לשכת התיירות של איטליה (ENIT) ושגרירות איטליה בישראל מכריזים על שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל שיתקיים, בין התאריכים: 23-29 בנובמבר, במקביל בעשרות מדינות ברחבי העולם.
במסגרת שבוע האוכל האיטלקי בישראל, יוצעו בחינם עשרות סדנאות בישול וירטואליות של מאכלים פופולריים מהמטבח האיטלקי. הסדנאות אשר יוצעו יהיו סביב קולינריה איטלקית, כגון: פיצה, ריזוטו, פולנטה, לחם, יין, שמן זית, שוקולד – הכנת פרלינים, סדנת מתכוני נוטלה, סדנה להכנת גלידה איטלקית ועוד.

4 צפייה בגלריה
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
(צילום: בר כהן)

4 צפייה בגלריה
Peppe Guida
Peppe Guida
Peppe Guida
(יח"צ)

כמו כן, שבוע האוכל האיטלקי יציע סדנאות מיוחדות של אוכל רחוב איטלקי מאזורים שונים באיטליה שיועברו בשידור ישיר מאיטליה לישראל, כגון: סיציליה, נאפולי, פיאמונטה, פוליה ועוד. הסדנאות מאיטליה יועברו מבתי ספר מוכרים בעולם הקולינריה המקומי, כגון: בית הספר גאמברו רוסו בנאפולי ונוסקו בית ספר לקולינריה בסיציליה.
הסדנאות הווירטואליות במסגרת שבוע האוכל האיטלקי יהיו פתוחות בחינם לקהל הרחב וישודרו בפייסבוק של "שבוע האוכל האיטלקי".

רשימת הסדנאות הווירטואליות שיוצעו במסגרת שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל

• סדנה להכנת פיצה עם הפיציולו הטוב בעולם פרנקו פפה – פרנקו פפה שנבחר לפיציולו הטוב בעולם והפיצרייה שלו Pepe in Grani נבחרה בראש הרשימה של המיזם הנחשב Top Pizza 50 יעביר סדנה להכנת הפיצה המושלמת בשידור חי מאיטליה. השף יונתן שרביט, לשעבר שף מלון אלגרה ומסעדת גרקו, ילווה אותו בסדנה מהמטבח המאובזר שלו במושב סתריה. הסדנה תשודר ביום שני ה-23/11/20 בשעה 13:00.

4 צפייה בגלריה
Franco Pepe
Franco Pepe
Franco Pepe
(יח"צ)

• סדנת לחם איטלקי – השף יונתן שרביט, לשעבר שף מלון אלגרה ומסעדת גרקו, יערוך סדנה להכנת לחם איטלקי מושלם מהמטבח המאובזר שלו במושב סתריה. הסדנה תשודר ביום שני ה-23/11/20 בשעה 14:30.
• סדנה להכנת גלידה – סדנה על ההיסטוריה של הגלידה – סורבה, גרניטה וגלידה. סדנה להכנת גלידה בבית אותה יוביל מרקו קמוראנזי בעל גלידה ארטא בנחלת בנימין בתל אביב. הסדנה תשודר ביום שני ה-23/11/20 בשעה 17:00.
• סדנת בישול של שף פפה גווידה (Peppe Guida) – השף גווידה בעל כוכב מישלן ממסעדת Antica Osteria Nonna Rosa. בסדנה השף גווידה ילמד את הצופים להכין מתכונים של מנות מפורסמות שלו. הסדנה תשודר LIVE מאיטליה ביום שני ה-23/11/20 בשעה 18:00.
• סדנת אוכל רחוב מסיציליה – סדנה עם סיור וירטואלי ברחובות סיציליה. סדנה שתעבור דרך נופי ארנצ'יני ורגוסאן. את הסדנה יוביל השף ג'ובאני גלסי מנוסקו, בית הספר לקולינריה בסיציליה בשידור ישר מאיטליה יחד עם משה בן סימון מומחה להיסטוריה סיציליאנית ועמנואלה פנקה שישדרו מתל אביב. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 10:00.
• סדנת שוקולד – הכנת פרלינים – סדנה עם סיור וירטואלי. סדנה בשידור חי להכנת שוקולד עם יצרנית שוקולד מלב הבארוק של ואל די נטו, אלווירה רוקאסלבה מאיטליה יחד עם עמנואלה פנקה שתשדר מתל אביב. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 14:00.
• סדנת יין – איטליה הנסתרת ממרידיאן היין – סדנה על יינות איטלקיים מאזורים פחות מוכרים, אך לא פחות יוצאי דופן, מורמנטינו בליגוריה ועד נרו די טרויה בפוגליה. הרצאה של העיתונאי האיטלקי פאביו פיקולי באיטליה לצד סדנת טעימות על ידי בני בן ישראל מתל אביב. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 15:30.
• סדנת יין פאנטיני פרנזה – סדנה שתעבור דרך 6 אזורים באיטליה ותסקור את היקבים והיינות המיוצרים בהם. בסדנה תוקרן הרצאה של ולנטינו סקיוטי, בעל יקב מאחד האזורים הללו באיטליה ושל יבואן היין אורן צילינסקי מתל אביב. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 17:00.
• סדנת יינות מבעבעים של מרידיאן היין – סדנה ומסע קצר בין יקבים של יינות מבעבעים איטלקיים: פרנסיאקורטה ופרוסקו. הסדנה כולל הרצאה בוידיאו של העיתונאי פאביו פיקולי מאיטליה ועמנואלה פנקה מתל אביב. כולל טעימה של יינות מיקבי וילה סנדי ווילה פרנצ'יאקורטה. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 18:00.
• סדנת למברוסקו ופרארי – סדנה לגילוי אדמות הלמברוסקו יחד עם פרארי ודוקאטי. סדנת תיירות יין ורכבי יוקרה בשיתוף אזינדה ארמטה מדיצ'י ופאביו פיקולי מאיטליה לצד בני בן ישראל מתל אביב. הסדנה תשודר ביום רביעי ה-25/11/20 בשעה 12:00.
• סדנת תיירות ויין על וספה – מסע תיירותי על בווספה בדרך היין האיטלקי – קוליו וקיאנטי. סדנה אותה יוביל בשידור ישיר מאיטליה פאולו קורביני מארגון קיטה דל וינו באיטליה ועמנואלה פנקה השפית האיטלקייה בסדנה יתמקדו באזורי יין מתפתחים באיטליה כולל טעימות של יין מאותם אזורים. הסדנה תשודר LIVE ביום רביעי ה-24/11/20 בשעה 13:30.

4 צפייה בגלריה
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
לשכת התיירות של איטליה בישראל מציגה את שבוע האוכל האיטלקי
(צילום: בר כהן)

• סדנת אוכל רחוב מסיציליה – סדנה עם סיור וירטואלי ברחובות סיציליה. סדנה שתתמקד באלמנטים של המטבח המזרח תיכוני החל מחומוס לסנצ'ינה פאנלה טוסקנית, לפרינתה ליגורית. את הסדנה יוביל בשידור חי מאיטליה השף לוצ'יה מזולו והמומחה להיסטוריה סיציליאנית משה בן סימון. הסדנה תשודר ביום רביעי ה-25/11/20 בשעה 15:00.
• סדנת שמן זית – סדנת מומחי שמן זית איטלקיים וישראלים בשיתוף הארגון "Citta 'dell'Olio" מאיטליה. הסדנה תתמקד בשמן זית באזור המזרח התיכון וההבדלים בין זמן זית מאזור אפוליה, ליגוריה וגארדה, התאמה של שמן זית למנות וכמובן טעימות. הסדנה תכלול סרטון וידיאו מאיטליה והדרכה של איילה נועה מאיר מתל אביב. הסדנה תשודר ביום שלישי ה-24/11/20 בשעה 17:00.
• סדנת ריזוטו ואוכל רחוב מפיאמונטה – סדנה וירטואלית בשדות האורז של פיאמונטה וונטו הפופולרי ביותר של טיולי גורמה. מסע וירטואלי בשדות האורז, שיעור הכנה של ריזוטו כמהין והתמקדות בשימושים יום יומיים של האורז. את הסדנה יובילו ורד סמין ובני בן ישראל מתל אביב. הסדנה תשודר ביום רביעי ה-25/11/20 בשעה 19:00.
• סדנת יינות בין ים להרים על ידי מרידיאן היין – סדנה על עולם היין הקסום של אברוצו המגלה את נופי האזור המדהים והלא מוכר הזה. בסדנה יוקרן שיעור של העיתונאי פאביו פיקולי מאיטליה לצד הרצאה של רבקה גלנטה מדריכת תיירים מאיטליה בתל אביב. הסדנה כוללת טעימת יינות של היקב זקניני פסקארה. הסדנה תשודר ביום חמישי ה-26/11/20 בשעה 10:00.
• סדנת אוכל רחוב מנאפולי – סדנה עם סיור וירטואלי ברחובות נאפולי. את הסדנה יוביל בשידור חי השף ניקולה מילה מבית הספר גאמברו רוסו בנאפולי, לצד העיתונאית חגית עברון שמארגנת טיולי אוכל בנאפולי מתל אביב. גאמברו רוסו נחשב לאחד ממוסדות הלימוד החשובים ביותר בתחום המזון והיין באיטליה. הסדנה תשודר ביום חמישי ה-26/11/20 בשעה 13:00.
• סדנת יינות אדומים של מרידיאן היין – סדנה על יצירות המופת האדומות האיטלקיות. מסע דרך פיאמונטה וונטו: מונפרטו ו-וולפוליצ'לה. בסדנה יוקרן שיעור של העיתונאי האיטלקי פאביו פיקולי איטליה לצד הרצאה של בני בן ישראל מתל אביב. הסדנה כולל טעימת יינות של היקבים איל פוג'ו ופארינה. הסדנה תשודר ביום חמישי ה-26/11/20 בשעה 15:00.
• סדנת תיירות הבארוק – סדנה בנושא תיירות הבארוק במחוז לצ'ה – פנצירוטי, פוליה ומאזרי. הסדנה תשודר ביום חמישי ה-26/11/20 בשעה 16:00.
• סדנת פולנטה – סדנת בישול בה נלמד איך להכין פולנטה על כל תבליניה בחדר מיוחד אשר משחזר את אווירת ההרים הדולומיטיים באיטליה. הסדנה תועבר על ידי בני בן ישראל בשיתוף חברת סקי דיל. הסדנה תשודר ביום חמישי ה-26/11/20 בשעה 17:00.
• סדנת מתכוני נוטלה – סדנה שבה נלמד להכין מתכונים של חטיפים בריאים ועוגות עם נוטלה. הסדנה תשודר ביום רביעי ה-25/11/20 בשעה 19:00.