1 צפייה בגלריה
יניב פחימה. צילום: דניאל הלוי
יניב פחימה. צילום: דניאל הלוי
יניב פחימה. צילום: דניאל הלוי
יניב פחימה, הבעלים של רשת החנויות "נתח קצבים", החליט לשבור שתיקה ולהגיב על הטענה של עיריית פתח תקוה לפיה קיימת "סכנה לבריאות הציבור" במוצרי הבשר בסניף שלו בסגולה. כזכור, העירייה הודיעה כי במהלך ביקורת שנערכה בחנות בתאריך 23.4.2017 נמצאו 700 ק"ג מוצרים מן החי פגי תוקף. ההודעה של השירות הווטרינרי עוררה סערה גדולה ברשת החברתית ומן הסתם הצליחה לגרום לחלק מהלקוחות לחשוב פעמיים לפני שהם יוצאים לחנות לקנות בשר.
בתגובה מיוחדת שפרסם פחימה בדף הפייסבוק של הרשת, הוא מנסה להסביר ללקוחות מה הסיבה להודעה החריגה של העירייה. אנו מביאים אותה במלואה:
"שלום לכולם, שמי יניב פחימה הבעלים של רשת נתח קצבים. רבים מכם כנראה רואים אותי בחנות כאשר מגיעים לבקר, זורק עצה קטנה או טיפ גדול ומנסה לספק עבורכם את השירות הטוב והאיכותי ביותר. אני לא איש גדול של מילים, אני דור שלישי של משווקי בשר, ולמעלה מ-20 שנה שאני אישית עוסק בתחום, הגעתי לפני כ-8 חודשים לפתח תקוה, מהצפון הרחוק, בכדי לפתוח סניף נוסף של 'נתח קצבים', ולהביא לכם, התושבים באזור, את חנות הבשרים האיכותית, הנקייה והמרשימה ביותר שניתן להציע.
התחבטתי עם עצמי רבות האם "להשמיע את קולי", אך זה בוער בי והרגשתי שאני חייב להגיב. על פי תקנות משרד הבריאות, ניתן לשמור בשר להשמדה בפינת השמדה ייעודית, שאינה נגישה או מוצגת לציבור, עד לשליחתו להשמדה מרוכזת אחת ל-8-10 ימים. לפני כשבועיים הגיע מבקר מטעם העירייה, לבדיקה שגרתית אצלי בחנות 'נתח קצבים', אחת מיני רבות שנערכו על ידם במקום, ומצא בעמדת ההשמדה (!!!) ארגז ובו כ-20 קילו בשר קפוא שנמצא שם מעל לשבוע, בין שאר הסחורה הקפואה שנועדה להשמדה על פי התקנות!
חשוב לי להדגיש – הבשר שהוזכר בכתבה והושמד על ידי העירייה נשמר אך ורק בפינת השמדה ייעודית, הוא לא הוצג למכירה, לא היה במקררים ובשום שלב לא עלה החשש כי בשר שאינו בתוקף זה נמכר או עלול להגיע ללקוחותינו".
פחימה מוסיף: "ללא שום קשר למקרה ובמשך כל תקופת הפעילות, אני נעזר באופן שוטף ברופא וטרינר מוסמך עם ניסיון רב שנים בתחום בריאות הציבור והפיקוח על ייצור מזון ושיווקו בתחום הפרטי, העירוני והממשלתי, ולצידו טכנולוג מזון אשר עורכים במקום בדיקות שוטפות וביקורות פתע, על מנת להבטיח עמידה בתקנים המחמירים ביותר - למרות שאינני מחויב לעשות זאת על פי נהלי משרד הבריאות, אלא רק מרצוני, על מנת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים אשר הצבתי לעצמי וללקוחותיי. יחד עם כל זאת, לאור הביקורת האחרונה הנחיתי צוותים אלו להרחיב את היקף הביקורות הנערכות בחנות!
אם הגעתם עד לכאן אתם בטח שואלים את עצמכם את אותן השאלות שאני שואל את עצמי בימים האחרונים: אם הביקורת הייתה כבר לפני שבועיים ואם המקרה היה כל כך חמור למה רק עכשיו דאגו לפרסם את הכתבה? ומי הגוף שעומד מאחורי פרסום הכתבה? החלטתי שלא לעסוק בשאלות הללו ולהמשיך לעסוק בעיקר, הסיבה לשמה פתחתי את 'נתח קצבים' ואני מקווה מאוד שהתשובות לשאלות האלו יתבהרו בעתיד.
אני רוצה להודות לכל הלקוחות והחברים שלנו שעומדים לצידנו, מגיבים ברשתות החברתיות ומצביעים ברגליים כאשר הם ממשיכים להגיע אלינו ומזמין כל אחד ואחת מכם באופן אישי להגיע אליי לחנות בפתח תקווה, להתרשם מאופי המקום, מאיכות המוצרים, מהתברואה והניקיון במקום אשר תמיד יהיו ללא דופי ולשפוט בעצמכם".