הות מבשלות ביחד", תוכנית בישול חדשה בהנחייתה של יערה דרור, מנהלת קהילת הפייסבוק הגדולה והפעילה בישראל, "אמהות מבשלות ביחד" המונה למעלה מחצי מיליון חברות תושק בסוף החודש (החל מה-28 בפברואר, בכל יום שישי, בשעה 15:00, ערוץ 24).
יפית ימין אבויפית ימין אבו
יפית ימין אבו
(צילום: עומר שטיין)
בכל פרק יערה מתארחת במטבחים של חברות הקבוצה. הן מבשלות יחד שלוש מנות, כשלכל משתתפת יש סגנון מטבח וסיפור משלה. באחד הפרקים תתארח חברת הקהילה, יפית ימין אבו מפתח תקוה, שלמחייתה עורכת הפרשות חלה לחילוניות יחד עם שותפתה הסטנדאפיסטית רותם זיו. מעבר לטקס של השתיים, אליו נקבל הצצה בפרק, יפית מבשלת מנות עירקיות שסבתא המנוחה, אצלה גדלה, לימדה אותה.
מה חובה במטבח מבחינתך?
מוצרי בסיס טובים, כמו: סכין, רש חיתוך, קולפן, קערות לערבוב בגודל סביר לשימוש ומיקסר.
מה הטיפ שלך במטבח?
לבשל באהבה רבה כדי שהאוכל יהיה טעים ומיוחד.
הלזניה של יפיתהלזניה של יפית
הלזניה של יפית
(צילום: פרטי)
המתכון של יפית ללזניה
לרוטב סלסה:
3 בצלים בינונים (לטגן לפני)
3-4 כפות של רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
קצת שמן
1/2 כוס מים - לערבב טוב שיהיה סמיך .
אופן ההכנה:
לשפוך קצת שמן במחבט לטגן את הבצל שיהיה זהוב.
לאחר מכן לשפוך את כל המצרכים לחמם כמה דק' ולערבב.
לרוטב הגבינות:
2 קוטג'
1 שמנת חמוצה
חצי חבילה של פטרוזיליה
3 ביצים
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
לשפוך הכל לקערה לערבב הכל לתערובת אחידה.
לשמן נייר אפיה עם חמאה ולהניח עלי לזניה .
על העלי לזניה לשפוך מהתערבות של רוטב הגבינות ומעל את הרוטב סלסה ואז שוב להניח עלי לזניה ולשפוך דוב מהרוטב גבינות ומעל מהרוטב סלסה ושוב עלי לזניה רוטב גבינות רוטב סלסה ומעל מפזרים גבינה צהובה בשפע.
להכניס לתנור ל-180 מעלות לבערך 20 דקות עד חצי שעה, תלוי בתנור של כל אחת ואחד.