השבוע אני עם השעועית הירוקה. מתאים לי לפתוח בה את האביב עם סיומו של מרץ הכי משוגע שזכור לי. שעועית ירוקה יחד עם עוף, אבל אפשר כמובן להחליף בבשר.
3 צפייה בגלריה
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
(צילום פרטי)
הכמיהה שלי לירוק התעצמה תוך כדי הרכבת הסיר, ולכן נוספו גם קישואים ממולאים. יצא סיר שמח וחגיגי, שבהחלט יכול להתאים לאחת מארוחות החג שבדרך.
קראו גם:

שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים

העוף:
4-3 זוגות כרעיים מחולקים או עוף שלם מחולק
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
כפית פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
מלח
3 כוסות מים רותחים
מעט שמן לטיגון
3 צפייה בגלריה
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
שעועית ירוקה עם עוף וממולאי קישואים
(צילום פרטי)
ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד זהוב קל, מוסיפים את העוף ומטגנים עד לקבלת צבע יפה מכל הצדדים, מוסיפים את המים הרותחים, מסירים קצף במידת הצורך ומתבלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים עוד כחצי שעה.
השעועית הירוקה:
קילו שעועית ירוקה נקייה מקצוות וחתוכה יפה
3 עגבניות אדומות, קלופות וקצוצות (אפשר גם עגבניות שרי במקום)
כף רסק עגבניות
כף נענע יבשה
8 גבעולי נענע טרייה, רק העלים
כפית פלפל שחור
כפית מלח (לפי הטעם)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
3 צפייה בגלריה
קישואים קטנים, צעירים ורעננים, מרוקנים מתוכן
קישואים קטנים, צעירים ורעננים, מרוקנים מתוכן
קישואים קטנים, צעירים ורעננים, מרוקנים מתוכן
(צילום פרטי)
הקישואים:
15-10 קישואים קטנים, צעירים ורעננים, מרוקנים מתוכן
המלית:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
חצי חבילת כוסברה, קצוצה דק
חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה דק
10 עלי נענע טרייה, רק העלים, קצוצה דק
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
2 כפיות נענע יבשה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית שטוחה פלפל אנגלי
2 כפות שמן
2 כפיות מלח
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ממלאים כל קישוא עד שליש ומניחים בצד.
חיבור הסיר:
כשהעוף מרוכך מוסיפים מעל ובצדדים את השעועית הירוקה המתובלת, משטחים ומסדרים את הקישואים בין לבין, מוסיפים כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־35 דקות.
אפשר גם להעביר לתנור שחומם מראש על 130 מעלות.
ההכנה כרוכה בשלבים. לא כדאי להיבהל. לטעמי זה מאוד מקל על ההכנה - והתוצאה של מקצוענים.
אני מאוד אוהב להכין גם אורז לבן ולהגיש צמוד צמוד.