״לעולם המשפט הגעתי עוד לפני גיל 18, כשהייתי עוד בחיים הדתיים שלי״, מספרת אווה קליין שטיינמץ ״למדתי משפטים בקמפוס החרדי באור יהודה כי נולדתי וגדלתי למשפחה חרדית. במקביל עבדתי בכל מיני פרויקטים שמשלבים את העולם המשפטי, הבינלאומי והסייבר כדי לממן את הלימודים.
״התובנות על המשקפיים הגבריות שבהן נשים נמדדות הובילו חלק ניכר מהמאמצים שלי להצליח. בעולם גברי הכל נמדד בפרמטרים גבריים. גם סביב הריונות קשים ולידות ילדיי - אין הנחות. את חייבת להמשיך לתפקד ולהניב פירות מוצלחים תרתי משמע״, מסבירה עורכת הדין.
במה תחום העיסוק שלך שונה משאר עורכי הדין?
״כשאתה מלווה תהליכים גם משפחתיים, כמו עיסקיים, התהליך הוא תהליך אחראי של למידה לפני הכל״ מסבירה קליין שטיינמץ. ״ היכולת לזהות כמה צעדים קדימה ולהצביע על בעיות שעלולות לצוץ בדרך היא פרייסלס. במיוחד תחת ההבנה שגם כשיש משבר במחלקה אחת, או שתיים, לא ממוטטים את המפעל כולו. מתמודדים, מטפלים ומאוששים את המחלקה שנפגעה. זה נכון בעסק וזה נכון במשפחה.

1 צפייה בגלריה
אווה קליין שטיינמץ
אווה קליין שטיינמץ
אווה קליין שטיינמץ
(צילום: מאשה יצינה)

״הרבה אנשים מתלהבים מהרעיונות של עצמם, אבל הם לא מספיק רואים את המכשולים ואני סוג של ׳מורת דרך׳ עבורם בתחום שלא תמיד מוכר להם. ההובלה שלי בשתי המחלקות הכי גדולות במשרד מעשירה אותי ברעיונות ובהשראה בכל יום מחדש, כי בכל חברה אני פוגשת המון אנשים ומשברים זוגיים ומשפחתיים הם חלק טבעי משהו מחייהם והכל נשאר "אצלנו" במשפחה המשפטית שמטפלת להם בדיסקרטיות בהכל.
״בתוך אותה גישת DNA משותפת במשרד, אנחנו פעמים רבות רואים את הלחצים של העובדים, מבית או מהעבודה ומאפשרים להם לראות תמונה מלאה של חייהם ולצלוח משברים ולא לרוץ להתפטרות מהעבודה או לגירושין בבית. ניהול משברים זו מומחיות״.
עם ההתפתחות הדיגיטלית באים כמובן סיכונים הקשורים באבטחת מידע. אווה מספרת על מקרה בו הוכיחה לאחד הלקוחות שלה עד כמה חשוב להכיר את כללי הזהירות של אבטחת המידע: ״בשיחות ראשוניות עם בכיר בחברה מסוימת שאלתי אותו על חנויות נוחות בהן הוא קונה, והוא אומר לי שהוא קונה באחת מרשתות הפארם שנמצאת ליד הבית.
״המשכנו בשיחה ואחרי כמה דקות הוא מקבל התראה בפלאפון על קבלה עבור רכישה של מוצר מסוים שנרכש מחברה אחרת שממנה הוא אף לא קונה. כשהוא לחץ על הלינק הוא נפל בפח. אני עובדת עם התוכנה הזו במסגרת הייעוץ המשפטי לאבטחת מידע כדי ללמד את כל הצוות להיות חשדניים כלפי לינקים של קבלות שנשלחות בהודעות או במיילים, ואני גם ממליצה לכל אדם להיות חשדן לכל מידע שנשלח אליו באינטרנט.
״חלק גדול מהפריצות שעושים האקרים נעשות בדיוק בצורה הזו וזה גם מביך שמידע אישי הכי רגיש של אנשים נחשף באינטרנט אבל זה בעיקר מסוכן לכם, כי לקוחות שלכם שלא שמרתם על המידע שלהם במקסימום האפשרי יתבעו אתכם אח"כ וזה, מלבד הנזק הישיר שבהשבתת העסק, בין אם לכמה ימים או לתקופה ארוכה. בגלל שהשתלטו לו על המחשבים ואין לעובדים גישה למיילים ולתוכנות העבודה כלל.
במקביל לעולם המסחרי, מובילה עו"ד קליין שטיינמץ את מחלקת דיני המשפחה והירושה במשרד אלטו. ״כולנו בני אדם, ובני אדם מנוהלים על ידי מערכות היחסים שלהם. כמה פעמים נכנסת לעבודה בבוקר במצב רוח מדוכדך כי לא טוב לך בבית, או להפך?״, מסבירה אווה. ״בלא מעט עסקאות שליוותי ונתתי יעוץ, אני מוצאת קשר ישיר בין העיסוק בחברות וטכנולוגיות לבין ניהול משברים במשפחה״, מסבירה אווה.
״כשיש לנו את שני הדברים אז יש לנו הכל וזה מתנהל ונשמר "בבית" המשפטי שלכם, אצלנו ובדיסקרטיות מלאה. הראיה של כל ההיבטים פותחת עולמות עומק ביננו לבין הלקוחות. המיזוג הזה שבין טכנולוגיה ומשפט צובר תאוצה היום כי העולם עובר כל הזמן תהליכי דיגיטציה שמקלים עלינו את החיים. מי זוכר מתי בפעם האחרונה הוא שילם דו״ח בדואר או חתם על מסמכים מודפסים?״
איך מצליחים לנהל עסק כל כך תובעני וגם להחזיק בית?
״האמת היא שאני עובדת מסביב לשעון״, אומרת אווה בחיוך. ״אפשר למצוא אותי זמינה כל הזמן כי אני עובדת הרבה מול גורמים בחו״ל וזה דורש ממני לוותר על שעות שינה לפעמים. אני מגיעה כל יום הביתה בסביבות 18:00 למקלחות וסיפור לפני השינה לילדים, זה זמן האיכות שלנו- ואז חוזרת לעבודה. גם בחופשות אני עובדת כמה שעות כל יום ונותנת מענה. גם אם הוא מצומצם, הלקוחות שלי יודעים שאני לרשותם״.
שלושה טיפים: איך לא להיעקץ ברשת?
• שימו לב לשם החברה: כשחברה אמינה ומוכרת שולחת לינק, יהיה בו רק את שם החברה. הלינק לעולם לא יכלול "עיוות" של משחק עם אותיות גדולות או מספרים ולכן כל שינוי קל בשם שמופיע הוא סממן מחשיד לעקיצה. גם בסיומות של הכתובת יש לשים לב שמדובר על סיומות מוכרות.
• המעיטו במתן פרטי אשראי: השתמשו כמה שיותר באתרים שמבטחים לכם את התשלום. השתמשו באפליקציות העברות תשלומים מוכרות. כמובן שאין לשלם בטלפון ולמסור פרטי אשראי. אי אפשר לדעת מה אותו נציג עושה עם פרטי האשראי שלכם או איפה נרשמו פרטי האשראי שלכם ואיך נשמרו.
• שימו לב לצורת התשלום המוצעת: ברוב המוחלט של המקרים אתרים אמיתיים יאפשרו לכם להשתמש באפליקציות תשלומים חיצוניות מוכרות כמו paypal או BIT לדוגמה. אתרים שמאפשרים לכם רק להכניס פרטי אשראי לעמודים לא מאובטחים וללא מתן גישה לאפשרות תשלום דרך האפליקציות המוכרות בעולם – סבירות גבוהה שמדובר בעוקץ.