זה סיפור על אישה שבבעלותה שתי דירות, תכשיטים וכסף. כאשר היא הלכה לעולמה התברר ל-12 ילדיה שהיא לא בדיוק האמינה בחלוקה שווה בשווה. בנוסף, חיכתה ליורשים בשורה רעה נוספת.
כאמור, האישה היא בעלת שתי דירות. היא הלכה לעולמה ולאחר מותה הותירה ל-12 ילדיה את נכסיה, עם זאת, על פי צוואת החלוקה לא היתה כה מאוזנת. בלשון המעטה.
לשני בנים מתוך ה-12 היא הותירה את כלל רכושה, כולל ציוד, תכשיטים, כסף ודירה לכל אחד מהם. לשאר ילדיה, 10 במספר, הותירה 50 שקל לילד בלבד. בצוואתה ציינה כי למרות שאינה חייבת להסביר את עצמה, את ההחלטה קיבלה כיוון שעשרת ילדיה שלא קיבלו דירות ורכוש, מסודרים מבחינה כלכלית וגם עקב היעדר יחס ודאגה כלפיה ובצרכיה היום יומיים.
קראו גם:
כשנה לאחר שכתבה את הצוואה, נפטר אחד מהילדים שהיה מיועד לרשת דירה, אך הותיר אחריו צוואה כי הוא מעביר את נכסיו לאח שהיה עתיד לרשת עימו את הונה של האם, ואח נוסף שירש רק 50 שקל. הצוואה החוקית של הבן קיבלה תוקף רק לפני שנה, כשהאם נפטרה וצוואתה הוקראה בפני כל בני משפחתה.
למרות ההון הרב שהותירה התברר לילדיה שזה לא הדבר היחיד שנשאר. האם גם הותירה חוב ארנונה, בנוסף, בני המשפחה לא עדכנו את עיריית ראשל"צ שבה התגוררה במותה, וכך החלו להצטבר חובות על שם נכסיה של האם.
על פי תביעה שהגישה העירייה נגד היורשים, החוב הגיע לכמעט 20 אלף שקל בגין חובות ארנונה שהצטברו משנת 2019, עוד ציינה העירייה כי חוב הארנונה ממשיך לתפוח כיוון שגם בשנת 2023 היורשים לא משלמים עבור הנכסים. כעת מבקשת העירייה לחייב את היורשים לשלם את חוב הארנונה וכן את שכר הטרחה בגין הפעולות הרבות שנקטה העירייה על מנת לגבות את החוב שטרם שולם.