אני גר בבניין של 19 דירות. במשך 15 שנה שילמנו מיסי ועד באופן שווה, בלי קשר לגודל הדירה. עכשיו מספר דיירים רוצים לשנות. מה קובע החוק?
1 צפייה בגלריה
כמה משלמים לוועד?
כמה משלמים לוועד?
כמה משלמים לוועד?
(צילום: Shutterstock)

מה אומרים הגולשים?


"בבניין שלנו היה מקרה כזה. מיום אכלוס הבניין הונהג תשלום שווה. 18 שנה לאחר מכן, דיירת תבעה אותנו בפני המפקח על המקרקעין שפסק שעליה להמשיך לשלם כמו כולם - תשלום שווה".
"מי שמתעקש לשלם לפי גודל יחסי של הדירה - החוק לצדו".
"הגיע הזמן שהמחוקק ישנה את עניין תשלומי הוועד. זה חוק עתיק יומין. המדינה השתנתה וצריך להחליף גם חוקים בהתאם לרוח הזמן".
"לפי החוק, גם על מעלית שבת רק דייר שביקש להפעיל אותה צריך לשלם אקסטרה על חשמל, בלאי וכו'. בפועל רוב האנשים לא מכירים את זה וכולם משלמים עוד עשרות שקלים בחודש על משהו שדירות בודדות ביקשו".
"הגיע הזמן לשנות את החוק המטופש הזה, שגורם לסכסוכי שכנים. הרי החוק נובע מרציונל שבדירה גדולה מתגוררים יותר אנשים, אבל זה לא נכון בהכרח, אז למה שישלמו יותר. מיסי ועד הם עבור שימוש ברכוש המשותף, זאת לא ארנונה. הלוואי ותצליחו להמשיך לשלם באופן שווה. כל פתרון אחר הוא פשוט צרות עין של אנשים".

קראו גם:

ומה עושים?


עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק 'שכנים בהפרעה': "ברירת המחדל הקבועה בחוק קובעת, כי השתתפות בעל דירה בהוצאות החזקה וניהול של הרכוש המשותף תחושב לפי יחס שטח הרצפה של דירתו לשטח הרצפה של כל הדירות בבניין.
"האם זה מוצדק? לא בטוח. העובדה שאדם הוא בעל דירה גדולה יותר, לא אומרת שהוא "משתמש יותר" ברכוש המשותף, אבל כך קובע החוק. בבניינים רבים נהוג תשלום אחיד בלי קשר לגודל הדירה. כל עוד הנוהג לא עוגן בתקנון מוסכם, כל בעל דירה יכול לדרוש לשלם לפי חלקו היחסי בהתאם למנגנון שנקבע בחוק, כששאר בעלי הדירות יוכלו להמשיך לשלם בחלקים שווים. החישוב החדש לא יחול רטרואקטיבית. בכל מקרה של ספק בעניין, מומלץ להיוועץ בעו"ד.
יש לכם שאלות בנושא סכסוכי שכנים, ועד בית, רעש ורטיבות בבניין? מוזמנים לפנות ל-karins-law.co.il.