יונתן רוזנפלד (68) שהגיע לביצוע בדיקת אקו לב פשוטה שמבוצעת דרך הושט, נפטר לאחר שהצוות הרפואי בביה"ח 'אסותא' גרם לו לנזקים קשים – כך נטען בתביעה אותה הגיש לאחרונה עוה"ד דוד פייל ועוה"ד גל מרקוביץ ממשרד עורכי הדין פייל ושות'. 
2 צפייה בגלריה
יונתן רוזנפלד ז"ל
יונתן רוזנפלד ז"ל
יונתן רוזנפלד ז"ל
(צילום: באדיבות המשפחה)
קראו גם >>>
על פי התביעה, למרות שהמטופל התלונן מייד לאחר הבדיקה על כאבים חזקים בחזה, התעכב הצוות באבחון הנזק ובטיפול בו לאורך שעות ארוכות. כמו כן נטען, שבשל השיהוי בטיפול, התדרדר מצבו של המטופל ונגרמו לו נזקים בלתי הפיכים שהובילו לצורך בכריתה שלמה של הושט.  
לדברי עוה"ד פייל ומרקוביץ', תלאותיו של המטופל לא הסתיימו בכך, שכן לאחר הכריתה, הוא נזקק לניתוח נוסף לשחזור הושט שבוצע בביה"ח 'תל השומר'. גם ניתוח זה בוצע ברשלנות. הניתוח גרם לנמק ולדלף, שתוקן רק לאחר שלושה שבועות תמימים, והשתלשלות אירועים זו הובילה בסופו של יום לקריסת מערכות ולמותו המיותר של המטופל.
2 צפייה בגלריה
עו"ד דוד פייל
עו"ד דוד פייל
עו"ד דוד פייל
(צילום: פרטי)
לכתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית של פרופ' דב שמעון, מנתח לב וחזה מ'פורום רופאים'. המומחה קבע, כי סיבוך כמו זה שנגרם למנוח במהלך ביצוע אקו תוך ושטי הוא נדיר ביותר. לדברי המומחה, הסיבות לכך יכולות להיות שונות, כמו מניפולציות שונות על ידי המבצע, השארת המכשיר במשך זמן ארוך בתוך הוושט, מכשיר חם מדי, אספקת דם מופחתת לוושט ועוד.
ד"ר שמעון קבע בחוות דעתו, כי הקרע בוושט נגרם על ידי מבצע הבדיקה. "לו הבדיקה בוצעה בזהירות יתרה כמתבקש במקרה הנדון", לדברי המומחה, "ניתן היה בסבירות גבוהה להימנע מהתנקבות הוושט ומההשתלשלות הסוערת בעקבותיה, שהסתיימה במותו של המנוח".
המומחה מתח ביקורת על ההשתהות בטיפול במנוח בבית החולים 'אסותא' וקבע כי המדובר "בפרק זמן ארוך ביותר, שהביא להתפשטות זיהום קשה בבית החזה ובמיצר, שאיים על חיי החולה והצריך כריתת ושט שלמה, שיכלו להימנע לו היה מאובחן במועד".
באשר לשני הניתוחים שבוצעו במנוח בבית החולים 'תל השומר', קבע ד"ר שמעון: "הרופאים המטפלים החליטו לנתח את החולה רק אחרי שכבר נגרם לו נזק בלתי הפיך. אילו השכילו המנתחים לנתח מיד לאחר שנעשתה האבחנה של דלף, לבטח היו סיכוייו של החולה להחלים גדולים". בכך, קבע ד"ר שמעון, הם חרצו את גורלו, שהיה תלוי על חוט השערה.
"כאב מסור, דאג המנוח למילוי כל צורכי היתומים ובעיקר בתו הנכה, שנתמכה בו והייתה תלויה בו באופן מוחלט", טוען עוה"ד פייל.
בימים אלה הגישו ארבעת ילדיו של המנוח, באמצעות עוה"ד פייל, תביעה בגין רשלנות רפואית נגד ביה"ח 'אסותא' ומשרד הבריאות המפעיל את ביה"ח תל השומר. בתביעה מתבקש בית המשפט לפצות את משפחת המנוח בסכום המקסימלי שבסמכות בית המשפט (2.5 מיליון שקלים). התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב יפו. 
אסותא והמדינה המייצגת את בית החולים הגישו כתבי הגנה שבהם ביקשו לדחות את כתב התביעה בנימוק שהמנוח קיבל טיפול ראוי על פי כל כללי הפרקטיקה הרפואית וכי לא ניתן היה לצפות את מותו. כמו כן המנוח ובני משפחתו קיבלו הסברים מפורטים על הסיכונים בבדיקה ובניתוח. לדבריהם התביעה מבוססת על חכמה שבדיעבד וכי הניתוח עבר באופן תקין ובוצע על ידי צוות בכיר מקצועי ומיומן, אך לאחריו הידרדר מצבו של המנוח עד לפטירתו. הם דוחים את חוות הדעת של הרופא המומחה מטעם משפחת רוזנפלד.