1 צפייה בגלריה
דוכן האבטיחים של אלי פרג'. קר ומתוק. צילום: אייל עצמון
דוכן האבטיחים של אלי פרג'. קר ומתוק. צילום: אייל עצמון
דוכן האבטיחים של אלי פרג'. קר ומתוק. צילום: אייל עצמון
אין כמו אבטיח קר ביום קיץ חם. בין אם אתם מבלים על חוף הים, מטיילים בחיק הטבע או סתם חוזרים מיום עבודה מיוזעים ועייפים - סביר להניח שאתם אוהבים את הפרי הנפלא הזה, מחכים כבר לחתוך איזה משולש ולהתרווח על הספה.
עם זאת, המרענן הטבעי של הקיץ יכול להיות לפעמים מבלבל ומאכזב במידה שאתם לא יודעים איך לבחור אותו נכון.
בשביל זה אנחנו פה. יצאנו לשוק העירוני בפתח תקוה ונפגשנו עם רונן מדוכן הירקות והפירות של אלי פרג'. מדובר בדוכן ותיק, שנמצא בשוק כבר עשרות שנים ומדי קיץ מגיעים אליו לקוחות רבים שרוצים מהפרי המימי והטעים הזה.
(צילום ועריכת וידאו: אייל עצמון)
התרשמנו שמדובר באחד הדוכנים הכי מוכרים בשוק, שמלא בכל טוב. תוכלו למצוא במקום כמעט כל פרי שנפשכם חשקה בו.
בסרטון שלפניכם תוכלו לראות את רונן מדגים איך נראה אבטיח טוב ואיך יודעים שהוא מתוק וטעים עוד לפני שחתכנו אותו.
הטיפים של מלך האבטיחים כדי לבחור את האבטיח הכי מתוק וטעים:
* לא לקנות אבטיח עם שתיל ירוק שבולט ממנו החוצה. שתיל חום ויבש זה בסדר, אבל ירוק אומר שהאבטיח לא בשל והוא יהיה פחות טעים.
* אם מכים באבטיח בטפיחות בעזרת כף היד, אמורים לשמוע בחזרה צליל חלול וחזק ולא צליל נוקשה וחלש. מן הד שכזה. אם הצליל הוא נוקשה מדובר באבטיח לא בשל.
* אבטיח ירוק-ירוק ולא ירוק-צהוב הוא אבטיח טוב.
* האבטיח הטוב ביותר הוא אבטיח ארמיס בצורת אליפסה, הוא יותר טעים ומזכיר יותר את הטעם הקלאסי של אבטיח בשונה מאבטיח עגול.
* אם יש כתם צהוב על האבטיח סימן שהאבטיח נחשף לשמש והבשיל. כתם לבן אומר שהאבטיח לא היה חשוף לשמש.