תושבים שחלפו ברחוב חיים עוזר במרכז פתח תקוה הבחינו לאחרונה בפיצרייה חדשה שנפתחה במקום, בשם "סולו פיצה פאי" (solo pizza pie). מדובר בפיצרייה בעלת ניחוח איטלקי עם תוספות מכל הסוגים שגם מוכרת פסטות וסלטים.
6 צפייה בגלריה
פיצריית סולו פיצה פאי ברחוב חיים עוזר פתח תקוה
פיצריית סולו פיצה פאי ברחוב חיים עוזר פתח תקוה
פיצריית סולו פיצה פאי ברחוב חיים עוזר פתח תקוה
(צילום: שירות מיינט)

השבוע יצאנו לבקר בפיצרייה והופתענו לגלות כי לא מדובר בפיצות סטנדרטיות, אלא בפיצות מיוחדות ומפתיעות.
קודם כל, במקום לא נמכרים מגשים אלא פיצות אישיות. התפריט נבנה בליווי ותמיכה של השף רן מיכאלי. כל הפיצות מוגשות בצורה מלבנית באורך של כ-25 ס"מ, מדובר בבצק שפותח במיוחד לקונספט הזה, בצק אוורירי, עבה וכיפי. זה יותר גדול ממשולש רגיל.
ואיך המחירים? פיצה מרגריטה קלאסית תעלה לכם 18 שקלים, פיצה פולנטה 24 שקלים, פיצה ביאנקה דולצ'ה 24 שקלים, פיצה פסטו גבינות 26 שקלים, פיצה בהרכבה אישית 18 שקלים, פיצה עם גבינה טבעונית בהרכבה אישית 18 שקלים, פיצה ירושלמים 22 שקלים.
במקום נמכרים גם ניוקי בטטה בשמנת פסטו (34 שקלים), סלטים מסוגים שונים ופסטות במחירים של 38 עד 52 שקלים.

6 צפייה בגלריה
ענווה גלאי והשף רן מיכאלי
ענווה גלאי והשף רן מיכאלי
ענווה גלאי והשף רן מיכאלי
(צילום: קבוצת "שכולו טוב")

פיצה עם ערך מוסף


לא רבים מהעוברים והשבים ברחוב המרכזי יודעים כי מאחורי הפיצרייה החדשה מסתתר סיפור חשוב וגדול במיוחד. מדובר במיזם חברתי יוצא דופן שבו מועסקים נערים ונערות בגילאי 15 עד 18, שיעבדו במטבח, בקופה ובמכירה של הפיצות.
הנערים והנערות האלה, שחלקם מוגדרים "בסיכון", יקבלו הכשרות בנושאים הרלוונטיים לעולם העבודה, כמו ניהול חשבון בנק, חיסכון, הבנת תלוש השכר, כתיבת קורות חיים והכנה לראיונות עבודה לצד ליווי אישי ומקצועי של מומחים. כל אלו יעזרו להם להשתלב בעתיד בשוק התעסוקה.

6 צפייה בגלריה
מנות הפיצה
מנות הפיצה
מנות הפיצה
(צילום: גיא מועלם; סטיילינג: יעל מגן)

הקמתה של הפיצרייה החדשה לא הייתה מובן מאליו. מדובר במיזם משותף של קבוצת "שכולו טוב" בשיתוף אגף הרווחה של עיריית פתח תקוה במטרה לקדם את אותם נערים ונערות. בסמוך אליה קיים מועדון המשמש כבית פתוח וייעודי עבורם, בו הם יכולים לשהות בשעות הפנאי שלהם ולהנות משלוש ארוחות ביום, חצר רחבת ידיים, משחקי קופסא, סנוקר ופלייסטשיין, חדר למידה בו ניתן ללמוד לבגרויות במרחב שקט ותמיכה של אנשי צוות השייכים למיזם.

6 צפייה בגלריה
רויטל פלד לקסר באירוע הפתיחה (שנייה משמאל)
רויטל פלד לקסר באירוע הפתיחה (שנייה משמאל)
רויטל פלד לקסר באירוע הפתיחה (שנייה משמאל)
(צילום: יאיר אורנבוך)

"כל הרווחים הם לטובת הנערים"


"מדובר בבשורה חדשה בעולם הקולינרי והפיצריות", מספרת רויטל פלד-לקסר, מנהלת המחלקה לטיפול בנוער וצעירים באגף לשירותים חברתיים. "הושקעו משאבים רבים כדי ליצור חוויה ייחודית עם תפריט איכותי וקונספט פורץ דרך. כשידענו שיש רעיון של מיזם חברתי כזה, ביקשנו להיות חלק מזה ובחרו בנו. הרעיון הוא קשר, אנחנו יודעים שהדבר היחיד שיכול לעזור לבני הנוער בסיכון ולא בסיכון הוא קשר. התכנון הוא שיהיו שם 35 בני נוער שהם חלק מהמועדון, העמותה שכרה בית מקסים שבו יש גם עובדת סוציאלית בשם קרין אנגל ומדריכות ואם הבית. הפיצרייה היא המקום שבו הם מועסקים ומהווה חלק מהמועדון הזה".
באילו שעות בני הנוער עובדים?
"הם עובדים מהבוקר עד הערב במשמרות. בני הנוער שכבר לא לומדים בבית הספר, יכולים להיות מועסקים בשעות הבוקר. תלמידים שלומדים בבתי הספר עובדים אחר הצהריים ובערב כדי לא לפגוע בלימודים. ראש העירייה רמי גרינברג היה שותף מההתחלה ונתן לנו את המקום שבו אנחנו פועלים ברחוב חיים עוזר 4".

6 צפייה בגלריה
אירוע הפתיחה
אירוע הפתיחה
אירוע הפתיחה
(צילום: באדיבות רויטל פלד לקסר)

כיצד בני הנוער מתוגמלים?
"הם מתוגמלים כספית על העבודה וגם על ההכשרה. הם עושים את הכל שם בפיצרייה. גם מכינים את הפיצה, גם פסטות מיוחדות. כל הרווחים הם לטובת הנערים בסוף. אפשר להזמין, יש גם מקום לשבת ולקחת. אנחנו עובדים גם עם שירות משלוחים".
איך גייסתם את העובדים במקום?
"אלה נערים שאנחנו מלווים ומכירים אותם, התעסוקה יכולה להרים אותם לגמרי. כשאתה מרגיש ערך ומשמעות, כשאתה מתוגמל ונותנים לך כסף על מה שאתה עושה אז אתה מרגיש יותר הזדמנויות ויותר ביטחון".

6 צפייה בגלריה
תפריט הפיצרייה
תפריט הפיצרייה
תפריט הפיצרייה
(צילום: יח"צ סולו פיצה פאי)

קראו גם:

"יש כבר לקוחות קבועים"


מנהלת הפרויקט החברתי, שנמצאת מדי יום בפיצרייה עם הנערים, היא ענווה גלאי. "יש כרגע 13 נערים ונערות שמועסקים כאן ואנחנו יכולים לקלוט עד 35. הפיצרייה פתוחה כל יום מראשון עד חמישי בשעות 11:00 עד 21:00, היינו בהרצה עד עכשיו למדנו כמה דברים ועכשיו התחילו להגיע לקוחות. יש כבר לקוחות קבועים שמגיעים אלינו כמעט בכל יום".