מתי לא נשתמש במתכונים פרווה
בואו נתחיל ממה שאסור- כי יש מקרים בהם לא נשתמש במתכוני פרווה למרות שממש יתחשק לנו. מדובר בארוחות גורמה שתפקידן להרים אירוע ולכבד אותו. במקרים בהם מדובר באירוע בו הארוחה אמורה לתפוס מקום משמעותי מבחינת אורך הזמן המוקדש לישיבה סביב השולחנות, כמות המנות וכל מה שמעבר לכך, ארוחה כזו על פי רוב אמורה להיות בשרית, כך מצפים האורחים וחבל שתאכזבו אותם. ארוחה כבידה לעולם תהיה בשרית ומי שחושב שתבשיל פרווה יוכל להוות לכך תחליף הגון טועה טעות מרה. עיקרון נוסף שחשוב לזכור הוא, שבמידה ואתם מארחים או מאכילים אנשים שמרניים בסגנון הטעם שלהם אתם עלולים לגלות שלא תמיד הם מתחברים למוצרי הפרווה, בלי כל סיבה עניינית- פשוט לא בא להם לנסות את זה. אבל מלבד ההגבלות האלו- מתכונים פרווה יכולים להתאים ממש בכל מקום.
מתכוני פרווה לארוחה חלבית
שומרי דת ומסורת יודעים כי ביהדות אין מערבים בשר בחלב, הפרווה הוא גזרת בישול שמתאימה לשילוב במטבח חלבי ובמטבח בשרי ללא בעיה כשרותית. אם אתם מכינים ארוחה חלבית חגיגית, שעל פי רוב תכלי מוקרמים ומטבלים שהם די שבלוניים וממלאים- אתם יכולים לשלב מתכונים פרווה מטריפים כדי להקליל את השמנת והמוקרמים שבחרתם ולהוסיף טעמים יותר מעניינים במרקמים מגוונים. למשל- דגים במגוון עצום של אפשרויות הם פרווה ויכולים לשדרג כל ארוחה שתגדירו כחלבית, יחד עם תוספות מוקרמות חלביות. שילוב של מתכוני פרווה בארוחה חלבית הוא קריטי כאשר אתם פותחים שולחן לאורחים מגוונים, ולעולם לא תדעו האם חלק מהם אלרגיים או רגישים לחלבי. כולנו אוהבים ארוחה חלבית שווה אבל אורח שאינו יכול לטעום משום מגש על השולחן זה עניין מבאס לכל הדעות. שילוב פרווה בתפריט יכול להציל אותו ואתכם ולאפשר לכולם להנות יחד.
מתכונים לארוחה בשרית
בארוחה בשרית זה יכול להיות אפילו יותר מושלם. למשל, קינוחי פרווה מטריפים שמחכים לכם בבלוג פודיק יהיו אקורד סיום מושלם לארוחה בשרית, וחלקם יהיו אפילו בעלי ארומה חלבית מדהימה שאי אפשר לנחש שהיא בסך הכל פרווה. מתאים בול לסועדים שומרי כשרות וגם למי שמחפש תוספות ושילובים קלים יותר יחד עם הבשרים המכבידים. השילוב המדויק בין פרווה בשרי יכול לייצר לכם ארוחה מרשימה. נכון שלא תמיד כדאי להחליף את נתחי הבקר בטופו, אבל שילוב תוספת פרווה לידם יהיו סוף הדרך מבחינת האורחים שלכם. גם כאן, זה יכול להקל על אורחים שאינם מעוניינים לטעום בשר מסיבות כשרות, כיוון שמקובל מבחינה הלכתית שלא לאכול מנה חלבית בתוך שש שעות ממנה בשרית, ולפעמים מישהו לא ירצה לוותר על כוס הקפה של הערב.
רוצים לעשות את זה נכון?
איך משלבים נכון מתכוני פרווה בתפריט? עוקבים אחרי מתכוני פרווה איכותיים, ומתאימים אותם לסוג הארוחה. מתכון שמתאים לארוחה חלבית אינו זה שמשתלב בארוחה בשרית, ומה שיהיה קינוח פרווה מושלם לערב לא בהכרח יתאים לסיום ארוחת בוקר. העיקר שיהיה רק בתיאבון!
כתבה זו נכתבה על ידי צוות הכותבים של אתר פודיק – שחר חן – מתכונים מומלצים מכל הסוגים!
מוגש מטעם foodik