 3000 תלמידים ביום. אי לכך מן הראוי להמתין עד שכל הבעיות המאפיינות את ראשית השנה יפתרו.
יצוין כי האפשרות של ההורים להסיע בשכר את ילדם הינו רק במקרה בו הרשות לא מצליחה לשבץ את הילד ברכב ההסעה".