בפתח תקוה שומרים על הדריכות. לאחר המבצע הצבאי האחרון בו התלוננו תושבים על כך שהאזעקות לא נשמעות היטב, החליט ראש העירייה, רמי גרינברג, לפעול לתיקון המצב. הוא פנה לפיקוד העורף, וביקש להוסיף צופרים בשכונות ברחבי העיר.
1 צפייה בגלריה
הצופר החדש ברחוב שחם בפתח תקוה
הצופר החדש ברחוב שחם בפתח תקוה
הצופר החדש ברחוב שחם בפתח תקוה
(צילום: עיריית פתח תקוה)
לאחר סיור משותף עם פיקוד העורף ואגף ביטחון, פיקוח וחירום בעיר שהתקיים לפני מספר חודשים, ולאחר ריכוז הנתונים שעלו מהשטח, הוחלט על הצבת שלושה צופרים באזורים שונים בעיר שכבר הוצבו: האחד בשכונת בילינסון, השני בשכונת אחדות והשלישי בשכונת יוספטל.
בהמשך הוחלט על הצבת שני צופרים נוספים: האחד ברחוב שחם שהותקן אתמול (שני) וייתן מענה לאזור העסקים סטרטסיב ושכונת פסגת הדר, וצופר נוסף שיותקן בקרוב. סה"כ קיימים 23 צופרים בפתח תקוה, שכולנו מקווים שלא ניאלץ לשמוע בקרוב, אבל טוב לדעת שהם שם.
קראו גם:
ראש העירייה, רמי גרינברג: "לאחר מבצע שומר חומות התגלו פערים בנושא הצופרים. תושבים ועובדים באזורי מגורים ובאזורי התעשייה התלוננו כי אינם שומעים את האזעקה. קיימנו יחד עם פיקוד העורף סיור ברחבי העיר והוחלט על הצבת צופרים נוספים בעיר. פריסת הצופרים נותנת כיום מענה איכותי ויעיל ואנו נמשיך לבחון את הצרכים ואת הפערים באופן קבוע. אני מודה לפיקוד העורף על שיתוף הפעולה וכולי תקווה כי אנו נזכה לימים שקטים ובטוחים, וכי לא יהיה בצופרים כל שימוש".
עם זאת, יש להדגיש כי מטרת האזעקה היא להישמע במרחב הציבורי הפתוח, ולאו דווקא בתוך הבתים הסגורים, ולכן ממליץ פיקוד העורף על התקנת אפליקציה ייעודית בסלולרי.
בנוסף, מעדכנים בעירייה כי בתרגיל שהתקיים לאחרונה בעיר, ובו הושמעה אזעקה של רעידת אדמה הכוללת קריינות "רעידת אדמה", לא נשמעה הקריינות באופן ברור בכל העיר. גם נושא זה הועבר לטיפול פיקוד העורף.
לעדכונים - חדשות פתח תקוה