הרבה בעלי כלבים אוהבים לקחת את הכלב לים, וממש כמו בני האדם, גם הכלבים נהנים מהשהות בחול ובמים. יחד עם זאת, חשוב לדעת, כי יש צורך לדאוג שהביקור בחוף הים יהיה כיף, ללא אסונות וללא חששות.
1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה. צילום: freepik
אילוסטרציה. צילום: freepik
אילוסטרציה. צילום: freepik
הדבר הראשון הוא לוודא כי הבאת הכלב לים אינה מנוגדת לחוק. רוב חופי הרחצה המוכרזים, סגורים לכלבים בחודשי הקיץ, לפחות בשעות הפעילות הרגילות. רצוי לבדוק ברשות המקומית בטרם עת אילו חופים מותרים לכלבים ובאילו תנאים. בכל אופן, ברור שאם מגיעים לחוף ומתברר שהכניסה לכלבים אסורה, אזי צריך לעשות "אחורה פנה" ולחפש חוף אחר. אסור בשום פנים ואופן להשאיר את הכלב במכונית בזמן שאתם יורדים לחוף.
בחופים המתירים להביא כלבים יש להקפיד על הכללים, כמו קשירת הכלב ברצועה, איסוף צואה וכמובן להשגיח שלא תתפתח תגרה בין הכלבים.
מומלץ להגיע אל חוף הים לאחר השעה ארבע אחר הצהריים, בשעות האלה פחות חם והצפיפות פוחתת.
הכלבים מאוד אוהבים להשתולל בחול ובמים, אבל אל תתנו לכלב שלכם להגיע לשיא המאמץ, הקפידו על מנוחה ושתייה מרובה. יש להביא לכלב קערת מים ולדאוג למלא אותה. כמו כן, נסו ליצור מקום מוצל בו ניתן יהיה לנוח וכמובן מגבת שגם הכלב יוכל לשבת עליה על מנת למנוע כוויות בכפות הרגליים.
שימו לב – לכלבים יש נטייה לאכול כל מה שהם מוצאים, שאריות מזון, חול ואפילו אבנים קטנות או קרסים שנשכחו על ידי דייגים. כמובן, שיש לעשות כל מאמץ למנוע זאת.
יש מדוזות? כמו שאנחנו לא רוצים להיעקץ, גם הכלבים שלנו מצויים בדיוק באותה סכנת כוויה. במקרה והכלב נעקץ על ידי מדוזה, יש לשטוף את המקום היטב בחומץ ולמרוח משחת אלוורה.
כאשר חוזרים הים רצוי להכניס את הכלב למקלחת, לסבן כמו שצריך, להוריד שאריות של חול או זפת ולייבש היטב במגבת. אם ראיתם שמשהו לא תקין עם הכלב לאחר החזרה לים, יש לפנות לווטרינר.
הכותבת היא פעילה למען בעלי חיים ופעילה בהסגר באר שבע. לשאלות בנושא בעלי חיים אתם מוזמנים לשלוח מייל