פנינת טבע נסתרת במרכז הארץ: בהשקעה של למעלה מ-10 מיליון שקלים פרויקט שיקום נחל שילה מתחיל. שיפוץ העבודות במקטע שבין חורשת התעשיינים ועד למעביר המים מתחת לכביש 5 יימשכו כ-9 חודשים ולאחר מכן יתקדם הפרויקט למקטעים הבאים.
2 צפייה בגלריה
שיקום נחל שילה. פנינת טבע במרכז הארץ
שיקום נחל שילה. פנינת טבע במרכז הארץ
שיקום נחל שילה. פנינת טבע במרכז הארץ
(הדמיה: אב אדריכלות נוף.)
נחל שילה מהווה את אחד היובלים העיקריים של הירקון, נמצא בלב אזור המרכז ומוגדר כמסדרון אקולוגי ארצי המקשר בין השטחים העירוניים, באזור התעשייה סגולה - פתח תקוה, לבין מרחב השטחים הפתוחים של הירקון. הנחל וסביבתו יעברו שיקום נופי-אקולוגי ליצירת מרחב של טבע עירוני למטרות חינוך, טיול, בילוי ופנאי בקרבת הנחל.
קראו גם:
שיקום הנחל עפ"י התכניות של משרד אדריכלים 'אב אדריכלות נוף' ובניהול ותכנון אקולוגי של משרד הביטאט פרו, יכלול שיקום אקולוגי של הנחל וסביבתו ליצירת נישות אקולוגיות למגוון הביולוגי הקיים באזור, הכשרת שביל מונגש, המאפשר הליכה ורכיבה לאורך הנחל המקשר את שולי העיר לשטחים הפתוחים ופיתוח נופי, הכולל מבואות כניסה מרוצפות, ספסלי ישיבה ואזורי מנוחה מוצלים לפעילויות פנאי וספורט.
נחל שילה מחולק לשלושה מקטעים:
מקטע ראשון - נחל בשולי העיר (900 מטר), בקטע זה מתחלף הנוף העירוני ומראה אזורי התעשייה, לנוף המרחבים הפתוחים. במקטע זה נמצאת חורשת התעשיינים בה תהיה תצפית לנחל, חורשה לפיקניקים, מדשאה, מתקני משחק ומתקני כושר מעץ. חומרי הגלם שישמשו למקטע זה ולאחרים הנם חומרי גלם אשר ישתלבו בסביבה הטבעית בה הם נמצאים, כך שיעשה שימוש בעץ, רסק גזם כמשטח, ספסלים מעץ, וכן משטחים והצללות בגווני אדמה המשתלבים בסביבה הטבעית. מקטע זה הינו המרכזי בעבודות השיקום.
מקטע שני – גשר בין הולכי הרגל עד "הר הפסולת" (כ-400 מטר). אזור זה יהווה מקטע לפעילויות פנאי וטיילות לאורך הנחל בסמוך להר הפסולת המשוקם . ההליכה לאורך הנחל במקטע זה היא בשביל עפר לצד הגדה הימנית (מזרחית), ממנה נשקף נוף של האפיק הירוק לכל אורך המקטע. במקטע זה תוקם כיתת נחל למרגלות עצי האקליפטוס הוותיקים, שתשמש לפעילות חינוכית מחקרית של תלמידי בתי הספר בעיר.
2 צפייה בגלריה
שיקום נחל שילה. תוואי הנחל
שיקום נחל שילה. תוואי הנחל
שיקום נחל שילה. תוואי הנחל
(צילום: באדיבות עיריית פתח תקוה)
מקטע שלישי – נחל במופע טבעי (כ-900 מטר), אזור זה כולל מספר נפתולים, שיפועים מתונים וצמחיית גדול וקרקעית טבעית האופיינית לבתי גידול לחים. במקטע זה האפיק רטוב וזורם כל השנה. בדומה למקטע השני גם במקטע זה ההליכה היא בשביל עפר לצד הגדה הימנית (המזרחית) ממנה נשקף נוף של האפיק לכל אורך המקטע, ואילו הגדה השמאלית מכוסה בצמחיית גדות. הפיתוח במקטע זה יהיה אקסטנסיבי ויכלול הסדרה נקודתית של דרך ההליכה ושילוט מידע.
ראש עיריית פתח תקוה, רמי גרינברג: "נחל שילה הוא פנינת טבע שהוזנחה במשך שנים. לקחנו על עצמנו לטפל ולשקם את הנחל וסביבתו - להסיר מפגעים הפוגעים בנוף ובמערכת האקולוגית של הנחל, וכן לבצע עבודות עפר מוגבלות למיתון שיפועים, סילוק מינים פולשים ויצירת אזורים לפעילויות פנאי ונופש לצד פיתוח נופי אקולוגי ושתילת עצי בוסתן ופרחי בר. אני סמוך ובטוח כי בסיום הפרויקט ייהנו תושבי העיר והסביבה ממשאב טבע איכותי ומהנה הנמצא ממש בסמוך לבית".
את הפרויקט מלווים מינהל הנדסה, האגף לאיכות הסביבה בעיריית פ"ת, בשיתוף עם הקרן לשטחים פתוחים של רשות מקרקעי ישראל ורשות ניקוז ירקון.
לעדכונים - חדשות פתח תקוה