איך תיראה פתח תקוה בעתיד? ביקשנו מהבינה המלאכותית להראות לנו איך ייראו המקומות הכי מוכרים בעיר - וזה מה שקיבלנו.
מחוללי התמונות הפכו לנושא חם בקרב הגרפיקאים וחובבי הטכנולוגיה. מדובר במערכות המבוססות על בינה מלאכותית שמאפשרות להפוך טקסט לתמונה.
מחולל התמונות של Midjourney מבוסס על שאילתות. בכל פעם שכותבים שאילתא היא מחזירה תמונה אחרת לחלוטין ובאופן ייחודי. המודל מציג תחילה כארבע תמונות שונות שמייצגות את המשפט שהקלדנו, ניתן לשמור אותם יחד כפי שתוכלו לראות מטה, וניתן להגדיל גם את באופן משמעותי. כאמור, מדובר בעתיד של עולם הגרפיקה והעיצוב.
כפי שניתן לראות, המזרקה של כיכר המייסדים תישאר על מקומה אך היא צפויה לשנות לחלוטין את פניה. השוק העירוני יישאר במקומו, אך נהגי המכוניות יוכלו להגיע ממש עד הדוכנים ולאסוף את הפירות והירקות ישר לתא המטען.
בבית החולים בילינסון יוקם מבנה ייחודי מאוד בצורתו, שיימצא בסמוך למרכז לרפואה דחופה.
גם הקניון הגדול ייראה שונה לחלוטין מאשר הוא היום, כאשר לפי הבינה המלאכותית יתווסף אליו מבנה גבוה שככל הנראה ישמש לעסקים נוספים.
ומה יקרה בבית העלמין סגולה? לפי ההדמיה של הבינה המלאכותית, בעתיד יהיו בו עמודים גבוהים שישמשו לצורך קבורה בקומות לגובה. במרכז התמונה ניתן לראות את הכיפה העגולה, המשמשת לצורך אולם המבקרים במקום.
הפארק הגדול, שכולל את האגם האקולוגי, יהפוך למעין נחל בתוך שכונה פתח תקוואית. ניתן לראות בהדמיה גם גשרים שיוקמו במקום וכלי רכב שיניע את המבקרים ממקום למקום.
על פי ההדמיה, הדן טאון החדש ימשיך להיות מרכז עסקים תוסס כפי שהוא היום ויוקם בו מבנה שבמרכזו כניסה בצורת קשת.
כאן המקום לציין, כי עיריית פתח תקוה הציגה לאחרונה את החזון שלה לשנת 2030. על פי החזון שהוצג לציבור, חזון העיר מתבסס על עשרה צירים מרכזיים.
קראו גם:
חזון העיר העתידי כולל פיתוח מתחמים חדשים למגורים, התחדשות עירונית עסקים, תעשייה והייטק.
כמו כן החזון כולל תחבורה בת קיימא, תרבות, חינוך, אורבניות תוססת, קהילה, קיימות ואיכות סביבה.
האם העיר תיראה באמת כפי שמציגה לנו הבינה המלאכותית? ימים יגידו.