בצל העלייה בתחלואה, נמשכת המחאה על התו הירוק בקניונים. עשרות תושבים הגיעו לקניון הגדול ומחו על המתווה שמחייב הצגת תו ירוק בכניסה לחנויות רבות.
כזכור, המתווה הנוכחי הגיע לאחר מחאה גדולה סביב ההחלטה "לסמן" מחוסנים ומחלימים באמצעות צמיד ירוק, אלא שגם זה הנוכחי המחייב הצגת תו ירוק בחנויות ששטחן עולה על 100 מ"ר ומסעדות הפועלות בקניון מביא עימו לא מעט ביקורות.
(צילום וידאו: באדיבות תושבים)
ביום חמישי האחרון הגיעו עשרות תושבי העיר והאזור אל הקניון הגדול ומחו נגד המתווה הנוכחי. "המאבק שלנו הוא נגד התו הירוק ולא נגד החיסונים, שיהיה ברור", אומרת אחת המפגינות. "שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש לנכון אבל אין טעם לעשות הפרדה ופילוג בעם כשהתו הירוק לא דמוקרטי ואין לו שום הצדקה אפידימיולוגית".
קראו גם:
המטרה אבל היא למנוע הדבקה או להפחית אותה ככל הניתן.
"אבל גם מחוסנים חולים, אז שיבצעו בדיקות לכולם ולא יצרו פילוג בעם. אם הממשלה בוחרת בדרך כלשהי, היא צריכה לבחור דרך לא מפלה וכרגע היא מענישה את אלו שלא רוצים להכניס לגופם חומרים כלשהם. אם אתם רוצים ליצור שטח מוגן, תבצעו בדיקות לכולם".
(צילום וידאו: באדיבות תושבים)
הטענה היא שהסיכון אצל מחוסנים או מחלימים להדביק ולהידבק נמוך הרבה יותר מאשר בקרב אלו שלא.
"אני לא יודעת מה הסיכון אבל הוא קיים. כלומר עצם העובדה שמחוסן נכנס לקניון והוא יכול להיות מאומת גם הוא יכול להדביק. וזה אפילו יותר מסוכן כי אלו שלא מחוסנים או מחלימים עושים בדיקות מדי פעם לעומת אלו שנושאים תו ירוק ויכול להיות שהם מאומתים".
1 צפייה בגלריה
הפגנה בקניון הגדול נגד התו הירוק
הפגנה בקניון הגדול נגד התו הירוק
הפגנה בקניון הגדול נגד התו הירוק
(צילום: באדיבות תושבים)
בתוך כך, לאחר חודשים רבים, צבעה של פתח תקוה במפת הרמזור הפך בסוף השבוע לכתום , כשנכון לבוקר, ישנם בעיר 1,034 מאומתים לנגיף, מתוכם תלמידים רבים ואנשי צוות במוסדות החינוך. כמו כן, 2,861 תושבים שוהים בבידוד ביתי.