ביום חמישי הקרוב (8.6.23) ייערך מרוץ הלילה של פתח תקוה. המרוץ ייערך השנה במתכונת גדולה וחגיגית, שתזמין את כל הרצות והרצים, חובבים ומקצוענים, ילדים, בני נוער ומבוגרים, לריצה אורבנית באווירה מלהיבה ושמחה במיוחד.
לרשות הרצים יהיו ארבעה מסלולים: 10 ק"מ, 5 ק"מ שהם מקצים תחרותיים, 2.5 ק"מ ומקצה רביעי נגיש לכל המשפחה באורך 600 מטר.
נקודת הזינוק של כלל המקצים תמוקם, בדומה לשנה שעברה, בשדרת הרב מלכה (בסמוך לפארק אוחיון), משם ימשיכו הרצות והרצים למסלולים המסומנים לפי צבעים שיבדילו ביניהם וייהנו מחוויה של אור ומוסיקה לאורך המסלול.
כל משתתפי המרוץ יקבלו ערכת רצים הכוללת: חולצת מרוץ רישמית מנִדדֶּפֶת זיעה, מספר חזה בהתאם למקצה הזינוק האישי, שבב מדידה (צ'יפ) אלקטרוני חד-פעמי ועוד שלל מבצעים והטבות.
בעקבות המרוץ צפויים להיחסם כבישים מרכזיים בפתח תקוה החל משעות הצהריים ויש לקחת בחשבון כי יהיו עומסי תנועה כבדים.
קראו גם:
לכבוד מרוץ פתח תקוה, ביקשנו מד"ר לי יערי אורתופד מנתח מומחה בפציעות ספורט בבית החולים השרון ורופא נבחרת ישראל הצעירה בכדורגל לתת לנו עשרה טיפים מנצחים כדי להימנע מפציעות בריצה:
1. לבצע הכנה מסודרת, מפוקחת ותוך סרגל מאמצים.
2. לשתות הרבה מים לפני תוך כדי ואחרי הריצה, בממוצע כוס מים לכל רבע שעה של ריצה. עדיפות למשקה איזוטוני ולא רק מים.
3. נעלי ריצה שרצו עליהם בין 480-800 ק"מ יש להחליף, חשוב לקנות נעליים שמרגישות לנו נוחות.
4. במידה ורצים עם נעליים, יש לרוץ עם נעליים בעלות בולמי זעזועים, או לשים מדרסים עם בולמי זעזועים.
5. לא לשנות סגנון ריצה לפני המרוץ. אם התחלנו עם סגנון ריצה מסוים אליו אנחנו רגילים, לא נשנה אותו. לא נעבור מריצה על העקבים לריצה על קדמת כף הרגל למשל.
6. לאכול כמות מספקת של קלוריות גם באימונים עד לריצה וגם לאחריה, מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת להתאמת תפריט.
7. אם מרגישים לא טוב במהלך הריצה, בטח אם חם או מרגישים סחרחורת או כל תחושה אחרת לא טובה- להפסיק לרוץ. תחושה לא טובה יכולה להעיד על התייבשות, מכת חום או מצב של מאמץ יתר של הגוף. במקרה זה חשוב לא להמשיך למרות כל ההכנות והמוטיבציה הגבוהה.
8. אם מופיעים כאבים שנמשכים לאחר האימון למשך ימים או כאבים חוזרים בכל אימון- לגשת להיבדק על ידי אורתופד מומחה בהקדם ולהפחית עומסים בכדי לא להחמיר את המצב.
9. אם עושים חימום לפני- רק חימום דינמי ולא סטטי. משפר ביצועים אך לא מונע פציעות. גם שחרור לא מונע פציעות, אך משפר גמישות. ניתן לבצע חימום דינמי כמו הליכת מכרעים.
10. ולא פחות חשוב- לבוא עם מצב רוח טוב ומישהו או משהו (כמו מוזיקה למשל) שמעביר לכם את הריצה בצורה נעימה יותר.