אז קודם כל, זכרו שיש אלטרנטיבות. אל תשכחו כי אנחנו חיים בעידן חדש בו יש הרבה מאוד תחליפים שמאפשרים ליהנות מארוחה טובה ומזינה גם במהלך חג הפסח. זכרו בנוסף, כי הרבה פעמים יש תחושה כאילו בלי לחם אי אפשר לשבוע, אבל עם מתכונים לחג הפסח שהם קצרים וקלים תוכלו למצוא את כל אותן אלטרנטיבות שדווקא יאפשרו לכם לשבוע בהחלט.
חזה עוף לחג הפסח
אין כל ספק כי חזה עוף או פרגיות, אלו שני סוגי הנתחים שהכי קל להכין ומה שמאפשר לכם להעמיד מחבת ובתוך כמה דקות ליצור ארוחה. כאן תמצאו שתי אלטרנטיבות לחזה עוף בתור ארוחה לחג הפסח ולחול המועד. הגירסה הראשונה היא עבור אוכלי קטניות והשניה, למי שלא אוכלים קטניות.
חזה עוף לאוכלי קטניות: לחתוך בצל לבן דק ולהקפיץ בשמן זית או קנולה כשבע דקות, עד שהבצל מצטמצם והופך זהוב. במחבת נוספת צורבים קלות חזה עוף דפוק לשניצל, חתוך לקוביות. ( חזה עוף לשניצל אפשר לבקש מהקצב ולחתוך לקוביות לא קטנות ולא גדולות בעזרת סכין מטבח טובה) . לצרוב אותו קלות, עד שמקבל צבע מצדדיו ולהכין למחבת עם הבצל. לערבב בקערה נוספת כף דבש, כף חרדל, שתי שיני שום כתושות, מים, פלפל שחור ומלח. ( במידה ומכינים את הארוחה לילדים, אפשר להמעיט בפלפל שחור ושום) לשפוך את התערובת על המחבת עם חזה העוף והבצל. להוסיף אורגנו ולהמתין כמה דקות בודדות עם מכסה סגור על המחבת. להוריד את המכסה, לערבב מעט, לראות כאשר הצבע של התערובת של הבצ וחזה העוף הופכת שחומה ומזוגגת בדבש, זה הזמן להוריד את המחבת והאוכל מוכן.
חזה עוף למי שלא אוכלים קטניות: לפרוס כמה פלפלים ובצלים על מחבת עם מעט שמן. לצרוב חזה עוף על מחבת נוספת, לערבב בין התערובות. לשים על חזה העוף והירקות תבלינים כמו קצת פפריקה, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ולהוסיף טיפה מהשמן. לערבב ולסגור במכסה לכמה דקות ספורות. להרים את המכסה ולערבב עוד קצת עד שהטעמים של חומרי הגלם מתמזגים והופכים תבשיל אחד.
תוסיפו מחית תפוחי אדמה וזה הכל
אם אין לכם בעיה לאכול קטניות בחג, סיר של אורז ואתם מוכנים. אם אתם לא אוכלים קטניות, כל מה שצריך זו מחית של תפוחי אדמה וזה הכל. מבשלים חצי שקית של תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות, במים. ממליחים ומחכים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממתינים עד שהירקות יהיו רכים. אפשר לבדוק עם מזלג או סכין. לאחר מכן שופכים את המים, מועכים את תפוחי האדמה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם וזה הכל. יש לכם ארוחה שלמה, בתיאבון.