לקראת ציון אירועי שנת ה-140 לייסוד העיר פתח תקוה נשמעים קולות שדורשים להחליף את הסמל החדש של העיר לסמל ההיסטורי.
סגן ראש העיר, איתי שונשיין, פנה לראש העירייה איציק ברוורמן ביוזמה למתג מחדש את העיר באמצעות סמל העיר ההיסטורי. "קיימת חשיבות רבה במיתוגה מחדש של פתח תקוה", אומר שונשיין. "אם המושבות באמצעות סמלה ההיסטורי העיר".
בשנת 2008, במלאת 130 שנה לייסוד העיר, אימצה העירייה לוגו ממותג שבו שלושה תפוזים. אומנם הוראות החוק בשעתו קבעו כי הלוגו יופיע לצד סמל העיר ההיסטורי, אך במהלך העשור האחרון סמלה ההיסטורי של העיר כמעט ולא קיבל ביטוי במסגרת מיתוגה החדש של העיר. בעקבות כך פנה שונשיין ביוזמה לאמץ מחדש את הסמל ההיסטורי של העיר, וזאת במסגרת חגיגות ה–140 לייסוד העיר אשר יחולו בשנה הקרובה.
סמלה ההיסטורי של העיר פתח תקוה מבוסס על "בול פתח תקוה" משנת 1908, שהונפק ע"י הקונסוליה האוסטרית וציורו עוצב ע"י צייר אלמוני. אולם, יש מי שמייחס אותו לאחד מהאבות המייסדים של העיר יהודה ראב ז"ל. עיצוב סמל העיר כלל בתוכו שלושה ביטויים מרכזים להיותה של פתח תקוה אם המושבות וסמל לישוב הארץ מחדש ע"י התנועה הציונית בארץ ישראל: המחרשה המסמלת את עבודת האדמה, השדות המסמלים את ייבוש ביצות הירקון ועץ התפוזים המסמל את נטיעת הפרדסים וחשיבות פיתוח ענף גידול פירות ההדר בראשית הקמת העיר. בתחתית אותו סמל הוטבע הפסוק "עובד אדמתו ישבע לחם" הלקוח מספר משלי המדגיש את חשיבות עבודת האדמה.
ומה חושבים התושבים? "הסמל עכשיו נראה כמו שלושה אפסים והוא מכוער", אומרת תושבת העיר. "צריך להחזיר את הסמל ההיסטורי כדי להחזיר אותנו לשורשים והוא גם יותר יפה".
לעומת זאת, תושב אחר טוען כי הסמל הנוכחי דווקא מבטא תנועה ועכשוויות ולכן הוא ראוי.
כך או אחרת, מדובר בסופו של דבר בעניין של טעם.
מעיריית פתח תקוה נמסר בתגובה: "עיריית פתח תקוה הייתה בין הערים החלוצות שהחליטה להוסיף לסמל הוותיק והיפה, לוגו שישלב את החדשנות שמאפיינת את פתח תקוה בשנים האחרונות ולזהות את הייחודיות של העיר, לבדל אותה ולהאיר את יתרונותיה.
"התהליך החל לפני למעלה מ – 14 שנה וארך כחצי שנה וכלל סדנאות בהן השתתפו כ – 50 מבעלי התפקידים הבכירים בעירייה, נעשה מחקר ע"י חברת הסקרים גיאוקרטוגרפיה שכלל קבוצות מיקוד, שאלונים ועבודת איסוף מידע מכל גווני האוכלוסייה בעיר ומחוצה לה (דתיים/חילונים, צעירים/מבוגרים, עולים/ותיקים וכו').
"רק לאחר שנאסף מידע מקיף והחלטה אסטרטגית לבידול העיר, בחרנו את חברת העיצוב ברוך נאה שהציגה בפני הצוות את הלוגואים והרציונל שעומד מאחוריהם. הלוגו הנבחר הוצג ואושר ע"י מועצת העיר, כשסמל העיר ניצב בגאווה לצד הלוגו, זאת בניגוד לערים אחרות שעברו כאמור תהליך דומה. לרגל חגיגות 140 לפתח תקוה, ייבחר לוגו שילווה את שנת החגיגות, לצד לוגו וסמל העיר".