פעוטה בת שנתיים הגיעה לפני כשבועיים למרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקוה עם חום גבוה, הקאות מרובות, חיוורון והתנשמויות כבדות.
2 צפייה בגלריה
מרכז שניידר לרפואת ילדים
מרכז שניידר לרפואת ילדים
מרכז שניידר לרפואת ילדים
(צילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים)

בתחילה, חשבו הרופאים שמדובר במחלה ויראלית, אך משהופיעו תסמיני אפטיות וקשיון עורף, עלה החשד לדלקת קרום המוח חיידקית. בדיקת ניקור מותני איששה את האבחנה, והילדה החלה לקבל טיפול אנטיביוטי. מבירור שנעשה עם משפחתה, עלה כי לא חוסנה במסגרת חיסוני השגרה.
במהלך האשפוז נעשתה לפעוטה בדיקת שמיעה (ברה) ונמצא כי יש לה ירידת שמיעה משמעותית בעיקר באחת מהאוזניים- סיבוך שכיח של החיידק. לאחר ששוחררה לביתה, היא חזרה לביקורת- אז נצפתה החמרה והיא אושפזה בשנית לבדיקות מקיפות נוספות, בהן בדיקת ,MRI שהראתה גם היא את הנזק הבלתי הפיך שנגרם לשמיעתה.

דלקת קרום המוח חיידקית הינה מסוכנת ועלולה לגרום לנכויות, לליקויים בשמיעה, לפגיעה מוחית קבועה ואף למוות. החיסון נגד החיידק ניתן כחלק מהחיסון המחומש, הכולל גם חיסון נגד דיפתריה, טטנוס, שעלת ופוליו, במסגרת חיסוני השגרה לילדים. החיסון ניתן בארבע מנות בגיל חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה ושנה. חיסונים הם הכלי היעיל ביותר למניעת תחלואה.

2 צפייה בגלריה
פרופ' גילת לבני
פרופ' גילת לבני
פרופ' גילת לבני
(צילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים)

קראו גם:

לדברי פרופ' גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' במרכז שניידר לרפואת ילדים ומומחית למחלות זיהומיות: "לצערי בשנים האחרונות יותר ויותר הורים מחליטים לא לחסן את ילדיהם, ואנחנו רואים עלייה בנשאות החיידק. חשוב להבין שהמחלות שאנחנו מחסנים נגדן עלולות לגרום לתחלואה קשה ואף למוות, ועובדה היא שמאז שהחיסון נכנס, המחלה כמעט ונעלמה. הילדה סובלת כעת מנזק בלתי הפיך בשמיעתה, ועדיין לא ברור אם תוכל להיעזר במכשיר שמיעה בלבד, או תזדקק לניתוח שתל שבלול (שתל קוכליארי). חיסונים הם הכלי היעיל ביותר למניעת תחלואה".