חוזרת לחיים: גלי התינוקת היתה רק בת שמונה חודשים, כשנפל על ראשה חפץ פלסטיק כבד, בעת שטיילה בעגלה עם אביה, בשכונת מגוריה בפתח תקוה.
הוריה של התינוקת הקטנה הבהילו אותה למרכז שניידר לרפואת ילדים, כשהיא סובלת מדימום מוחי ופגיעת ראש קשה, פציאליס (שיתוק בעצב הפנים) ופרכוסים. בדיקתCT מהירה, מצאה כי גלי הקטנה סובלת משבר נרחב בצד ימין של הגולגולת ודימום מוחי.
"היינו המומים מעצמת הפגיעה של החפץ בראשה של בתנו" אומרת מעין, אמא של גלי, "חצי מהפנים של גלי היו משותקות, היא בקושי הזיזה את הגפיים בצד שמאל של גופה, היא גילגלה עיניים וצרחה מכאבים כפי שמעולם לא שמענו אותה". הגענו לשניידר המומים ומבוהלים מהאירוע המזעזע הזה". במהלך הימים הראשונים של האשפוז, חקרה המשפחה וגילתה כי החפץ שפגע בראשה של התינוקת הוא חלק ממשאבת מים של בריכה פרטית. "מדובר בחפץ שהושלך מאחת המרפסות של הבניינים בשכונה" אומרת מעין, אמא של גלי.
קראו גם:
גלי אושפזה מספר ימים ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות פרופ' אלחנן נחום ונותחה על ידי ד"ר איוון נוביצקי, רופא בכיר ביחידה לנוירוכירורגיה. "במקרים של פגיעות טראומטיות בגולגולת, המוח מתנפח ולעתים יש צורך לנתח חלק מהגולגולת כדי לעשות מקום למוח המנופח על מנת שלא יסבול מלחץ מוגבר", אומר ד"ר אמיר קרשנוביץ', מנהל היחידה לנוירוכירורגיה במרכז שניידר.
"במקרה של גלי, השבר נוצר באופן כזה שהוא ניתק מהגולגולת בעצמו ולמעשה פינה מקום בשביל המוח הבצקתי שהתנפח ומנע נזק נוסף משני ללחץ. בניתוח ניקזנו את הדימום המוחי, הסרנו רקמה נימקית, שחזרנו את קרום המוח הקרוע ואיחינו מחדש את עצם הגולגולת של התינוקת הקטנה".
"זה מאוד משמח ומרגש לראות את גלי היום, לאחר התאוששות מדהימה מהפציעה הקשה. חשוב לזכור כי בפגיעות ראש אצל תינוקות וילדים קטנים, מכיוון שהמוח עדיין לא סיים את התפתחותו, יכול להתקיים תהליך הנקרא נוירו-פלסטיסיות, בו אזורים שלמים ויחידות תפקודיות בתוך מערכת העצבים והמוח, משנים את תפקודם ודפוס פעילותם, כתגובה לפגיעה מוחית. כלומר, המוח "מפצה" אזורים שנפגעו ונעזר באזורים אחרים במוח לביצוע פעולות שונות". מוסיף ד"ר אמיר קרשנוביץ, "אנו לא יכולים לדעת במדויק מה היקף הפגיעה המוחית של גלי והאם יהיו השלכות ארוכות טווח, אנו מקווים שהפגיעה תהיה מינימלית ככל הניתן".
גלי התאוששה מהניתוח ביחידה לטיפול נמרץ ולאחר מכן הועברה להמשך מעקב נוירוכירורגי במחלקה. שבועיים וחצי לאחר שהגיעה למרכז שניידר, שוחררה התינוקת והחלה תהליך שיקום ארוך וממושך במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין ברעננה.
"גלי עברה אצלנו תהליך שיקום מוצלח מאוד בפרק זמן קצר מהצפוי והשיגה התקדמות משמעותית בתחומים רבים" אומרת ד"ר שרון שקלאי, מנהלת המחלקה לשיקום ילדים ונוער במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. "היא טופלה בלוינשטיין על ידי צוות רב-מקצועי שהעניק לה לצד טיפול רפואי וטיפול סיעודי, טיפולי פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, תקשורת וליווי רגשי. גלי תזדקק לתהליך טיפול ממושך בקהילה ואנו נמשיך לעקוב, לתמוך וללוות את המשפחה".
לעדכונים - חדשות פתח תקוה