3 צפייה בגלריה
סוהם הללי עם גיל חובב. צילום: באדיבות יאיר הללי
סוהם הללי עם גיל חובב. צילום: באדיבות יאיר הללי
סוהם הללי עם גיל חובב. צילום: באדיבות יאיר הללי
סוהם הללי, בעלת מסעדת "מאמא סוהם" ברחוב סלור 7 בפתח תקוה, הלכה השבוע לעולמה בגיל 79 והותירה לקוחות רבים, בני משפחה וחברים כואבים.
הללי, שמכונה "מלכת הקובות של פתח תקוה", פתחה את המסעדה שלה לפני כעשרים שנה. היא עלתה עם משפחתה מעיראק למעברת עמישב ואחר כך עברה להתגורר ברחוב אברבנאל.
3 צפייה בגלריה
מאמא סוהם. צילום: יאיר הללי
מאמא סוהם. צילום: יאיר הללי
מאמא סוהם. צילום: יאיר הללי
"היא היתה אשת הברזל", אומר בנה יאיר הללי שהפעיל יחד עמה את המסעדה. "אישה מאוד יקרה שעוזרת לאנשים. אמא היתה נותנת לאנשים בסתר אוכל. היתה יודעת למי אין כסף ונותנת לו ללא תשלום".
לדברי בנה, עד לפני כשבועיים היא היתה באה למסעדה כמה שעות ביום. "בחצי שנה האחרונה חלה התדרדרות אך היא היתה צלולה והראש עבד".
3 צפייה בגלריה
צילום: באדיבות יאיר הללי
צילום: באדיבות יאיר הללי
צילום: באדיבות יאיר הללי
בין הלקוחות הקבועים של המסעדה ניתן למנות את ראש הממשלה בנימין נתניהו. "כל פעם שביבי היה מגיע לפתח תקוה הוא היה שולח נהג ולוקח אוכל. גם פוליטיקאים אחרים הגיעו, כמו למשל פואד בן אליעזר. ראשי ממשלות בעבר גם אהבו לאכול אצלנו. גיל חובב גם מאוד אוהב לאכול אצלנו".
אחד הלקוחות הנאמנים של המסעדה הוא ד"ר שלמה צדוק, היסטוריון של פתח תקוה. "אני אוכל 3-4 פעמים בשבוע במסעדת מאמא סוהם קרוב לעשרים שנה. סוהם עסקה בתחום הקולינרי עוד לפני כן. היתה לה אהבה לאוכל, שהיא רצתה לתרגם למשהו שכל העולם ייהנה ממנו. היא ראתה באוכל העיראקי משהו מעבר לאוכל, שליחות".
השבעה מתקיימת ברחוב העצמאות 45 בפתח תקוה.
יהי זכרה ברוך.