מאלובה אני מכין מאז ומעולם ומאוד אוהב את הסיר הזה ואת השואו שהוא מביא. תהליך הפיכת הסיר מרגש אותי כל פעם מחדש. בקיצור, סיר הצגה שתמיד שווה את המאמץ.

2 צפייה בגלריה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
(צילום פרטי)

הפעם הכנתי מאלובה עם קציצות בשר בקר, שונה בטעמים ועם טכניקה שונה. למרות השלבים היא נגישה לעשייה וכל אחד יכול להצליח.
חשוב לא להיבהל מהתהליך, אמנם נדרשת השקעה אבל אם נצמדים לשלבים, הכל זורם והתוצאה קוצרת שבחים רבים. את הסיר הזה אני הולך לאמץ חזק בחג, ובכלל, זאת מנה שמאוד מתאימה לארוחת החג, לכל הארוחות שבדרך, ובמיוחד לפיקניקים.

מאלובה, קציצות בקר, חצילים ותפוחי אדמה


חומרים לתערובת הקציצות:
קילו בשר בקר טחון פעמיים
2 בצלים מגוררים וסחוטים
5 שיני שום
2 כפות קמח מצה
ביצה
כפית שטוחה פלפל אנגלי
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
המאלובה:
3-4 חצילים קלופים זברה פרוסים לפרוסות עגולות עבות: מסדרים על מגש, מפזרים מעל מלח גס ומניחים בצד עדיף בשמש, לחצי שעה לפחות
מנערים מהמלח ומטגנים עד זהוב בשמן חצי עמוק, שומרים בצד על מגש עם נייר סופג
4-5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות עגולות עבות, מטוגנות קל עד זהוב, על מגש עם נייר סופג, מניחים בצד
3 בצלים חצויים ופרוסים, מטוגנים עד שקוף, שומרים בצד עד להכנת הסיר
3-4 עגבניות חתוכות לפרוסות עבות ועגולות
3 כוסות אורז שטוף עד לקבלת מים צלולים, מסננים ושומרים בצד
4 כפות שמן
כף גדושה רסק עגבניות
3 כפיות מלח

2 צפייה בגלריה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
מאלובה קציצות בשר בקר חצילים ותפוחי אדמה
(צילום פרטי)

ההכנה:
מערבבים את כל החומרי תערובת הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה ויוצרים קציצות עגולות קטנות. מניחים על מגש.
עוברים להכנת האורז. בסיר רחב מחממים את השמן עם הרסק עגבניות מטגנים יחד כשלוש דקות.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מוסיפים את האורז השטוף, מערבבים קלות ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
עוברים להכנת סיר המאלובה, בשכבות: בתחתית הסיר מסדרים את הבצל המטוגן, מעליו מסדרים שכבת פרוסות תפוחי האדמה המטוגנות.
מעל מסדרים ממחצית כמות החצילים ומעליה מחצית מכמות הקציצות, ושוב שכבת חצילים ומעל המחצית השנייה של הקציצות.

קראו גם:

מעל כל השכבות מפזרים שכבת פרוסות העגבניות ומעליהן מפזרים את האורז המבושל בשכבה אחת, סוגרים בנייר אפייה ונייר כסף ומכסים את הסיר.
מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה. אפשר ומומלץ להעביר לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות לעוד כשעה.
הצלחת הסיר היא בעיקר בשיטת בישול האורז בתהליך ראשוני וכשהוא מעל כל השכבות הוא יוצא פתוח ואוורירי וכל הטעמים מתחברים יחד בעסיסיות רבה.
כדאי להמתין כעשר דקות לפני שהופכים את הסיר על סנייה גדולה.
ועוד משהו: כשאני יוצא לטבע אני דואג לעטוף את הסיר בשמיכה ששומרת על החום, חשוב וכדאי שיגיע ויוגש חם, אני מצטייד בסנייה גדולה והופך בזמן הנכון.