מדובר בכלי חשוב המאפשר לאנשים להגן על עצמם מפני תביעות כספיות לא מוצדקות או שגויות, ועל כך נעסוק בהרחבה במאמר הבא.
עילות אפשריות להגשת התנגדות
· כישלון תמורה - כאשר הנושה סיפק סחורה פגומה או לא סיפק את התמורה שהובטחה במסגרת העסקה, ניתן לטעון לכישלון תמורה מלא או חלקי.
· זיוף או מרמה - במקרים בהם השטר זויף, נחתם במרמה או שלא כדין, זו עילה חזקה להתנגדות.
· סכום מופרז - אם הסכום הנדרש בתביעה גבוה מהסכום האמיתי או המוסכם בעסקה בין הצדדים, ניתן להתנגד לכך.
· שימוש לרעה בשטר - שימוש לא נכון או לא הוגן בשטר על ידי הנושה, כמו דרישה חוזרת של סכום שכבר שולם.
מהו התהליך המשפטי של התנגדות לביצוע שטר?
לאחר קבלת הודעה על פתיחת תיק בהוצאה לפועל, לחייב יש 30 ימים להגיש בקשה להתנגדות לביצוע שטר. התהליך מתחיל בהגשת בקשה מנומקת בליווי תצהיר לאימות העובדות, המסביר את העילה להתנגדות. הבקשה מוגשת ללשכת ההוצאה לפועל ונדונה בבית המשפט, שבוחן את טענות שני הצדדים ומחליט האם לקבל את ההתנגדות או לדחותה.
במקרים מסוימים, בית המשפט עשוי להורות על הפקדת ערובה או להעניק פסק דין מותנה במטרה להבטיח את זכותו של הנושה, אך עדיין ימשיך במקביל בבדיקת הטענות לגופן.
חשיבות הייעוץ המשפטי
הליך ההתנגדות לביצוע שטר יכול להיות מורכב ודורש הבנה משפטית מעמיקה וידע בתקנות ובהליכים משפטיים. הגשה נכונה ומדויקת של התנגדות בהוצאה לפועל יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה לדחיית התביעה, ולכן חשוב להיעזר בעו"ד מומחה בתחום.
עורך דין בעל ניסיון בהליכי הוצאה לפועל ובניהול התנגדויות יידע לבחון כל מקרה לעומקו, לאתר עילות חזקות להתנגדות, ולייצג את הלקוחות במיומנות מול רשויות ההוצאה לפועל ובתי המשפט. ייעוץ משפטי מקצועי יכול גם למנוע טעויות בתהליך הגשת הבקשה להתנגדות שטר, שיכולות להוביל לדחיית ההתנגדות מסיבות טכניות.
לסיכום, התנגדות לביצוע שטר היא הליך חשוב המאפשר למנוע תשלום חוב לא מוצדק או שגוי. ההליך דורש הבנה משפטית וידע מקצועי, ולכן יש חשיבות גדולה בקבלת ייעוץ וסיוע מעורך דין מומחה לתיקי הוצאה לפועל. בעזרת הייעוץ הנכון, ניתן להגן על הזכויות ולהבטיח ניהול יעיל ונכון של ההליך המשפטי.
אם קיבלתם הודעה על פתיחת תיק בהוצאה לפועל, אל תתמודדו עם זה לבד - פנו לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי.
מוגש מטעם: אבי סלמן ושות', משרד עורכי דין