ניחוח נפוליטני: לא בכל יום נפתחת בפתח תקוה הפיצרייה הכשרה הטובה בעולם לפי דירוג טופ 50 של מדריך הפיצות העולמי. השבוע זה קרה - ובגדול.
תכירו את Piedra (פיאדרה), שבשנת 2023 נבחרה להיות הפיצה הטובה בישראל וברשימת ה-50 הטובות בעולם של מדריך הפיצה העולמי 50Top. לה פיאדרה היא הפיצה הכשרה היחידה בעולם שנכנסה לדירוג היוקרתי, שנחשב למישלן של עולם הפיצות.
הפיצה נאפית בטאבון המובער בעצים, בתפיחה איטית במשך 24-36 שעות ומשלבת תוספות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, כאשר הכל מוכן במקום בעבודת יד.
השם Piedra נבחר על-ידי השף אבי סינקלר כמחווה לאמו, שמוצאה ארגנטינאי. משמעות השם הוא "אבן", המייצג את הלב של הפיצריה - טאבון האבן המובער בעצים ואופה את הפיצה במהירות, באיכות ובחום של מעל 400 מעלות, כיאה לשיטה הנפוליטנית.
טרם פתיחת Piedra לא היה לאבי רקע במסעדנות בכלל ובפיצריות בפרט, אך מתוך האהבה שלו לעולם הפיצה הנפוליטני בחר במיזם הזה. הסניף הראשון של פיצריית פיאדרה נפתח בשנת 2016 ברחוב אגרון בירושלים, והשבוע נפתח סניף של הרשת בפתח תקוה.
קראו גם:
מה תמצאו בסניף פתח תקוה של פיאדרה?
הסניף הפתח תקוואי מציע בנוסף לפיצה הנפוליטנית הידועה גם חוויית בר מלאה עם אפשרות לשבת על בר המשקיף על הטאבון, מגוון קוקטיילים יינות ובירה מחבית.
כתובת: תוצרת הארץ 2, פתח תקוה.
ומה עם חניה? שעתיים חינם בחניון שופ טיים העליון.
הכשרות היא מהדרין, של רבנות פתח תקוה.