בטקס מרגש שהתקיים הבוקר בבניין הזכוכית של מרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקוה, הושקה יחידת הדיאליזה החדשה והממוגנת. הטקס לקריאת שם היחידה ( ע"ש הרב אקשטיין) התקיים בהשתתפות נציגי "הקרן לידידות", אשר תרמה 1,447,000 דולר לטובת הקמת היחידה, באמצעות עמותת "נאמני שניידר", על מנת שתמשיך לתפקד בצורה מיטבית ובטוחה בזמני מלחמה וטילים על העורף.
יחידת הדיאליזה החדשה כוללת 11 עמדות ו-2 עמדות נפרדות נוספות בחדרי בידוד. היחידה הנמצאת במכון הנפרולוגיה ממוקמת בקומה ה-2 בבניין הזכוכית והיא ממוגנת כולה בפני תקיפות ומפגעי טבע, דבר המאפשר מתן טיפול רציף למטופלים גם בעיתות חירום ומשבר.
באירוע בירכו ד"ר אפרת ברון-הרלב, מנהלת מרכז שניידר, אורלי טובולסקי-חדד, מנכ"לית עמותת "נאמני שניידר", יפה פלוש, אחות אחראית במכון לנפרולוגיה ודיאליזה, יעל אקשטיין, נשיאת "הקרן לידידות" ושתי משפחות שטופלו ביחידת הדיאליזה הישנה ועברו לחדשה עם פתיחת בניין הזכוכית. לאחר ההתכנסות נערך סיור במכון הדיאליזה ובבניין הזכוכית, אשר מלבד יחידת הדיאליזה כולל גם פגייה ממוגנת וקומה ממוגנת נוספת אשר מיועדת לשמש כבית חולים לשעת חירום.
המכון לנפרולוגיה בשניידר, המשמש כמרכז ארצי לטיפול בילדים עם אי ספיקת כליות, מטפל בפעוטות, ילדים ובני נוער עם מגוון רחב של מחלות כליה חריפות וכרוניות. המכון כולל יחידת דיאליזה וחמש מרפאות: מרפאת נפרולוגיה כללית, מרפאת יתר לחץ דם, מרפאה לייעוץ לפני לידה, מרפאת אי ספיקת כליות, מרפאת ומרפאה לילדים לפני ואחרי השתלת כליה. היחידה נותנת מענה של טיפולי דיאליזה חדה (ליחידות טיפול נמרץ) וכרונית עבור ילדים מכל רחבי הארץ וגם מהעולם. עם פרוץ המלחמה באוקראינה לפני כשנתיים יצא צוות של מרכז שניידר למבצע חילוץ מיוחד על מנת להטיס ארצה 11 ילדים החולים במחלות מורכבות, שהגיעו עם הוריהם מבית החולים בקייב ונזקקים לטיפול רפואי דחוף ומציל חיים. בין הילדים שהגיעו היו גם חולים הנזקקים לטיפולי דיאליזה, המטופלים ביחידה עד היום. בנוסף מטופלות ביחידה כיום משפחות שפונו מבתיהם בצפון ובדרום עקב מלחמת חרבות ברזל ומקבלות מענה רפואי בשניידר.
קראו גם:
לדברי ד"ר אפרת ברון-הרלב, מנהלת מרכז שניידר לרפואת ילדים: "הצורך בהקמת בית חולים ממוגן מתבקש מעצם מיקומו האסטרטגי של מרכז שניידר במרכז הארץ. במבצע "שומר חומות" לפני כ-3 שנים, בניין האבן של בית החולים, אשר אינו ממוגן כולו, דרש היערכות מיידית של בית החולים לנוכח האיום הביטחוני. את חלקן של המחלקות נאלצנו למגן באמצעים מאולתרים ויחידת הדיאליזה מוגנה באמצעות שקי חול. לעומת זאת, עם פרוץ המלחמה הנוכחית וכבר בבוקר ה-7 באוקטובר, תוך שעות בודדות הועברו כל החולים המורכבים למרחבים המוגנים, בהם גם מטופלי הדיאליזה. בית החולים מטפל בכל הילדים באשר הם, ילדי הארץ והעולם, כאשר לפני שנתיים בדיוק הגיעו ממש לפה למכון הדיאליזה חולים מורכבים מאוקראינה, שקיבלו אצלנו מחסה וטיפול, חלקם עדיין מטופלים אצלנו. אנו מחויבים לתת לכל ילד וילדה את "המעל והמעבר" שהוא נר לעשייתנו בשניידר, ובהקשר של ילדי הדיאליזה , המעל ומעבר הוא לשמר ילדותם ואיכות חייהם, על אף הטיפולים האינטנסיביים והתכופים אצלנו, תוך שאנו ממתינים ומקווים להשתלתם המיוחלת. אנו מודים מקרב לב לקרן הידידות על תרומתה הנדיבה לביטחונם של הילדים המטופלים בשניידר".
לדברי יעל אקשטיין, נשיאת הקרן לידידות: "המלחמה שנכפתה על כולנו העמידה שורה ארוכה של אתגרים, זאת בנוסף לעצב, הכאב והשכול שמלווים אותנו מדי יום. מפרוץ המלחמה, הקרן לידידות התגייסה ותרמה כ-80 מיליון ₪ עבור סיוע לאזרחיות ואזרחי ישראל, ארגוני החירום וההצלה וארגוני המזון. האתגרים שניצבים בפני מערכת הבריאות גדולים במיוחד, כאשר אחד המרכזיים שבהם הוא להבטיח את המשך הרציפות הטיפולית מצילת החיים למטופלים, חלק גדול מתוכם ילדים, גם כאשר יש מתקפת טילים. אני גאה ושמחה על הזכות שנפלה בחלקנו בקרן לידידות לסייע בהקמת מכון הדיאליזה הממוגן ומודה לידידי ואנשי 'שניידר' על הכבוד הגדול בבחירה לקרוא למכון זה על שם אבי, שכאשר ייסד את הקרן וניהל אותה במשך שנים רבות, ראה לנגד עיניו את עיקר פעילותה ביוזמות מסוג זה".
לדברי איילת שקד, יו"ר עמותת נאמני שניידר: "אנו רוצים להודות לקרן הידידות על פועלה החשוב והמרגש למען ילדי שניידר ועל הליווי בכלל לאורך השנים. זהו כבוד גדול עבורנו ששם היחידה הכה חשובה המטפלת בילדים מורכבים וכעת גם ממוגנת קרויה על שם הרב אקשטיין. נמשיך לפעול ביחד למען עתידם ובריאותם של הילדים שלנו".