חבר מועצת העיר מטעם סיעת "הביצועיסטים", אורי אהד, דורש לאשר תקציב בסך כ-4 מיליון שקלים לצורך החלפת החול בכל גני הילדים בעיר בדשא סינטטי בתוך זמן קצר.
לפני מספר שנים הכריזה העירייה בקול תרועה רמה כי החול בכל גני הילדים בעיר (כ-400 גנים) יוחלף לדשא סינטטי. זאת בשל העובדה שברבים מן הגנים החול מלוכלך מאוד וגורם לזיהומים בעור אצל ילדים. כמו כן החול מושך אליו צואה של בעלי חיים כגון חתולים, חרקים ולכלוך. לא מעט ילדים נזקקו לטיפולים רפואיים ולקו במחלות שונות בגלל החול.
למרות המפגע החמור, עיריית פתח תקוה לא השכילה לתקצב עד היום את החלפת החול בכל הגנים וכך נוצר מצב שבלמעלה מ-200 מהם עדיין לא הוחלף החול וברבים מהגנים הילדים משתכשכים בחול מזוהם ומסתכנים בבריאותם.
אהד כתב: "נוכח העובדה כי העירייה נכשלת באופן רציף בתחזוקת החול וניקיונו, בהתאם להנחיות משרד הבריאות חשופים ילדי הגנים בעיר לבעיות בריאותיות החל מגירויים בעור, דרך עקיצות של פרעושים וקרציות ועד למחלות זיהומיות שונות. בדיון אשר התקיים לפני כשנה בוועדה לזכויות הילד בכנסת, נסקרו הסכנות להן חשופים ילדי הגנים כתוצאה ישירה מחוסר היכולת העירונית להקפיד ולמלא באופן מקצועי אחר הנחיות הבטיחות אשר מטרתן להרחיק חיות שונות (כלבים, חתולים וכו') בחול המצוי בחצרות גני הילדים".
אהד מוסיף: "ברור לחלוטין כי מצב שכזה לא יכול להימשך, כאשר רק השבוע נחשפנו לאזלת ידה של עיריית פתח תקוה כאשר פורסם כי ילדה, לקויית שמיעה, באחד מגני הילדים נאלצת לשהות בנפרד מחבריה כאשר ילדי הגן שוהים בחצר, מפחד כי מכשירי השמיעה שלה יאבדו בעת המשחק בחול.
"העירייה חייבת להחליף את החול באופן מיידי שכן חל איסור לגרום להרחקתו של ילד והגן חייב להיות מונגש ומותאם לכלל הלומדים בו".
כמה עולה החלפת חול בדשא?
אהד חושף במכתבו כי עלות החלפת החול בדשא סינטטי בגן ילדים היא בסך ממוצע של כ-20,000 שקלים לגן. "תקציבה השני של העירייה עומד על סך של 1.827 מיליארד שקלים. לא יעלה על הדעת כי עיריית פתח תקוה לא תוכל למצוא בתקציבה סכום של כ-4 מיליון שקלים. קיימים כ-200 גנים להערכתנו שלא הוחלף בהם החול לדשא סינטטי. בכך תדאג העירייה באופן ברור לבריאות ילדי העיר ותמנע מהם להדבק במחלות שונות כתוצאה ממגע עם החול המזוהם.
"נוכח האמור לעיל נבקש להעלות לסדר יום מועצת העיר הקרובה את הצעתנו להורות כי בתקציב העירייה ייכלל סך שלא יפחת מ-4 מיליון שקלים אשר ייועד לפרויקט עירוני של החלפת החול בכל גני הילדים. בנוסף, יוגדרו לוחות זמנים בהם תוגש למועצת העיר התכנית המפורטת להחלפת החול בשנת הלימודים תשע"ט".
מעיריית פתח תקוה נמסר בתגובה: "פרויקט החלפת החול בגני הילדים בדשא סינטטי הינו פרויקט ארוך ומורכב. כבר בתחילת הפרויקט דובר על מהלך שיימשך מספר שנים ולצערנו גם בלוח הזמנים שנקבע חל עיכוב.
"עם כניסתו של ראש העירייה רמי גרינברג לתפקיד הוא הורה על האצת הפרויקט והשלמת הפערים. עם קבלת התקציב לשנה הקרובה תוכן רשימה ותינתן עדיפות לגנים בהם ילדים עם צרכים מיוחדים. בלי קשר לכך, יש לציין כי כל משטח מצריך תחזוקה שוטפת בין אם הוא חול ובין אם דשא סינטטי. בנוסף לכך החול בגני הילדים יעבור סינון פעם בשנה ויסונן פעם בשנה".