יותר משלושים שנים שהתה הפועל מחנה יהודה בליגות ב' ו ג' עד שהצליחה לשוב לליגה א' בסיום עונת 2012/13'. ביום ראשון (18:00, איצטדיון ר"ג), תנסה הקבוצה להימנע מחזרה לליגה הרביעי, כשתפגוש במשחק ההישרדות את עירוני אור יהודה, שסיימה במקום השני במחוז דרום ב' של ליגה ב' והדיחה שלושה קבוצות מהליגה שלה בדרך למשחק שיכול להפוך למשחק העלייה שלה. אם לאחר 90 דקות לא תושג הכרעה, המשחק יילך להארכה ובמידת הצורך גם לפנדלים.
רן אלבגלי, בלם מחנה יהודה, משחק במועדון עוד מימי בית הספר לכדורגל ועזב אותו רק לגיחה קצרה בבני לוד מהלאומית. הוא היה שותף לעלייה לליגה א' והשבוע הוא אומר "לנו יש יותר מה להפסיד. אנחנו באים דרוכים. אור יהודה קבוצה טובה, הרבה מאוד על הכתפיים שלנו אבל אנחנו מאמינים בעצמנו. זה לא רק משחק עבור המועדון, אלא עבור השכונה כולה. הרבה שנים חיכו פה לקבוצה בליגה א' ועד שעלינו, אנחנו לא רוצים להיות אלה שמורידים אותה".
2 צפייה בגלריה
רן אלבגלי (בכחול). "הכל תלוי בנו". צילום: אורן אהרוני
רן אלבגלי (בכחול). "הכל תלוי בנו". צילום: אורן אהרוני
רן אלבגלי (בכחול). "הכל תלוי בנו". צילום: אורן אהרוני
אתם פייבוריטים ברורים.
"ההפרשים בין תחתית ליגה א' לצמרת ליגה ב' לא גדולים ובמשחק נתון אחד, הוא פתוח. יחד עם זאת, הכל תלוי בנו. זה משחק אחד ואין שום תירוצים. אנחנו כבר לא צריכים להסתכל מה עשו קבוצות אחרות. אני יודע שכשחקן מנוסה יותר, יש עליי אחריות ואנסה לחבר את השחקנים ולהביא אותם ברמת מחויבות כמו שלי תהיה, כמי שגדל פה".
למה הסתבכתם העונה במאבקי תחתית, אחרי שנים שהצלחתם להימנע מכך?
"גם בעונות קודמות גירדנו את התחתית, אבל העונה דברים לא התחברו לנו. מגיע לנו להיות במקום הזה, לא היינו מספיק טובים, אבל אם ננצח, אף אחד לא יזכור איך נשארנו".
2 צפייה בגלריה
קשה בלעדיו. מגרש הפועל מחנה יהודה לפני השיפוץ. צילום: גיל לרנר
קשה בלעדיו. מגרש הפועל מחנה יהודה לפני השיפוץ. צילום: גיל לרנר
קשה בלעדיו. מגרש הפועל מחנה יהודה לפני השיפוץ. צילום: גיל לרנר
במדי אור יהודה ימצא אלבגלי כמה פנים מוכרות ובעיקר את זה של הבלם גל יער, שהיה שותף לעלייתה של מחנה יהודה לליגה א' לפני חמש שנים וקודם לכן שיחק בהפועל פ"ת שנים ארוכות. לפני מספר שנים, כששיחק בהפועל הוד השרון, הוא היה שותף לעליית הקבוצה דרך משחקי המבחן לליגה א', כשהיא מדיחה את מכבי ב"ש, במשחק שאף הוא התקיים באיצטדיון הלאומי. "המטרה שלי היא לא להוריד את מחנה יהודה ליגה, אלא לעלות את אור יהודה", אמר, "זה יצא נגדם, ברור שזה לא משחק רגיל, אבל בסדר, זה הכדורגל. אין לי בעיה לשחק מול מחנה יהודה. אני מקווה שהם ירדו ליגה ומקסימום, אחזור לשם ואעלה איתם לליגה א'", הוסיף בחיוך.
"אני מקווה שלא יראו פערי רמות. אני לא מכיר אותם ואת הסגנון שלהם העונה, אבל במשחק כזה לא רק הכישרון והאיכות קובעים. יש לחץ, רצון ועוד הרבה מרכיבים. אם הגענו עד לשלב הזה, גם עלינו יש לחץ. בעונה שעברה אור יהודה הגיעה לאותו מקום והפסידה לבית"ר כפ"ס. העונה היא רוצה ללכת עוד שלב קדימה. לא יהיה פשוט ואנחנו אחרי שלושה משחקים שהגיעו להארכה, אבל זה גמר גביע. הכל נשכח במשחק כזה".
אגב, שני השחקנים מאמינים כי העובדה שהמשחק יתקיים באיצטדיון רמת גן מהווה עבורם יתרון. יער: "המגרש באור יהודה גדול, כך שאנחנו רגילים על מגרש גדול. יותר מטרידה אותי העובדה שנגיע אחרי שלושה משחקים שהגיעו להארכה, אבל יש לנו עוד יומיים לנוח, כך שאני מאמין שנתגבר".
אלבגלי: "שיחקנו במגרשים גדולים העונה, כמו "טדי" בירושלים ואני מאמין שזה יבוא לטובתנו".