מומחים ממערך השתלות האיברים הגדול בישראל בבית החולים בילינסון מקבוצת הכללית ממליצים למושתלי איברים להתחסן בחיסון הרביעי ובכך להימנע מהידבקות בקורונה.
1 צפייה בגלריה
חיסון
חיסון
חיסון
(צילום: מוטי קמחי)
לאחרונה פורסם בצרפת מחקר גדול בקרב 31 מושתלי איברים שחוסנו בחיסון הרביעי. תוצאות המחקר הראו ש-40% ממושתלי האיברים שלא פיתחו כלל נוגדנים לאחר החיסון השלישי, פיתחו נוגדנים לאחר החיסון הרביעי.
פרופ' מוטי קרמר, מנהל מערך הריאות בבילינסון: "החיסון הרביעי הוא חיוני למדוכאי חיסון. במרכז להשתלות איברים בדקנו את רמות הנוגדנים לאחר שלושה חיסונים וראינו ש-50% ממושתלי האיברים אין להם רמה מספקת להגנה מפני הקורונה ובנוסף התמותה אצל מושתלי איברים היא הרבה יותר גבוהה במידה והם נדבקים בקורונה".
ד"ר רותי רחמימוב, מנהלת היחידה להשתלות כליה בבילינסון: "החיסון הרביעי הוא קריטי למושתלי איברים שלא מוגנים בצורה טובה מפני הקורונה. במחקר שבוצע בבילינסון לאחר החיסון השני בקרב 300 מושתלים - רק 36% ממושתלי הכליה פיתחו נוגדנים לאחר החיסום השני ו 70% לאחר החיסון השלישי.
קראו גם:
"וגם מתוך המושתלים שהגיבו לחיסון שפיתחו נוגדנים, כמות נוגדנים הללו אינה מספקת גם להגן מפני הקורונה, לכן קיימת חשיבות לחיסון הרביעי גם על מנת להגדיל את אחוז המושתלים שיפתחו נוגדנים בתגובה לחיסון וגם כדי לעלות את כמות הנוגדנים בקרב אלה שפיתחו נוגדנים אבל לא בכמות מספקת".
ד"ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב בבילינסון: "בעקבות החיסון השלישי הייתה עלייה ברמת הנוגדנים אצל מושתלי הלב , כ 60% ממושתלי הלב שקיבלו את החיסון השלישי. הגיבו בצורה טובה ומאז החיסון לא היו מושתלי לב שחלו בקורונה ולאור זאת אנו ממליצים לתת את החיסון הרביעי".