השנה, נחגוג את יום העצמאות ה-72 למדינת ישראל בבית, ומה יותר מתאים לחגיגה מאלכוהול פטריוטי תוצרת הארץ. ליקטנו עבורכם כמה המלצות והצעות לבירות, יינות ומה שביניהם.
לה פורה בלאנש לה פורה בלאנש
לה פורה בלאנש
(צילום: צחי קיבנשטיין )

אם מדברים על בירה ישראלית, חייבים להתחיל ב"בירה נשר" הבירה הראשונה שיוצרה בישראל כבר בשנת 1934 והיא למעשה החלה את תקופת ייצור הבירות במדינה. בירה נשר הינה בירה לאגר בהירה וקלה שנמצאת בגידול מדהים בשוק החם ובשנת 2014 היא עברה תהליך של מיתוג מחדש וריענון.
נשר לבןנשר לבן
נשר לבן
(צילום: מוטי פישביין)


גולדסטארגולדסטאר
גולדסטאר
(צילום: מוטי פישביין)
"גולדסטאר" היא אחת הבירות הנמכרות בישראל שפותחה בשנת 1950. הבירה מיוצרת לפי מתכון בן 70 שנה, בתהליך מסורתי המקנה לה את טעמה העמוק.
עוד בירה ישראלית במיוחד, היא בירה מכבי, שיוצרה לראשונה בשנת 1968 ויועדה לקהל צרכנים ישראלי איכותי בבתי מלון ומסעדות יוקרה ובעיקר לייצוא. מכבי הינה בירת לאגר ישראלית בהירה, עשויה 100% לתת אירופאי משובח, בת 5% אחוזי אלכוהול אשר יוצרה בסגנון פילזנר המאופיין בבהירות וצלילות. בשנת 2015 הושקה "מכבי 7.9%" בירה לאגר חזקה עם 7.9% אלכוהול בירה All Malt, עשירה בטעמי לתת, עם מרירות עדינה ומרווה ששומרת על גוף הבירה המחליק בקלות במורד הגרון.

בירה מכביבירה מכבי
בירה מכבי
(יח"צ)

בשנים האחרונות אנחנו עדים לעוד ועוד מבשלות בוטיק המבשלות יין. אחת מהן היא "מבשלת שריגים" המשוות על ידי הסקוטית מבית ישרקו. מבשלת שריגים הוקמה על ידי שני חובבי בירה שבמהלך הקריירות שלהם בהייטק נחשפו לבירות שונות מהעולם והחלו להכין בירות שאהבו כתחביב ובהמשך הקימו מבשלת בירות בוטיק מקצועית. המבשלה מציעה מגוון של בירות בשתי סדרות: סדרת עמק האלה - סדרה קלאסית בסגנון אירופאי איכותי וסדרת רונן - סדרה מיוחדת בסגנון אמריקאי עשיר בטעמים. מקורה של הסדרה הקלאסית במסעותיו של אוהד אילון, ממקימי המבשלה, באירופה. מספר בירות איכותיות התחבבו עליו במיוחד והוא החל לייצר כמותן במבשלה הביתית שלו. בין הבירות בסדרה אפשר למצוא: חיטה בווארית 5.1%, בלונד אנגלית 5.2%, אירית אדמונית 5.5% וטריפל בלגית 9.2%. הסדרה האמריקאית מאופיינת בבירות עוצמתיות, עשירות בטעמים וארומות בהשראת מבשלות בוטיק אמריקאיות בולטות, ביניהן: הבירה הכהה המרושעת 6.2%, בירת החיטה המחוצפת 6.1% והבירה ההודית המכוערת 6.5%. מחירי הבירות: 12.50 שקלים.


הבירות של מבשלת שריגיםהבירות של מבשלת שריגים
הבירות של מבשלת שריגים
(צילום: אסף לוי)

לכבוד יום העצמאות יקב רמת הגולן משיק בציר חדש להר חרמון מוסקטו ועיצוב חגיגי בגוונים של כחול ולבן ברוח חגיגות יום ההולדת למדינה. המוסקטו נחשב לאחד היינות האהובים והנמכרים ביותר בישראל לצד שאר היינות בסדרת הר חרמון. המוסקטו הינו יין צעיר בעל טעמים מתקתקים ובעבוע עדין המתאים לעונת האביב שבפתח והוא מיוצר מענבי מוסקט קנלי אשר גדלים בכרמי היקב הממוקמים בגולן. היין עבר תסיסה קרה במיוחד אשר הופסקה בשלב מוקדם במטרה לייצר יין מתוק מבעבע קלות בעל חוזק כהל של 6% באופן טבעי. הבציר החדש הוליד יין עם ארומטיות ייחודית אשר אהוב בכל גיל (אפילו בקרב חובבי הבירות), מתאים למגוון רחב של מאכלים ואירועים חברתיים ולחגיגות קטנות וגדולות כאחד. מחיר: 35 שקלים.

הר חרמון מוסקטוהר חרמון מוסקטו
הר חרמון מוסקטו
(צילום: חגית גורן)

יקב תבור, הממוקם למרגלות הר התבור בגליל העליון, הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות מכפר תבור. נכון להיום היקב ממוקם השישי בגודלו בארץ עם ייצור של קרוב ל- 2 מיליון בקבוקים בשנה. בין היינות המומלצים לחגוג איתם את יום העצמאות אפשר למצוא את יין רוזה ברברה מסדרת אדמה, שזכה השנה במקום הראשון בקטגוריה בתחרות Best Value והופק מענבי ברברה אשר נבצרו בכרם היקב ברמת סירין שבגליל המזרחי (מחיר: 55 שקלים) או סובניון בלאן מסדרת אדמה, העשוי מענבים מובחרים מחלקת כרם ותיקה שבכפר תבור (55 שקלים).

רוזה ברברה, אדמהרוזה ברברה, אדמה
רוזה ברברה, אדמה
(צילום: איה בן עזרי)

ביקב הבוטיק בהט הפקת היין מתבצעת ברובה באופן ידני מסורתי. המעקב אחרי תהליך הפקת היין מוקפד ומדוקדק מגידול הענבים בכרם, בחירת הזנים, הבציר והפקת היין משלב התסיסה, דרך היישון ועד הביקבוק. היקב מייצר יין משנת 2007 ובכל שנה מפתח יינות חדשים ומפתיעים. בין היינות לחגוג איתם את יום העצמאות מומלץ לנסות את גוורצטמינר - 2018 (95 שקלים) או שרדונה 2018 (90 שקלים).

יינות יקב בהטיינות יקב בהט
יינות יקב בהט
(צילום: יוסי בר אור)

יקב קסטל המוערך בבעלות משפחת בן-זקן, משיק את בציר 2019 של אחד היינות המרעננים והאהובים ברפרטואר של היקב: Rosé du Castel – יין רוזה המהווה בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק, שנבצרו טרם הבשלתם המלאה. היין מרענן וקליל, אך בעל נוכחות מרשימה. מחיר: 94 שקלים.

רוזה בציר 2019, יקב קסטלרוזה בציר 2019, יקב קסטל
רוזה בציר 2019, יקב קסטל
(צילום: אלעד ברמי)

יקב הבוטיק "אלונה" מאזור בנימינה מייצר יין איכותי מענבים אשר נטועים באזור בקעת אלונה. מדובר ביצירה משותפת של שתי משפחות שכל עבודת הייצור נעשית בידי בני המשפחות, עם המון מסירות ואהבה. מאחורי היקב עומד בין השאר פרופסור מיכה רבאו, שותף ומנתח בכיר שמשלב ומג'נגל בין האהבה שלו לעולם היין לתקופה הקשה היום של חוסר כח האדם הרפואי באזור המרכז. מחירי היינות של סדרת הרמוני וכמו גם מרלו מרסלן MM וקברנה פרנק מרסלן CFM עומדים על 70 שקלים ויינות AGOL ו BRIDE VIEW במחיר של 90 שקלים.


קברנה סוביניון, 2017קברנה סוביניון, 2017
קברנה סוביניון, 2017
(יח"צ)

יקב לה פורה בלאנש הוא יקב חדש שיינותיו נמכרו להשקה ראשונית בפלטפורמת "הדסטארט", לכבוד יום העצמאות הושק אתר חדש ואף עובדים על הקמת מרכז מבקרים באזור חבל יתיר שיהווה אטרקציה תיירותית שתסייע לפתח את הנגב ותשמר תרבות יין עתיקה שנכחה במקום עוד בימי בית שני.

לה פורה בלאנש לה פורה בלאנש
לה פורה בלאנש
(צילום: צחי קיבנשטיין )

בין היינות המומלצים: תלפיות לבן 2018 מרענן ופירותי (65 שקלים), תלפיות רוזה 2019 שהופק מענבי מרלו (65 שקלים) ודביר פינו נואר 2017 שהופק מ-100% פינו נואר מכרם יחידני ״שדה כלב״, השוכן ברום 900 מטר, בין ההר הגבוה ומדבר יהודה, שנבצר בבציר ידני. היין יושן כ-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ולא עבר תהליכי סינון כלשהם (85 שקלים).