10 בני אדם נהרגו בשבוע האחרון בתאונות דרכים. שלושת החודשים האחרונים (מאי, יוני ויולי) היו הקטלניים ביותר השנה והמגמה נמשכת גם בתחילת חודש אוגוסט, למרות הקורונה ומספר כלי הרכב הנמוך יחסית שנעים בכביש.
1 צפייה בגלריה
הרכב בזירת התאונה
הרכב בזירת התאונה
תאונה
(צילום: איחוד הצלה)
העלייה בנפגעים ובהרוגים בחודשי הקיץ איננה מקרית. בחודשי הקיץ יותר אנשים מבלים בחופשה, בנסיעות ארוכות בכבישים פחות מוכרים, הילדים נמצאים מחוץ למסגרות, החום הכבד מגביר את העייפות בקרב הנהגים וקשה יותר להתרכז ורבים בוחרים לרכוב על אופניים או אופנועים. אך האם החודשים האלה הם גם הכי מסוכנים כאן בפתח תקוה?
החודש בו נפגעו הכי הרבה בתאונות דרכים בפתח תקוה בחמש השנים האחרונות הוא חודש מרץ - 277 בני אדם. במקום השני - חודשים מאי ו-יולי עם 235 נפגעים בכל חודש. בפברואר נפגעו 220 איש בחמש השנים האחרונות.
באופן כללי, על פי ניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני הלמ"ס בבחינה של חמש השנים האחרונות (2015-2019), עולה כי בחודשי הקיץ והחופש הגדול (מאי-אוגוסט) ישנה היפגעות גובהה יותר בתאונות דרכים מאשר בחודשי החורף למרות שחודש מרץ הוא החודש בו נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות דרכים במהלך חמש השנים האחרונות בערים – 6,390.
החודש הבא אחרי מרץ במספר הנפגעים הוא יוני שבמהלכו נפגעו 6,364 בני אדם, לאחריו מאי שבמהלכו נפגעו 6,329 בני אדם בתאונות, בחודש יולי נפגעו 6,299 בני אדם בתאונות דרכים ובחודש אוגוסט נפגעו 6,010 בני אדם. החודש בו המסוכנות הנמוכה ביותר על פי הניתוח של אור ירוק הוא חודש דצמבר כאשר בחמש השנים האחרונות נפגעו בתאונות בחודש זה 5,180 בני אדם.