השהות הממושכת בבית בשל סגר הקורונה, מחייבת הורים רבים להעסיק את הילדים בפעילויות שונות. פעילויות יצירה הן דרך מהנה ויצירתית להעביר את הזמן המשותף אולם הן גם עלולות להיות מסכנות חיים. בתוך שבועיים הובהלו למחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית 5 פעוטות מתחת לגיל שלוש לאחר שבלעו גופים זרים: בורג, ספוג ומדבקות. הפעוטות הובהלו למרכז שניידר לאחר שהוריהם שמו לב כי הם משתנקים ומשתעלים.
תינוקת בת שנה, מבני ברק הובהלה על ידי צוות של מגן דוד אדום למלר"ד במרכז שניידר, לאחר שהוריה הבחינו כי בעת שאכלה לחמנייה היא החלה להשתעל ולהיחנק. מצבה התדרדר במהירות והיא פונתה למחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר בראשות ד"ר רון ברנט וטופלה על ידי ד"ר ערן משיח, רופא בכיר במלר"ד. בהגעתה חיכו לה רופאי המלר"ד יחד עם רופא מרדים ורופא א.א.ג והיא הוכנסה מיידית לחדר ההחייאה שם החל מצבה להתדרדר במהירות וחסימת האוויר בקנה הנשימה הפכה למלאה.
"בשל סכנת החיים המיידית בה נמצאה אשר בה כל דקה משמעותית, הוחלט על הרדמת התינוקת. ד"ר אביב טוטנאור, מומחה בהרדמה וברפואת כאב במרכז שניידר: "בשלב הזה הילדה כבר הכחילה. החלטנו מידית לבצע אינטובציה. הנשמתי אותה במנשם ידני (מפוח הנשמה) ומסכה. כאשר הורדמה, בעזרת לרינגוסקופ, בצעתי פתיחה של פיה לצורך הסתכלות על דרכי האוויר. שם ציפתה לי הפתעה, מדבקת מיני מאוס חייכה אליי".
קראו גם:
לפיה של התינוקת הוחדר וקובע צינור פלסטי (טובוס) אל תוך קנה הנשימה בין מיתרי הקול וד"ר טוטנאור שלף מגופה מדבקת פלסטיק קטנה בצורת מיני מאוס. לאחר שליפת המדבקה, הועברה התינוקת לחדר הניתוח לבדיקת ברונכוסקופיה, בדיקה הבוחנת באמצעות מצלמת וידאו זעירה את קנה הנשימה ולא נמצאו גופים זרים נוספים. התינוקת הועברה להשגחה ביחידה לטיפול נמרץ בראשותו של פרופ' אלחנן נחום ובהמשך שוחררה לביתה.
בנוסף אירעו עוד 2 מקרים נוספים של בליעת מדבקות: תינוק בן ה-9 חודשים הובהל למלר"ד לאחר ששיחק עם אחיו הגדולים והחל להשתעל ולהשתנק, מכיוון שסירב לינוק ולשתות, הוריו לא לקחו סיכון והגיעו לבית החולים. ותינוקת בת 8 חודשים ששיחקה בביתה ופתע החלה להשתנק ולרייר והוריה חשדו כי שאפה גוף זר. התינוקות הועברו לחדר הניתוח בראשותו של ד"ר יעקב כץ, שם עברו בדיקת ברונכוסקופיה על ידי ד"ר מאיר מי זהב, מנהל יחידת האסתמה במכון הריאות במרכז שניידר וד"ר גיא שטויר, רופא בכיר במכון ריאות. המדבקות נשלפו ולאחר שהתאוששו חזרו הילדים לביתם.
פרט למדבקות טיפלו מומחי מרכז שניידר גם בבליעת בורג ושאיפת חלק מכדור ספוג קשיח. תינוק בן 11 חודשים נגס בכדור ספוג ושאף חלק ממנו לריאותיו. הוא נכנס לקוצר נשימה חריף ועבר ברונכוסקופיה על ידי ד"ר יורם שטרן, מנהל היחידה לדרכי נשימה עליונות במרכז שניידר. פעוט נוסף הגיע לבית החולים לאחר שהוריו הבחינו כי הוא מחרחר ומתקשה לנשום. בצילום החזה נתגלה כי שאף בורג לריאתו, בפעולה מהירה נשלף הבורג בעזרת ברונכוסקופיה שבוצעה על ידי ד"ר אופיר בר-און, רופא בכיר במכון ריאות במרכז שניידר. הילדים אושפזו להשגחה במחלקות הילדים.
לדברי ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים: "התקופה האחרונה הינה מאתגרת מאוד, בשל הסגרים וסגירת מערכת החינוך נמצאים ילדים ופעוטות רבים בביתם לאורך כל שעות היממה והם חשופים לתאונות ביתיות ועולה הסיכון שהם יבלעו או ישאפו גופים זרים. אנו חוזרים ומדגישים בפני ההורים, לשים לב ולהקפיד שלא לאפשר לילדיהם לשחק עם חפצים קטנים, עם חפצים נשלפים או נדבקים, אשר עלולים להיתקע בדרכי הנשימה. בכל מקרה כאשר קיים חשד סביר לבליעת גוף זר, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם ולהגיע במהירות לבית החולים.