6 צפייה בגלריה
פריטטת מצות וירקות
פריטטת מצות וירקות
פריטטת מצות וירקות
(צילום: גל בן זאב)

פריטטת מצות וירקות

חומרים:
2 כפות שמן זית
5 ביצים
4 מצות
חצי כוס מים
חצי צרור אספרגוס
1 זוקיני
כוס תרד
פלפל צ'ילי
3 גבעולי בצל ירוק
2 גבעולי זעתר
2 כפות שומשום
½ כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את האספרגוס לשניים, קוצצים את הירוקים. קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן.
מרסקים את המצות לחתיכות גסות. טורפים את הביצים, מוסיפים חצי כוס מים, ירוקים, אספרגוס, מצות ומערבבים.
מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי. מחממים שמן זית בסיר, יוצקים את התערובת, מסדרים את רצועות הזוקיני.
מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט. מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 דקות.
מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.
המתכון באדיבות סולתם. הכנה: רינת צדוק
6 צפייה בגלריה
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס
(צילום: StudioTeka )

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

רכיבים:
2 בטטות גדולות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח עץ קטן, קצוץ
2 שיני שום טחונות
גרגירי חומוס מבושלים או משומרים
2 כפיות ראס אל חנות
2 כפית דבש
חופן של כוסברה, קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון
לרוטב:
200 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח
הכנה:
שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך. בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.
לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.
להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה
6 צפייה בגלריה
דגים ממולאים בעשבים
דגים ממולאים בעשבים
דגים ממולאים בעשבים
(צילום: גל בן זאב)

דגים ממולאים בעשבים

חומרים:
2 יחידות דג לברק
3 כפות שמן זית
150 גרם שעועית ירוקה
150 גרם שעועית ירוקה רחבה
לימון חתוך לפרוסות דקות
צ'ילי ירוק
10 שיני שום שלמות בקליפתם
8-10 עלי גפן
חצי צרור פטרוזיליה
פסטו עלי גפן
4 שיני שום
2 גבעולי שום ירוק
ֿ15 יח׳ עלי גפן טריים
¼ כוס שמן זית
בצל סגול בינוני קצוץ
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ מלח
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
הכנת פסטו עלי גפן: קוצצים את כל המרכיבים יחד, מערבבים עם שמן זית (ניתן לקצוץ במעבד מזון).
חולטים את עלי הגפן במים רותחים 30 שניות ומעבירים למי קרח. חורצים את הדגים בצורה אלכסונית 3-4 פסים.
ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בפסטו. מסדרים פרוסות לימון דקות מעל.
עוטפים את הדגים בעלי גפן, מורחים בשמן זית.
מניחים בסיר: שמן זית, שיני שום שלמות, צ'ילי פרוס. מזהיבים קלות, מניחים את השעועיות ומקפיצים 2 דקות.
מניחים את הדגים, מכסים במכסה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות. מסירים את המכסה וצולים 5 דקות.
המתכון באדיבות סולתם. הכנה: רינת צדוק
6 צפייה בגלריה
שיפודי דג מתובלים
שיפודי דג מתובלים
שיפודי דג מתובלים
(צילום: באדיבות "הוסטס")

שיפודי דגים מתובלים

חומרים:
3 כפות שמן זית
2 לימונים. אחד מהם חותכים לקוביות ומקלפים את הקליפה. מהשני סוחטים את המיץ
3 שיני שום כתושות
מעט שמיר קצוץ דק (אפשר להחליף לכוסברה)
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
500 גרם נתחי דג בלי עור (250 סלמון ו־250 בקלה) - חתוכים ל־20 קוביות שוות
20 עלי דפנה
ההכנה:
משרים 5–6 שיפודי במבוק במים כדי שלא ישרפו בתנור או על המנגל. בקערה גדולה מערבבים מיץ לימון, שמן זית, שום, שמיר ופטרוזיליה. מכניסים פנימה את נתחי הדג, מתבלים היטב ומכניסים למקרר לשעה. משחילים לתוך השיפוד שתי חתיכות בקלה, שתי חתיכות סלמון ומפרידים ביניהם באמצעות עלי דפנה.
מניחים על רשת התנור או המנגל ל־8–10 דקות עד שהדגים מבושלים. מפזרים מעל קוביות הדג גרידת לימון ופלחי לימון ומגישים.
המתכון באדיבות "הוסטם"
6 צפייה בגלריה
אלו גובי אביבי
אלו גובי אביבי
אלו גובי אביבי
(צילום: ענת לשם)

אלו גובי אביבי

חומרים:
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
1/2 כרובית חתוכה גס
1 שום ירוק חתוך גס
1 צ'ילי חתוך
2 כפיות זרעי כוסברה שלמים
2 כפיות זרעי חרדל שחור שלמים
תוכן של 4 תרמילי הל
1 כפית זרעי כמון שלמים
1.5 כפיות מלח גס
כפית גדושה קארי הודי צהוב
שמן זית
250 מ"ל חלב קוקוס
250 מ"ל מים
ההכנה:
מחממים מחבת עמוקה או סיר רחב עם שמן זית, כותשים במכתש ועלי את הזרעים השלמים, מוסיפים את הזרעים לשמן ומטגנים קלות לפתיחת הארומה.
מוסיפים את הירקות ושאר התבלינים, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה.
המתכון באדיבות ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
6 צפייה בגלריה
קישואים ממולאים
קישואים ממולאים
קישואים ממולאים
( צילום: גל בן זאב)

קישואים ממולאים

חומרים:
3 כפות שמן זית
12 קישואים קטנים
לימון חתוך לפרוסות דקות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
5 שיני שום פרוסות
2 פלפל צ'ילי אדום יבש
2 ענפי טימין
ענף מרווה
ענף אורגנו
פלפל שחור גרוס
מלח ים
למילוי:
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כוס אורז בסמטי שטוף היטב
כוס עדשים שחורות (מושרות 6 שעות)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית בהרט
כוס וחצי מים חמים
הכנה:
מרוקנים את הקישואים מתוכן. יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום פרוס.
מפזרים מלח פלפל.
הכנת המלית:
שוטפים היטב את האורז. מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ
מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל. מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים. מניחים בצד לקירור.
מילוי ובישול הממולאים:
מחממים תנור ל-185 מעלות. ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים. מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות לקבלת גוון זהוב.
המתכון באדיבות סולתם. הכנה: רינת צדוק