10 דקות ואתם טורפים
אם אתם רעבים ממש אז מתכונים ב10 דקות זה בדיוק מה שאתם צריכים. מתכון קצר, קליל ולא כבד שתוכלו להשביע איתו את רעבונכם מבלי לפגוע בשנתכם הערבה אשר תגיע כנראה מיד לאחר מכן.
חביתה בכריך
מה יותר מהיר מלשבור ביצה, לשים במחבת ולקבל תוך מספר דקות בודדות חביתה טעימה להפליא. למשקיעים תוכלו להוסיף גבינה, בצל, עשבי תיבול, נקניק או פסטרמה – כל מה שאתם אוהבים ומחשק לכם להוסיף פנימה בהנחה שאתם לא רעבים מידי כדי להתעכב על זה. אבל כשרעבים באמת חייבים איזו פחמימה טובה להשלמת הארוחה, לכן נמליץ בחום להכניס את החביתה לתוך פיתה, לחמנייה או שתי פרוסות לחם, לחתוך עגבנייה ומלפפון וליהנות מארוחה בקטנה.
טוסט
יש לכם דודה למשהו חם עם גבינה מותכת, הפיצריות כבר סגורות וגם אם לא למי יש כוח לחכות 40 דקות??? זה בדיוק הזמן לשלוף את הטוסטר, לקחת לחם, לחמנייה או בייגל אם יש בנמצא ולהרכיב את הטוסט האהוב עליכם. זה יכול להיות טוסט קלסי של צהובה עם קטשופ או רסק עגבניות, זה יכול להיות טוסט בולגרית עם זיתים שחורים, זה יכול להיות סודוך ביתי, או טוסט שהוא כולו פרי דמיונכם ואתם רק משתוקקים להכין אותו ולאכול ממנו כבר.

1 צפייה בגלריה
מתכונים ב10 דקות
מתכונים ב10 דקות
מתכונים ב10 דקות
(צילום: pexels)

סלט טונה
סלט טונה הוא טעים, משביע וסופר קל להכנה. טונה מקופסה זה כבר טוב, אליה נצרף תירס מקופסה – טוב כפליים, גמבה ומלפפון חמוץ, מיונז ובתאבון לכם. כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הבסיסי הזה אך אם אתם מאוד רעבים תוכלו לאכול את כל הסלט או חצי ממנו אם תכניסו אותו לתוך לחם, פיצה או לחמנייה.
פיתה על הגז
מי לא מכיר את הקלסיקה האהובה פיתה על הגז, ואם כרב בפיתון עסקינן אז הם מנגבות לאבנה בצורה יוצאת מן הכלל! הכינו מלחת עם לאבנה, שמן זית והרבה זעתר, הוסיפו קצת סחוג חריף, חתכו עגבנייה עם הרבה מלח ושבו להתפנק עם הפיתה על הגז שלכם.
שוקולד למריחה
לפעמים בא לנו משהו מתוק בטירוף, אי אפשר להתנגד לתחושה הזו של המתוק, לטעם בפה של השוקולד, ממש כמו פעם כשהיינו ילדים. ובכן חברים מדינת ישראל חצויה לשני סוגים של שוקולד – השחר ונוטלה. יש מי שיימרח בפיתה שלו שוקולד השחר כפי שהיה עוד בצעירותו ויש מי שיימרח בפיתה שלו נוטלה וייהנה מהממרח האגוזי הנהדר הזה. כך או כך פיתה עם שוקולד זה אחד הרעיונות המבריקים לארוחות לילה מהירות.
גבינה צהובה
את הגבינה הצהובה אפשר להכין בתוך לחמנייה עם עגבנייה ומלפפון לצד כמה זיתים שחורים חריפים וליהנות מכל ביס. לעומת זאת למי שרוצה לשדרג, יכול לקחת את הלחמנייה לשים אותה בטוסטר לכמה דקות ואז כשהיא מוכנה קלות וחתוך אותה ולהניח בה את הגבינה. הגבינה מיד תימס ואתם תקבלו מעין שילוב של גבינה צהובה מותכת.
כריך פטה מפנק
את הכריך הבא תוכלו להכין אם כל המצרכים קיימים לכם במקרר ורק נשאר לכם לאחד אותם לכדי סנדוויץ' חלומי. בג'בטה מרחו קצת ממרח פסטו, הניחו חסה, הוסיפו חתיכות של גבינת פטה, מעליה הניחו פלפל קלוי ממיטב הצנצנות הכבושות של הסופר ולסיום ורק באמת אם הכנתם וזה במקרה במקרר שלכם הוסיפו מעל כל הטוב הזה גם חציל מטוגן. גן עדן בתוך ביס.
כריך פסטרמה
בין אם אתם חובבי מיונז ובין אם אתם חובבי חומוס, הפסטרמה מחמיאה לשני הסוגים ומשניהם תוכלו ליצור כריך מעולה וממש טעים. פנקו את עצמכם בסחוג אדום חריף, מלפפון חמוץ או כרוב כבוש, מי שאוהב עמבה שלא יתבייש גם ככה לילה והוא תיכף הולך לישון כך שאין חשש שיריחו ממנו עמבה. מעט סלט כרוב במיונז ויש לכם סנדוויץ' שתוכלו לחלום עליו ממש אחרי שאכלתם אותו.

מוגש מטעם: השף הלבן