עוגיות חורף מטריפות בטעם וריח ממכר של לימון רענן. את הלימונים כדאי לקטוף ישר מהעץ, כשהם טריים, בשרניים וקליפתם עבה. אז אפשר להבין מה זה עוגיות לימון אמיתיות, עם טעם עז וריח של לימון.
מה צריך?
500 גרם קמח תופח
2 ביצים
200 גרם סוכר לבן
200 גרם שמן קנולה/תירס
גרידה מ-2 לימונים גדולים
מיץ מלימון 1
לגלגול העוגיות:
100 גרם אבקת סוכר
איך מכינים?
במיקסר עם וו הקצפה להקציף את הביצים (השלמות) והסוכר וקרם בהיר ותפוח – כחמש דקות. להחליש את פעולת המיקסר ולהוסיף את השמן בקילוח דק וגם את הגרידת לימון. לעבד עד איחוד.
בעזרת לקקן להוסיף את הקמח, ואת מיץ הלימון. לערבב עד איחוד. מקבלים בצק נעים ונוח לעבודה.
לעשות עיגולים בקוטר 3 ס”מ (הם תופחים וגדלים באפיה) ולגלגל כל כדור באבקת סוכר.
להעביר לתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12-13 דקות.
לצנן היטב ולהעביר לקופסא אטומה (אם יישאר משהן מהן).
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.