שימו לב: תושבים משכונת אם המושבות בפתח תקוה מדווחים כי בימים האחרונים נראים תנים בסביבה, מה שמעורר באופן טבעי חשש מפני מחלות.
לדברי אחד התושבים, שניסה לצלם את אחד התנים בשעות החשיכה, הוא ראה אותו ברחוב משה סנה – היכן שהיה בעבר מפעל דוודים. לדבריו, ישנם עוד תנים שמסתובבים בשכונה.
"זה מסוכן מכיוון שהם עלולים לשאת את מחלת הכלבת ומחלות נוספות", אומר תושב העיר. "היו לא מעט מקרים לאחרונה שתנים נשכו אנשים".
יצויין כי ביום שישי האחרון תן נשך ארבעה מטיילים ליד מעיין עין שוקק שבפארק המעיינות בבקעת בית שאן. אדם נוסף הותקף על ידי תן בקיבוץ ניר דוד הסמוך. החמישה טופלו בבית החולים העמק בעפולה. ארבעה מבוגרים שוחררו, וילדה כבת 5 אושפזה במחלקה האורתופדית.
בשבוע שעבר הותקפו שלושה מטיילים בגליל העליון בידי תן, שהתגלה כנגוע בכלבת. הוא נשך אב ובתו בשמורת תל דן, ובהמשך נשך ילדה נוספת בנחל שניר. ביוני האחרון הותקפו מטיילים, גם כן בידי תן, בעת ששהו בקמפינג באתר חמת גדר. האתר נסגר לכמה ימים בעקבות האירוע.




