יוצאים למאבק: הורי בית הספר שיפר בפתח תקוה השביתו היום (חמישי) את הלימודים בכיתות ו' כאות מחאה, על רקע אי מציאת פתרון ראוי עבור ילדיהם. אם לא יימצא מתווה מוסכם בהקדם, הם מאיימים להחריף את הצעדים.
בעירייה טוענים מנגד כי המענה הניתן על ידם "ממוקד, ענייני ומקצועי".
בשנתיים האחרונות משובצים תלמידי שיפר בשש-שנתי ארנס (חטיבה ותיכון), שנמצא בשכונת כפר גנים ג' המרוחקת משיפר. מדי בוקר נוסעים התלמידים במשך שעה ארוכה בהסעות, בדיוק בזמן שבו יש פקקים רבים בעיר. גם הדרך חזרה, מן הסתם, לוקחת זמן רב.
כל זאת בזמן שתלמידים משכונות אחרות, אם המושבות למשל, משובצים לחטיבות ותיכונים בתוך השכונה או בסמוך אליה, מה שמאפשר להם הגעה נוחה וקלה לבית הספר.
יצויין כי שכונת שיפר-נווה דקלים סובלת במשך שנים רבות מכך שאין חטיבה או תיכון בתחומה או בסמוך אליה והתלמידים נאלצים לנדוד למקומות מרוחקים. בעבר היו התלמידים מהשכונה נוסעים עד לחטיבת "אחד העם" ברחוב ז'בוטינסקי, ובהמשך לחטיבת "רשיש" הממוקמת ברחוב אמסטרדם ליד בית החולים בילינסון.
כאמור, בשנתיים האחרונות התלמידים נוסעים עד לכפר גנים ג', וכעת ההורים דורשים שיתוקן העוול כך שילדיהם ילמדו בבית ספר שיהיה קרוב יחסית לביתם - בשכונת אם המושבות.
ניצני המאבק החלו למעשה עוד בקדנציה של איציק ברוורמן, כשכבר אז מחו הורים על כך שילדיהם צריכים לנסוע במשך שעה ארוכה לקצה השני של העיר במטרה להגיע למוסדות החינוך.
לטענת ההורים, מי שעמד לצידם בשעתו היה ראש העירייה הנוכחי, רמי גרינברג, שהבטיח להם כי ידאג לשבצם בחטיבה קרובה יותר לפני כניסתו לתפקיד - מה שלא קרה עד היום.
"רמי גרינברג הבטיח פתרון"
"בהפגנות שנערכו בנושא לפני מספר שנים, רמי גרינברג תמך בנו, עמד בשער בית הספר והיה איתנו במאבק. היום הוא בעצמו לא נותן לנו את הפתרון", אומר עדי בוגנים מוועד הורי בית הספר.
עד כמה המצב הנוכחי פוגע בכם ובילדים?
"נתחיל מהבוקר, כשהילדים שלנו צריכים להתעורר ב-6:00 כדי להתארגן ולצאת להסעות שמגיעות לבית הספר אחרי 45-50 דקות, אחרי נסיעה בפקקים לקצה השני של העיר. הם מגיעים כבר עייפים.
"אחרי הלימודים, בגלל הנסיעות הארוכות, הילדים מגיעים הביתה כבר בשעות מאוחרות יחסית. מה עם שיעורי בית ודברים נוספים שכל ילד ונער עושה אחר הצהריים? ומה עם ימי הולדת של תלמידים מהכיתה ומפגשים חברתיים? להקפיץ את הילד ולהחזיר אותו מהקצה השני של העיר זה פוגע באיכות החיים. זה לוקח המון זמן וזה משפיע חברתית גם כי לא תמיד הילדים יכולים להגיע".
מה אומרים בעירייה בנושא?
"הבטיחו פתרון, אמרו שיישבו איתנו ובאמת עשו את זה, אבל קיבלנו תשובות לא מספקות. בין היתר הם הציעו פתרון שתיערך הגרלה ו-30 ילדים ישובצו בחטיבה קרובה יותר. התנגדנו לזה כי זה לא פתרון ראוי ואנחנו לא רוצים לפזר את הילדים בכמה בתי ספר.
"היתה לנו הבטחה מפורשת ב-2019 שניכנס לחטיבה קרובה יותר, ועכשיו אומרים לנו שזה יוכל לקרות רק עם שכבת ג' של היום. מלבד העובדה שזה עוד זמן רב, יש גם שנת בחירות באמצע, אף אחד לא יכול להתחייב כרגע. יש לנו בינתיים את תלמידי שכבות ה' ו-ו' שצריכים פתרון עכשיו".
בשל המחלוקות בין הצדדים, פרסמה אתמול הנהגת ההורים הודעה לפיה כיתות ו' יושבתו היום "וזאת כתגובה להתעלמות העירייה".
"אנחנו מתחילים בזה ויש לנו עוד צעדים על הפרק לקראת ההמשך שלא נפרט כרגע", אומר בוגנים. "אנחנו רוצים לשים סוף להסעות האלו ומחפשים פתרון עם אינטגרציה קרובה שתואם לשנת 2022".
קראו גם:
מדוברות העירייה נמסר בתגובה:
"שיבוץ ביה"ס שיפר בחטיבה עמד בראש סדר העדיפויות העירוני וכבר בדצמבר 2018, הועברה הצעה לתושבי השכונה ולהנהגת בי"ס שיפר, לבניית חטיבה בתחומי השכונה בסמוך למסוף ארנס הנוכחי. ההצעה נדחתה ע"י קבוצת תושבים, ביניהם נציגים בהנהגת בי"ס שיפר דאז, על רקע אי הסכמות באשר לשיבוץ בתי הספר הנוספים שתוכננו להזין את החטיבה.
"כמו כן, השיבוץ של בוגרי שיפר כיום, בחטיבת ביניים ארנס בוצע לפי דרישת הנהגת ההורים בביה"ס שיפר לפני כשלוש שנים. עם השיבוץ, שודרג ושופר מערך ההסעות, נוספו לשכונה קווי אוטובוס ותדירות אוטובוסים תוגברה, וכן ניתנה הקצאת כרטיס רב קו - חופשי-חודשי לכל תלמידי החטיבה.
"בשיח שנערך בחודשים האחרונים עם תושבי השכונה ונציגי הנהגת ההורים בביה"ס, הוצעו להורי תלמידי ביה"ס שיפר 3 אלטרנטיבות: לעבור ללמוד כשכבה אחת - כל בוגרי ו' של בי"ס שיפר בשנת תשפ"ג יחדיו בחטיבת ביניים ברנר; שיבוץ במספר מוסדות באם המושבות ונווה גן, בהתאם למספר המקומות הפנויים אך לא כשכבה אחודה; להמשיך ללמוד כשכבה אחת – כל בוגרי ו' של בי"ס שיפר בשנת תשפ"ג יחדיו בחטיבת ארנס.
"המענה הניתן ע"י העירייה ממוקד, ענייני ומקצועי ומשקף בצורה כנה, ישירה ובגובה העיניים את האפשרויות הקיימות מהבחינה הכמותית של התלמידים לפי הניתוח העירוני.
"הצעות שהועלו ע"י הורים לגבי הוספת מבנים יבילים לבתי ספר קיימים באזור אם המושבות ונווה גן ו/או תוספות בנייה זמנית וכיו"ב , נבדקו, אך הן אינן ישימות, כיוון שהדבר איננו עולה בקנה אחד הנחיות משרד החינוך לגבי בנייה בגודל תא השטח של בתי הספר הקיימים. לפיכך, אין בנמצא אפשרות לכלול את כלל תלמידי ביה"ס שיפר בשנה"ל הבאה בשיבוץ כשכבה בבי"ס אחד - באם המושבות / נווה גן.
"כפי שהוסבר במפגש התושבים, צפי שיבוץ תלמידי בי"ס שיפר בחטיבת רמון לפי נתוני אגף אסטרטגיה הוא החל מתלמידי כיתה ג', הלומדים כיום בבי"ס שיפר בשנה"ל תשפ"ג. עיריית פתח תקוה קשובה לצרכי תלמידי ביה"ס שיפר ותמשיך להשקיע בפיתוח ובקידום שלו, לרבות הרחבת כיתת המחשבים בימים אלו והשקעות נוספות בפעילויות העשרה ופדגוגיה".