בית המשפט השלום בפתח תקוה הכריע בשבוע האחרון בשאלת זהות הרוכש של קרקע אטרקטיבית הממוקמת ליד בית החולים בילינסון והקניון הגדול בפתח תקוה.
מדובר בקרקע המשתרעת על שטח רשום של 2,685 מ"ר, ומיועדת לשימושי תעסוקה ומסחר בצמוד לאזור התעשייה פארקטק (לשעבר קרית אריה) המאופיין כמרכז עסקים ראשי של פתח תקוה. האזור נהנה מגישה נוחה לכביש 4 ומקרבה למבני ציבור דוגמת קניון אבנת, הפארק הגדול ע"ש איציק אוחיון, בית החולים בילינסון ובית המשפט השלום.
השופט אמיר לושקינסקי-גל אישר את בקשת כונס הנכסים עו"ד רן ברא"ז, לאשר את ההצעה של חברת 'שהב' לרכישת הקרקע תמורת 25.2 מיליון שקל. למקום השני הגיע חברת קטה גרופ שהציעה כ-22.15 מיליון שקל על הקרקע.
בהחלטתו ציין השופט כי הינה מבוססת על "ההסכמה והיעדר ההתנגדות של כלל בעלי הזכויות, כמו גם על נימוקי הכונס בבקשתו הקודמת לאישור המכר תמורת סך של 22.15 מיליון שקל, אשר פירטו את המאמצים הרבים שביצע לפרסום נרחב של מכר המקרקעין, כולל פניה יזומה לעשרות גופים".
בעלי הקרקע התנגדו
התגלגלות הפרשה: בינואר 2024 מונה עו"ד רן ברא"ז ככונס נכסים של הקרקע בעקבות בקשה של הבעלים לפירוק שיתוף של הקרקע. לפי שומה שערכה שמאית המקרקעין נחמה בוגין עבור כונס הנכסים, שווי הקרקע עומד על 36.4 מיליון שקל.
במאי 2024, לאחר התמחרות שהתקיימה, הגיש כונס הכנסים עו"ד רן ברא"ז לבית המשפט בקשה לאישור מכר ליזם גיל קטה תמורת 22.15 מיליון שקל. בבקשה ציין עו"ד ברא"ז כי מגמות שוק הנדל"ן, כולל עליית הריבית ומלחמת חרבות ברזל, השפיעו על שוק המשרדים בארץ ובפרט בפתח תקוה. בהתאם לכך, ציין ברא"ז כי בשנים האחרונות פעלו קבוצות נדל"ן לפיתוח ובניית שטחי מסחר בהיקפים גדולים באזור התעשייה בקרית אריה, פעילות שגרמה ל"הצפת" השוק באזור באופן שבו ההיצע עלה באופן משמעותי על הביקוש. על רקע הדברים הללו פעל ברא"ז לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישות הזכויות במקרקעין באופן שיביא לחשיפה רחבה ומיטבית להליכי המכר.
אבל זה לא עבר: 22 בעלי הקרקע, ביניהם גם עמוס לוזון (מבעלי מכבי פ''ת לשעבר), הגישו באמצעות עו"ד שני יפה חיימזון התנגדות לבקשת כונס הנכסים לאשר את מכירת הקרקע, בטענה שהמכירה במחיר הנוכחי תגרום להפסדים משמעותיים לבעלי הזכויות בנכס.
קראו גם:
לטענת בעלי הקרקע, שווי הנכס לא הוערך כראוי ולא נלקח בחשבון פוטנציאל ההשבחה העתידי של המגרש, הנמצא באזור מתפתח עם קרבה למוסדות חינוך, תחבורה ציבורית ופארקים. עוד טענו הבעלים כי "היציאה להתמחרות בתקופה זו הייתה לא נכונה מלכתחילה, תקופה שבה כולנו ספגנו מכה קשה, בפן המשפחתי, הכלכלי והמדיני. תקופה זו עשויה להשפיע רבות על הליכי התכנון של הקרקע למגורים. בעת הזאת בעלי הזכויות צריכים לשמור את הקרקע בידיהם ולהמתין עד שתחלוף הסערה. במיוחד בתקופה זו בעלי הקרקע צריכים את הקרקע ואת הערך שהיא שווה. מכירה בהפסד עכשיו תפגע רבות בבעלי הזכויות".
בעקבות ההתנגדות, שופט בית משפט בשלום בפתח תקוה, אמיר לוקשינסקי-גל, קבע כי "מצב הדברים שנוצר הוא שכל הצדדים להליך שהגישו עמדתם מתנגדים למכר במחיר שהוצע", הורה להאריך את המכרז וקבע כי מחיר המינימום יעמוד על 25 מיליון שקל.
למכרז ניגשו 3 חברות: שהב שהציעה 25.2 מיליון שקל, קטה גרופ עם 22.15 מיליון שקל והצעה של מתמודד נוסף היתה מתחת למחיר המינימום. בחמישי האחרון בית המשפט אישר את הבקשה של כונס הנכסים וקבע ששהב תרכוש את הקרקע.